ultrasoner
Üye
- Konular
- 4
denedim hocam bunuda başka bir forumda görüp denedim ama işe yaramadıBunu denedin mi? HDD Low Level Format Tool
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
denedim hocam bunuda başka bir forumda görüp denedim ama işe yaramadıBunu denedin mi? HDD Low Level Format Tool
hocam ilk linkteki sandisk hafıza kartları içinmiş kurup denemiş oldum, ikinci linkteki programı denemiştim flash belleği görmüyor maalesefİki link bırakayım, belki buralardan bir şey çıkarırsın.
Gerci biri; Sandisk hafıza kartları için ama yine de belli olmaz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
denedim hocam diskpart regedit vs tümünü denedim linkteki programlarıda denedim sonuç aynı tek çözüm yolu olarak flash belleğin yazılımını bulup atmak ama çoğu forumda yazılım konusunda usb flash belleklerden bahsedilirken sandisk hariç diye bahsediliyorDiskpart, fdisk, rufus denediniz mi? Ya daZiyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
bunların hepsini denedim hocam sonuç olumsuz
Muhtemelen, mesela Dell usb olsa, çözüm şu şekilde olacaktı, controller seviyesi müdahale gerekmişhocam denemediğim program kalmadı diyebilirm şu son 4-5 saatte, sanırım yazılımını bulup atmaktan başka çözümü yok
Birimler zarar görmüş sanırım ,genellikle ani güç kesmelerinde olur bu hata . vaktiniz bolsa uğraşmaya değer.bunların hepsini denedim hocam sonuç olumsuz
Yapay zeka destekli çözüm önerilerini sunmak isterim. İşinize yarayabilir;flash belleğin id ve seri numarası burada görünüyor uyumlu yazılımı aramaktan helak oldumbu işlerden anlayan birisi varsa olur olmaz o ayrı konu ama yardım edebilir mi
Controller Part-Number: Not recognized during normal detection
maalesef sandisk olduğu için sorunu çözmek imkansıza yakın şuanMuhtemelen, mesela Dell usb olsa, çözüm şu şekilde olacaktı, controller seviyesi müdahale gerekmiş
hocam bu söylediğiniz yöntemi denedim clear komutu girdiğimde hata veriyordeneyebilirsiniz.aynı şekilde benimde başıma geldi.
SHIFT + F10 tuşlarına basın (Bazı bilgisayarlarda Fn + Shift + F10). Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
1. diskpart yazın enter’layın.
2. list disk yazın enter’layın.
3. select disk 1 yazın enter’layın (Burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmelisiniz).
4. clean yazın enter’layın. (NOT: Bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş (format atılmış) olur. Veri kaybı yaşamamak için bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm)
5. convert MBR yazın enter’layın. (Eğer GPT’ye dönüştürmeniz gerekiyorsa convert GPT yazmalısınız)
sandiskte işe yaramadı ama muhtemelen diğer flash belleklerde işe yaracaktır bu dosyayı arşivime ekledimMerhaba
Genelde kullanmakta olduğum flash belleklerde korumayı aç - kapat özelliğini bu program ile yapıyorum bununla deneyebilir misin.
hocam yapay zekanın önerdiği programları geceden bu yana denemiş bulundum zaten sonuç olumsuzdu chipgenius ile flash bellegin seri numarası vs bütün bilgilerine ulaştım ama iki ayrı rus sitesinde ve diğer forumlarda seri numarasına ait yazılımı bulamadım zaten sandisk yazılım konusunda diğer markalara göre çok kötü bir üne sahipmiş onu ögrenmiş oldumYapay zeka destekli çözüm önerilerini sunmak isterim. İşinize yarayabilir;
Bu, belleğin kontrolcü (controller chip) bilgisinin tanınmadığını gösteriyor. Bu durum genellikle:
- Bellek yazılımında (firmware) bir bozulma olduğunda,
- Ya da üretici yazma koruması (read-only mode) aktif ettiğinde olur.
1. SanDisk için özel yazılım kullan
SanDisk USB'ler için genel bir “onarma” yazılımı yoktur ama bazı kullanıcılar şu iki aracı deneyip başarılı sonuçlar almış:
JetFlash Online Recovery (Transcend ürünü gibi görünse de farklı markalarda da çalışabiliyor)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.- Bellek takılıyken çalıştır ve tanıyıp tanımadığını kontrol et.
Alternatif: HDD Low Level Format Tool
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.- Aygıtı seç, "LOW LEVEL FORMAT" yap.
- Ardından Windows'ta tekrar Disk Yönetimi ile biçimlendir.
2. Phison veya başka üreticiye ait kontrolcü tespiti
SanDisk bazı modellerde Phison veya Alcor gibi kontrolcüler kullanabiliyor.
Senin modelde kontrolcü tanınmamış, ama belki “powerful detection” yaparak bulunabilir. ChipGenius ya da benzeri bir araçla tekrar tarama yapabilirsin.
Alternatif olarak, Flash Drive Information Extractor (FlashInfo.exe) gibi bir araçla daha derin bilgi edinebiliriz.
denemediğim sürümü kalmadı hocam bu kadar uğraşmışken diğerleinide deneyeyim diyip hepsini indirdimİlk önerdiğim Format programının bütün sürümlerini denemeni önermekten başka aklıma bir şey gelmiyor, şu an için.
Sayfada, ayrietten bir kaç tane farklı Tool daha var.
fiziki bir hasar olsa sanırım flash belleğin içerigini görmekte zorlanırdım bu konuda kesin bir fikrim olmamakla beraber fazlasıyla zaman harcadım sanırım en büyük şanssızlığım flash belleğin markası olduBirimler zarar görmüş sanırım ,genellikle ani güç kesmelerinde olur bu hata . vaktiniz bolsa uğraşmaya değer.
Saygılar.
Dur! Daha firkirlerim bitmedi;Arkadaşlar geceden bu yana sorunun çözümü için yol gösteren herkese teşekkür ederim, maalesef sorunu çözüme ulaştıramadım. Vaktinizi ve vaktimi bu yönde daha fazla harcamak istemiyorum, durumu kabullendimÇünkü denemediğim girip araştırmadım yerli yabancı forum kalmadı, bana kalırsa yazılımını bulmuş olsam belki sorunu çözüme kavuşturacaktım buna çok inanıyordum ama yazılımı sanırım yok sandisk bu konuda çok kötü bir üne sahip. Bir flash bellek kaybettim ama forumda sorun çözmeye odaklı yardım konusunda farklı fikirler üretebilen insanlar olduğunu görmek gayet güzeldi, tekrardan her şey için teşekkür ederim.
Elimde atıl durumda birden fazla flash bellek var hepsini birbirine bağlayıp yakma planım vardı bu iyi olduDur! Daha firkirlerim bitmedi;
Tren geçmeye yakın, rayların üzerine bırak; Böylece intikamını almış olursun, Sandisk'ten.
Şaka bir yana; Bence dursun, sen yine o iki Rus sitesini karıştır, vazgeçme!
Emin ol ki; yine aynı hataya düşersin. Biz de o sözleri çok verdik ama fiyat uygun gelir;Elimde atıl durumda birden fazla flash bellek var hepsini birbirine bağlayıp yakma planım vardı bu iyi olduŞaka bir yana o rus sitelerinin altını üstüne getirdim her türlü flash bellek için yazılım var ama sandisk konusu geçince bir iki sayfa birşey bulabildim. Sağlık olsun elimde yeterince flash bellek var ama bir gün olurda flash bellek alacak olursam bu kesinlikle sandisk olmayacak
![]()