Yardım "Disk yazma korumalı" hatası

Emin ol ki; yine aynı hataya düşersin. Biz de o sözleri çok verdik ama fiyat uygun gelir;
'' Bunun da bozulacak hali yok ya(?)'' der, yine alırsın. :ROFLMAO:
Maalesef hocam, içinde sandisk ibaresi geçen hiçbir şeye para vermem zaten bu flash bellekte elime bi arkadastan geçmişti :D Laf lafı açtı bir olaydan bahsedeyim yıllar yılllar önce bir arkadaşla harici harddiskimiz olsun diye birer hdd aldık ben seagate 1 tb aldım 230 tlye o da ayni ozelliklerde sandisk almıştı 300 tlye bendeki halen maşallah çalışıyor bi kaç sene önce sormuştum arkadaşa hdd duruyo mu diye bozulmuş durup dururken sandisk benim için yıllar önce bitmişti zaten 😂😂

virüs olduğunu zannetmiyorum hocam iki farkli bilgisayarda taradim ve formatlamaya calıştım formatlanmamasi disinda bir sorun olmadi
Hi-Ren boot cd var, Hintlilerin.
15.2 olanda var 2024 olan da; indirip ya cd ya usb ye boot şeklinde kurulum yapıp, pc takıp açtığınızda; birçok seçenekler var ve bunlardan birisi çözebilir, diğer usb pc ye sonra takıp deneme şansınız olabilir.

Hi-Ren boot cd var, Hintlilerin.
15.2 olanda var 2024 olan da; indirip ya cd ya usb ye boot şeklinde kurulum yapıp, pc takıp açtığınızda; birçok seçenekler var ve bunlardan birisi çözebilir, diğer usb pc ye sonra takıp deneme şansınız olabilir.
hocam yorumu kaydettim, bunu biraz arastirip gece deneme firsati bulabilirsem denicem dun geceden beri demedigim yol kalmadigi icin çokta ümitlenmicem :)

Firemware attığınız halde düzelmedise hicbir yöntem care olmaz sorununuza.

Bosuna ugrasmayin kurtarilmaz moda girmis. Ama icinde onemli dosya varsa recovery edilebiliyor sadece. Bununla ilgili bayagi uzman kisilerin youtube de videosu var ve ayni 3 bellek read only. Hafiza ciplerini degistiriyor sonuc ayni.

Bosuna ugrasmayin kurtarilmaz moda girmis. Ama icinde onemli dosya varsa recovery edilebiliyor sadece. Bununla ilgili bayagi uzman kisilerin youtube de videosu var ve ayni 3 bellek read only. Hafiza ciplerini degistiriyor sonuc ayni.
yok hocam format icin kullandigim bir bellekti onemli degil yani

En başta disk temizlik yaparken hata yapmışsın. Yaptığın hata diski temizlemişsin ama yeni alan yaratmamışsın ve formatlama yöntemini eksik yapmışsın birazdan yapman gerek islemi tekrar yazacağım .. Nerdeyse ÖLÜ SANDIĞINIZ tüm Flash bellekleri diskleri vs geri getirdim bu yöntemle.d.d

Komut sistemini
CMD
yazarak Başlat.
diskpart
yaz ve enter e bas
list disk
yaz ve enter e bas
Flash belleğin bölümü hangisiyse disk boyutundan anlarsın onu seçmen lazım... Yani....
Eğer ki disk 1 ise senin flash veya bellek her neyse...aynen şunu yaziyorsun
select disk 1
yaz enter e bas veya hangisiyse select disk 0 veya 2 hangisiyse yap bunu yap ve enter e bas.. Devam ediyoruz
attributes disk
yaz ve enter e bas...
attributes disk clear readonly
yaz ve enter e bas
clean
yaz ve enter e bas..
EVET ŞİMDİ YAPTIĞIN HATAYA GELDİK...
create partition primary
yaz ve enter e bas.. Yani şu alan açiyoruz diske...
Daha sonra..
format fs=ntfs quick
yaz ve enter e bas..
exit
yaz ve enter e bas... Bunu yap yüzde yüz düzelir... Lutfen duzelince buraya yazarsan sevinirim ..

Son düzenleme:
Komut sistemini
CMD
yazarak Başlat.
diskpart
yaz ve enter e bas
list disk
yaz ve enter e bas
Flash belleğin bölümü hangisiyse disk boyutundan anlarsın onu seçmen lazım... Yani....
Eğer ki disk 1 ise senin flash veya bellek her neyse...aynen şunu yaziyorsun
select disk 1
yaz enter e bas veya hangisiyse select disk 0 veya 2 hangisiyse yap bunu yap ve enter e bas.. Devam ediyoruz
attributes disk
yaz ve enter e bas...
attributes disk clear readonly
yaz ve enter e bas
clean
yaz ve enter e bas..
EVET ŞİMDİ YAPTIĞIN HATAYA GELDİK...
create partition primary
yaz ve enter e bas.. Yani şu alan açiyoruz diske...
Daha sonra..
format fs=ntfs quick
yaz ve enter e bas..
exit
yaz ve enter e bas... Bunu yap yüzde yüz düzelir... Lutfen duzelince buraya yazarsan sevinirim ..
şuan flash bellek yanımda değil hocam müsait olduğumda bu yöntemi denicem, çok sağolasın

İki link bırakayım, belki buralardan bir şey çıkarırsın.
Gerci biri; Sandisk hafıza kartları için ama yine de belli olmaz.

1. USB diskin, SD kartın, belleğin doluluk oranını kontrol edin
    Eğer usb bellek dolmuşsa bu hatayı alabilirsiniz.
  2. Kayıt defterinde kısıtlama var mı kontrol edin
    Başlattan çalıştıra gelin Regedit yazdıktan sonra enter tuşuna basın.HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePoliciesyolunu izleyin WriteProtect özelliğini bulun. Sağ tuşla tıklayın değiştiri seçin.
    Değer kısmına 0 yazın. Kayıt defterinden çıkın. Şuanda USB belleğe yazabiliyor olmalısınız.

1. Formatlamak istediğiniz USB bir disk veya USB taşınabilir bellek ise ve USB Disk Storage Format Tool yazılımı ile formatlamayı deneyin.
    İkinci olarak
    HP USB Disk Storage Format aracını deneyebilirsiniz. buradan indirebilirsiniz.

Formatlamak istediğiniz bellek eğer adresinden SD kart SD Formatter 4.0 yazılımını indirebilirsiniz.
  2. Sorun hala düzelmediyse Silicon power formatter programı ile USB belleği formatlayın. Silicon power formatter oldukça başarılı bir usb formatlama yazılımıdır.

üstad bunda iki seçenek var açma ve kapama
sonra; arkadaşın yazdığı, kayıt defterine girdiğinizde aşağıdaki adresin sonu olan StoragDevicePolicies yoksa rardan çıkardığınız dosyadan aç seçtiğinizde kayıt defterine işler sonra writeProtect i aşağıdaki gibi yapıp entır çıkış sonra kontrol.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePoliciesyolunu izleyin WriteProtect özelliğini bulun. Sağ tuşla tıklayın değiştiri seçin.
Değer kısmına 0 yazın. Kayıt defterinden çıkın. Şuanda USB belleğe yazabiliyor olmalısınız.

1. USB diskin, SD kartın, belleğin doluluk oranını kontrol edin
    Eğer usb bellek dolmuşsa bu hatayı alabilirsiniz.
  2. Kayıt defterinde kısıtlama var mı kontrol edin
    Başlattan çalıştıra gelin Regedit yazdıktan sonra enter tuşuna basın.HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePoliciesyolunu izleyin WriteProtect özelliğini bulun. Sağ tuşla tıklayın değiştiri seçin.
  1. Formatlamak istediğiniz USB bir disk veya USB taşınabilir bellek ise ve USB Disk Storage Format Tool yazılımı ile formatlamayı deneyin.
    İkinci olarak
    HP USB Disk Storage Format aracını deneyebilirsiniz. buradan indirebilirsiniz.

Formatlamak istediğiniz bellek eğer adresinden SD kart SD Formatter 4.0 yazılımını indirebilirsiniz.
  2. Sorun hala düzelmediyse Silicon power formatter programı ile USB belleği formatlayın. Silicon power formatter oldukça başarılı bir usb formatlama yazılımıdır.
üstad bunda iki seçenek var açma ve kapama
sonra; arkadaşın yazdığı, kayıt defterine girdiğinizde aşağıdaki adresin sonu olan StoragDevicePolicies yoksa rardan çıkardığınız dosyadan aç seçtiğinizde kayıt defterine işler sonra writeProtect i aşağıdaki gibi yapıp entır çıkış sonra kontrol.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePoliciesyolunu izleyin WriteProtect özelliğini bulun. Sağ tuşla tıklayın değiştiri seçin.
Beyler bu yöntemlerin hepsini denedim sonuç olumsuz. denemediğim sadece bir yöntem kaldı @harunsibel61 in önerdiği yöntem onu da müsait olduğumda deneyip sonuçlarını burada paylaşacağım

Geri