Yardım "Disk yazma korumalı" hatası

ultrasoner

Üye
Konular
5
Beyler merhaba, bir flash belleğim var daha önceden win11 kurulumu için kullanmıştım bu seferde android kurulumu için biçimlendireyim dedim "disk yazma korumalı" hatası aldım. Daha önceden de böyle bir hata almıştım sd kartların birisinde, çöp olmuştu. Var mıdır bunun bir çözümü?

cmd üzerinden denedim, disk attributes cleared successfully demesine rağmen koruma kalkmadı maalesef. denediğim bütün yöntemleri yazıcam buraya sorunu çözersem diğer arkadaşlara da yol gösterici bir yazı olsun

Ekli dosyalar

• resim_2025-04-08_010404189.png
    resim_2025-04-08_010404189.png
    199.8 KB · Görüntüleme: 19
cmd üzerinden denedim, disk attributes cleared successfully demesine rağmen koruma kalkmadı maalesef. denediğim bütün yöntemleri yazıcam buraya sorunu çözersem diğer arkadaşlara da yol gösterici bir yazı olsun
Şununla format atabilirsin.

Ekli dosyalar

• Restore_v3.24.0.0.rar
    3 MB · Görüntüleme: 77
teşekkür ederim denedim ama programda maalesef diskleri göremiyorum bu şekilde disk seçim bölümü boş
Disk Yönetimine gir bak, oradan düzeltemeye çalış, '' Raw'' olmuştur.
USB belleği çıkar, geri tak belki görür.

Bu format Tool'un farklı sürümünü bul, onu dene.
Son olarak, USB belleiğinin chip setini öğren; O'na göre bir Format Tool bul.
Sana kolay gelsin.

Beyler merhaba, bir flash belleğim var daha önceden win11 kurulumu için kullanmıştım bu seferde android kurulumu için biçimlendireyim dedim "disk yazma korumalı" hatası aldım. Daha önceden de böyle bir hata almıştım sd kartların birisinde, çöp olmuştu. Var mıdır bunun bir çözümü?
kurtarma şansın neredeyse sıfır flash ya hasar almıştır düşük ihtimalle yada büyük olasalıkla yazılımsal hasar almıştır içindeki dosyaları görebilirsin ama yazma okuma yapmazsın kodlaması bozulduğu için

kurtarma şansın neredeyse sıfır flash ya hasar almıştır düşük ihtimalle yada büyük olasalıkla yazılımsal hasar almıştır içindeki dosyaları görebilirsin ama yazma okuma yapmazsın kodlaması bozulduğu için
USB takıldığında ses geliyorsa veya PC tepki veriyorsa; her zaman bir şans vardır demek.

firmware yüklemelisiniz hocam
belleğinizin modeline uygun firmware bulup ,belleğe firmware atarsanız sorununuz düzelir
bir rus sitesi vardı hem firmware hem de firmware atma programını paylaşıyordu,aradım lakim malesef bulamadım
usb belleğinizin seri numarasını blup, seri numarası+firmware download yazarak google da aratarak bulabilirsiniz
bol şans

edit:
site büyük ihtimal buydu
emin olmadığım icin virus taraması yapınız.mesuliyet bana ait değildir
Kod:
 Kod içindeki bilgileri görmek için üye olmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
8 mb hafıza kartı varmıydı kardeşim yanlış anlama belki yanlış şeyi seçmişsindir

Disk Yönetimine gir bak, oradan düzeltemeye çalış, '' Raw'' olmuştur.
USB belleği çıkar, geri tak belki görür.

Bu format Tool'un farklı sürümünü bul, onu dene.
Son olarak, USB belleiğinin chip setini öğren; O'na göre bir Format Tool bul.
Sana kolay gelsin.
Disk yönetiminden baktım raw olarak gözükmüyor flash bellekte fiziki bir hasar yok gibi bana kalırsa yazılımsal bir sorun var belleği usb yuvasına taktığımda tepki veriyor en azından içeriğini görebiliyorum

Ekli dosyalar

• resim_2025-04-08_015231325.png
    resim_2025-04-08_015231325.png
    294.4 KB · Görüntüleme: 12
  • resim_2025-04-08_020016934.png
    resim_2025-04-08_020016934.png
    64.3 KB · Görüntüleme: 12
  • resim_2025-04-08_020040145.png
    resim_2025-04-08_020040145.png
    75.8 KB · Görüntüleme: 12
belleğinizin modeline uygun firmware bulup ,belleğe firmware atarsanız sorununuz düzelir
bir rus sitesi vardı hem firmware hem de firmware atma programını paylaşıyordu,aradım lakim malesef bulamadım
usb belleğinizin seri numarasını blup, seri numarası+firmware download yazarak google da aratarak bulabilirsiniz
bol şans

edit:
site büyük ihtimal buydu
Kod:
şimdiden teşekkür ederim cevap için, bu çözüm yolunuda deneyip yazıcam

Disk yönetiminden baktım raw olarak gözükmüyor flash bellekte fiziki bir hasar yok gibi bana kalırsa yazılımsal bir sorun var belleği usb yuvasına taktığımda tepki veriyor en azından içeriğini görebiliyorum
Tabii ki; yazılımsal.
Bence, ilk önce yukarıda sıraladığım yöntemleri dene, sonra firmware kısmıyla uğraşırsın.

Düşük bir ihtimal ama sanırım içinde Win format dosyaları var ve en son bununla format atmşısn PC'ye.
İstiyorsan tekrar format atar gibi USB'yi Bios'dan boot et ama bu sefer format-disk biçimlendirme kısmına geldiğinde USB'yi biçimlendir ve formattan vazgeçip, çık. :) Belki olur.

Düşük bir ihtimal ama sanırım içinde Win format dosyaları var ve en son bununla format atmşısn PC'ye.
İstiyorsan tekrar format atar gibi USB'yi Bios'dan boot et ama bu sefer format-disk biçimlendirme kısmına geldiğinde USB'yi biçimlendir ve formattan vazgeçip, çık. :) Belki olur.
bunu kullanmayalı uzun süre oldu içindeki dosyaların doğruluğundan süphem var açıkcası :D ama eski laptopta söylediğin yöntemi denicem şimdi olursa olur ama çokta ümidim yok açıkcası :)

bunu kullanmayalı uzun süre oldu içindeki dosyaların doğruluğundan süphem var açıkcası :D ama eski laptopta söylediğin yöntemi denicem şimdi olursa olur ama çokta ümidim yok açıkcası :)
bu yöntemi de denedim maalesef biçimlendirmiyor hata veriyor :/

bol şans

edit:
site büyük ihtimal buydu
Kod:
hocam söylediğiniz şekilde sitede yazılımı aradım maalesef bulamadım hatta ( ) başka bir site buldum orada da sandisk şirketinin bu tür yazılımları dışarıya pek açmadıklarını yazmışlar seri numarasıyla aramaya devam ediyorum ama sanırım flash bellek sandisk olduğu için bulmak zor yada imkansız olacak

Son düzenleme:
"HP USB Disk Storage Format Tool" denedin mi?

flash belleğin id ve seri numarası burada görünüyor uyumlu yazılımı aramaktan helak oldum :D bu işlerden anlayan birisi varsa olur olmaz o ayrı konu ama yardım edebilir mi

Ekli dosyalar

• resim_2025-04-08_055010738.png
    resim_2025-04-08_055010738.png
    421 KB · Görüntüleme: 19

Geri