Bireysel emeklilik (BES) hakkında düşünceleriniz

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
196
Bireysel emeklilik altın fonu açmayı düşünüyorum.

Bes ile ilgili bilgileriniz ve tavsiyeleriniz nedir?

56 yaşınıza kadar, ne olursa olsun altın fonunda %100 yani tamamıyla kalarak her sene arttırabildiğiniz kadar arttırarak kalın. Başlangıcdan itibaren 10 yıl sonra çıkabilirsiniz. İşbankankası anadolu hayat iyidir. Daha detaylı araştırmanızı tavsiye ederim.

56 yaşınıza kadar, ne olursa olsun altın fonunda %100 yani tamamıyla kalarak her sene arttırabildiğiniz kadar arttırarak kalın. Başlangıcdan itibaren 10 yıl sonra çıkabilirsiniz. İşbankankası anadolu hayat iyidir. Daha detaylı araştırmanızı tavsiye ederim.
10 yıl bekleneceğini biliyorum da, yaş şartı da var mı?

Faizli Altın ve katılım altın fonlarını inceledim. Son 1-3-5 yıllıkta katılım fonu yüzde olarak daha fazla kazandırmış.

Birde ücret kesintisi, işlem ücreti vs varmı nelere dikkat etmek lazım

Bireysel emeklilik altın fonu açmayı düşünüyorum.

Bes ile ilgili bilgileriniz ve tavsiyeleriniz nedir?
Bireysel emeklilik altın fonu açma düşünceniz, ekonomik belirsizlikler karşısında oldukça mantıklı bir strateji! Altın, tarihsel olarak değerini koruyan bir varlık olarak bilinir ve emeklilik birikimlerinizi güvence altına almanıza yardımcı olabilir. İşte bu konuda dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:

Fon Getirileri:

VGA, Türkiye Hay. ve Em. Altın Katılım EYF: %39,69
VGB, Türkiye Hay. ve Em. Katılım Standart EYF: %8,50
VGD, Türkiye Hay. ve Em. Kıymetli: Detaylar için araştırma yapabilirsiniz.

Yatırım Seçenekleri:

Altın fonları, yerli ve yabancı sürdürülebilirlik endekslerinde yer alan pay senetlerine yatırım yaparak sermaye kazancı elde etmeyi hedefler.

Seçim Kriterleri:

Fonun geçmiş performansı, yönetim ücreti ve risk profili gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

Uzman Görüşü:

Bireysel emeklilik fonları hakkında daha fazla bilgi almak için bir finansal danışmanla görüşmek faydalı olabilir.

Elbette! VGA, VGB ve VGD fonlarının risk profilleri hakkında bazı önemli bilgiler aşağıda yer alıyor:

VGA (Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. Altın Katılım EYF):

Risk Profili: Orta düzeyde risk taşıyan bir fon olarak değerlendirilmektedir.
Yönetim Ücreti: Yıllık yönetim ücreti belirli bir oranda uygulanmaktadır.
Getiri Potansiyeli: Altın fiyatlarının dalgalanmasına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

VGB (Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. Katılım Standart EYF):

Risk Profili: Temkinli bir yaklaşım benimseyen bu fon, düşük ila orta düzeyde risk taşımaktadır.
Yönetim Ücreti: Yönetim ücreti, fonun performansına göre değişiklik gösterebilir.
Getiri Potansiyeli: Daha stabil bir getiri hedefler.

VGD (Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. Kıymetli Madenler Katılım EYF):

Risk Profili: Orta düzeyde risk taşıyan bir fon olarak sınıflandırılmaktadır.
Yönetim Ücreti: Fonun yönetim ücreti, piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir.
Getiri Potansiyeli: Kıymetli madenler üzerinden getiri sağlamayı hedefler.

Bu fonların risk profilleri, yatırım hedeflerinize ve risk toleransınıza göre değişiklik gösterebilir. Hangi fonun sizin için en uygun olduğunu belirlemek için daha fazla araştırma yapmayı düşünebilirsiniz.

10 yıl bekleneceğini biliyorum da, yaş şartı da var mı?

Faizli Altın ve katılım altın fonlarını inceledim. Son 1-3-5 yıllıkta katılım fonu yüzde olarak daha fazla kazandırmış.

Birde ücret kesintisi, işlem ücreti vs varmı nelere dikkat etmek lazım
İş bankası anadolu hayat ta 5 yılda yapılan toplam kesinti 1700 TL.

Her ay 1 gr altın veya 2 ayda bir 1 gr altın alsan 10 yıl sonra daha karlı olursun briktirdiğin altını bozdurup faize atarsan her ay devletin vereceği paradan fazlasını alırısın arada birde faizden çıkıp borsada güçlü şirketlere yatırım yapıp paranı katlıya bilirsin tabi dünya çok hızlı değişiyor bugün borsa yatırım aracı deriz 10 yıl sonra belki kirpto borsa olur ona yatırım yaparız önemli olan kendi paramızı kendimiz biriktirip kendimizin değerlentmesi.

Geri