Ahmet Kural'ın Başrolde Olduğu Dizi Gassal Hakkında Ne düşünüyorsunuz?

Baki'nin kucağına bebek almamasının sebebi daha önce bebek cenazesi yıkamış olup bunalıma girmiş olması ihtimali var, çünkü içine kapanık depresif derdini kimseye anlatmayan herşeyi içine atan bi karakter çünkü öyle olması bana mantıklı geldi sizce neden hiç bebek tutmuyo olabilir?

Ahmet Kuralı sevmem ara kendisinin kariyer işi olmuş bu dizi. Başarılı buldum. Dram ve komedi dozunda güzel harmanlanmış. Herkes arabesk şarkıları söylüyor ama jenerik müziğinin de hakkını vermek lazım. Girişte çalan şarkıyı kim söylüyor bilen var mı? şarkının uzun versiyonu varsa paylaşsanız süper olur aslında.
Tebessüm diye bir şarkı fatih peşmanın , normalde gizem akın söylüyor yazıyor ama dizideki ses kimin bilmiyorum

Mükemmeldi gerçekten bu gibi diziler lutfen çoğalsın aile hayatını edebi adabı utanmayı aile mahremiyetini yok etmek için yürürlüğe konulan dizilere inat bu gibi dizilere turk toplumunun acil ihtiyacı var tüm 10 bölümün hepsini izledim her bölüm yarım saat ve ortalama 4 dakikası müzik ilk dokuz bölüm sakin sakin izletiyor ama 10.bölüm efsane adam oynamamış resmen yaşamış.

Baki'nin kucağına bebek almamasının sebebi daha önce bebek cenazesi yıkamış olup bunalıma girmiş olması ihtimali var, çünkü içine kapanık depresif derdini kimseye anlatmayan herşeyi içine atan bi karakter çünkü öyle olması bana mantıklı geldi sizce neden hiç bebek tutmuyo olabilir?
Bence mesleki deformasyon olabilir kendisi de zaten ara ara ben canlıdan çok veya dokunduğum herşey ölüyor gibi ikonik sözler söylüyor

Ben ahmet kuralı gorunce komedi beklıyorum her sahnede dram bana gore degıl o yuzden 2 bolumde sıkıldım hemen

1000027309 Demektir ki konu ve oyunculuk güzel olduğu zaman millet izliyor beğeniyor....günümüz bazı dizilere duyurulur.. Çünkü bıktı TC yengesine evlilik teklif edenlerden gelinine sulanan Kayinbabadan amcasına ihanet eden yegenden bozuk akraba ilişkileri zenginlik delisi huzursuz havuzlu evleri ...onların olsun lanet olasica düzen bozucu şeyleri bize TRT yeter Başkalarının ölümü bizi yaralar çünkü varoluşumuzun kendi sonluluğunu hatırlatır bize. Gassal dizisi de hakikati sorgulatıyor, başkasının ölümü üzerinden kendi ölümlülüğünü idrak et ve hayatın anlamını aramaktan vazgeçme Benim dikkatimi çeken BAKİ'nin bankadan faizle Kredi çekmesi oldu. Bu dizide faiZ konusu olmadı diyorum!!! . Ama çok güzel oyunculuk tebrikler. Filmdeki mesajı umarım izleyenler almıştır: Dünya malı ve hırsı burası geçici bir yer ve yalnızlığın çok Zor olduğu...

Spolier yememek adına diziyi çıktığı ilk anda bir solukta izledim.
Öncelikle yaşım forum standartlarının biraz üzerindedir. 56 yaşındayım. Bu bakımdan da ölüme daha farklı bakıyor insan :)
Emekli olunca bol bol vaktim olacağından ve daha çok kitap okumaya ve film/dizi seyretmeye vakit ayırabileceğimden önce bir eseri izlerken nelere dikkat etmek gerekir yada yorumlarken neler öne çıkmalıdır diye kendimce bir eğitim aldım( eşimle beraber) bu şekilde izlediğimiz şeylerden çok daha fazla zevk alır olduk.
Bir eser izlerken öncelikle oyunculuk ve kurgu diyen biri olarak oldukça beğendim. Başta Ahmet Kural olmak üzere hemen herkes hakkını vermiş.
Ben Nazım karakterine can veren Serkan Ercan ve Nadir karakterine can veren Ferhan Vural ın oyunculuklarınıda çok beğendim. Özellikle Nazım halk tabiri ile resmen döktürmüş.
Hemen her bölümde içinden cımbızla çekilerek hayatın her alanında kullanabilecek ve gerçek olan cümleler var ki yakında bir çok yerde bu cümleleri alıntı olarak duyup okuyabiliriz.
Örnek vermem gerekirse
Ağlayamayacak kadar çok üzülüyorum.
Gerçek yas cenazeye ayıcıklı pijamayla gelmeyi gerektirir.
Herkes acısını farklı şekilde yaşar (helva kavurma sahnesi)
vs vs.
Dizi için önyargılı olmaya gerek yok.
Hani derlerya elmayı ısırmadan tadını bilemezsin. İyi yada kötü demek için önce seyretmek gerekir diye düşünüyorum.
Bende ilk duyduğumda inanın önyargılıydım. TRT dizisi adı gassal ister istemez iktidar yanlısı dini bir yayınmı acaba gibi düşünceler geçti aklımdan. Ama izleyince gördüm, alakası yok.
Şimdi düşününce yıllar önce Abuzer Kadayıf diye bir film vardı. Metin Akpınar oynamıştı. Onda da aynı şekilde seyretmeden evvel İbrahim Tatlısesmi acaba diye düşünmüştüm ancak izleyince olmadığını anlamıştım.
Konuya dönecek olursam eğer bir kaç sahne hariç dizi çok iyi olmuş.
Beğenmediğim (oyunculuk olarak) sahneler Bakinin bıçaklanma sahnesi (figüranların oyunculuğu) ve birde evlenme teklif edilen (yine fügüranlar iki gencin olduğu) sahne.
Konu öylesine etkili ki insan ister istemez ölümün gerçekliği ile yüzleşiyor. Hayatını gözden geçirip varsa kırgınlıklarını küs olduklarını düşündürüyor.
Dikkat edilecek olursa dizide dini öğelere aşırı yer verilmemiş. Kapalı insanlar yok. Gömülme dışında namazdır camidir vs dini bir söylem yada sahne yok.
Hemen herkes bilir ve yaşamıştırki cenazelere katıldığımızda o an aklımızdan hayatı sorgulama geçer hatta o 3-5 saat ne kararlar alırız hayatımızın kalanı ile ilgili ama yine hemen herkes kabul edecektirki bu düşüncelerimiz ve aldığımız kararları hemen unutur ve yine hayat kavgası denilen kavrama geri döneriz.
Dizide cenazelerin başında geçen konuşmalar dizi olarak izleyince abartı olarak gelebilir belediyeden yemek isteme (hayat devam ediyor) mafya babasının mirasını paylaşmak için (mafya babası burada aslında gerçek babayı adamlarıda çocuklarını işaret etmektedir) cenazeyi bile bırakıp gitmeleri yaşamda karşılaşılan şeylerdir.
Dizideki alt metinlere gelirsek ki bu anlamda belki eleştirenler olabilir. (spolier vermeden zor ama deneyeceğim)
1-Ölüm her an gelebilir. Yaşına, malına, güzelliğine güvenme (bu doğru)
2-Yalnızlık zor. (kişiye karaktere göre değişir, yalnızlıktan huzur bulan çok insan var)
3-Evlenin üreyin çocuk yapın. Çocuklar evin neşesidir. (kişiye karaktere göre değişir evlenmeden çocuk sahibi olmadan da hayat mükemmel olabilir)
4-Benim yok diye üzülmeyin. (Elif, durumu ve son sahne. Yani ikinci sezonda öyle görülüyor)
Evet farkındayım çok uzattım.
Yukarıda da dediğim gibi "Elmayı ısırmadan tadını bilemezsin"
Bence karşı çıkmadan evvel izleyin derim.
Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim.

'Gassal'ın İkinci Sezon Çekimleri Tamamlandı! Kadroya 4 Sürpriz İsim!

Yönetmen koltuğuna Selçuk Aydemir'in oturduğu, senaryosunu Sümeyye Karaaslan'ın kaleme aldığı, başrollerini Ahmet Kural, Sibel Aytan, Muharrem Türkseven, Ezgi Özyürekoğlu ve Serkan Ercan'ın paylaştığı dizinin ikinci sezon çekimleri tamamlandı.

YouTube'da yayınlanan ilk bölümü kısa sürede 4 milyona yakın görüntüleme alan dizinin yeni sezonunda Hande Soral, Ercan Kesal, Nazan Kesal ve Serhat Kılıç'ta kamera karşısına geçti.

Gassal, ilk sezon bölümleriyle şimdi sadece tabii'de!

Dizi film olsa idi Yurtdışında ödül alırdı. Kuru otlar üstünde filmi gibi.
Dizinin tüm izleyen insanlara geçmesindeki en önemli faktör, tuvalet ihtiyacı haricinde tüm insanların 24 saati üzerinde ki yaşam sürecinden kesitsize yakın hikaye sunması. Senaryo-kast- vs hepsi doğal bir yaşam olarak izleyenlere geçiyor. Hiç bilmeme rağmen hemen hemen izleyen herkez şunu da düşünmüştür: 2.sezonu olur ve gassal hemşire kızla evlenir ve yetim kalan çocukları da evlat edinirler................

Gassal'ı bize bu kadar benimseten ve sevdiren ana husus, (Ahmet Kural'ın büyük oyunculuğunun haricinde) yıllardır feci, berbat, hayal ürünü bile olamayacak kadar hayattan kopuk ve kumpasla dolu dizilerden gına gelmiş olması... Belki bu dizi sayesinde senarist ve yapımcılar kendi kendine düşünüp "ulan bizim karalayıp dizi diye yumurtladığımız şeyleri kimse bu kadar konuşmuyor, galiba yanlış yapıyoruz" derler.
Olurmu?Olur. Bir dizi var pavyonda geçer bir dizi var şatolarda holdinglerde geçer bir dizi var yeğenin yengeyle birlikte olmasıyla geçer bu diziler Türk toplumunu sapiklastirdi aile yapısından uzaklaştırdı ekmek teknesi Avrupa yakası gibi gassal buna benzer diziler olmalı içten gerçek insanımızın yaşantısından esintilenerek yapılmalı.

Gassal 2.ci sezon frekmanı yayınlandı. Bu kez "kadın gassal" var.
Gassal'ın 1.sezonu izledim.
Küfür, müstehcenlik yok. Olay yavaş ilerliyor ama sıkmıyor. Çılgınca eğlenmiyorsunuz ama gülüyorsunuz. Sıradan yaşam kesiti anlatılıyor ama muhteşem teması var.

Gassal 2.ci sezon frekmanı yayınlandı. Bu kez "kadın gassal" var.
Gassal'ın 1.sezonu izledim.
Küfür, müstehcenlik yok. Olay yavaş ilerliyor ama sıkmıyor. Çılgınca eğlenmiyorsunuz ama gülüyorsunuz. Sıradan yaşam kesiti anlatılıyor ama muhteşem teması var.
Ikinci sezonun fragmanı beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkçası umarım güzelim diziyi aşk dizisine çevirmezler

1 günde izledim :) klasik Türk halkını işlemişler ben begendim ve 2 sezon da güzel olacaktır fragman da o kadın gallaslin yürüyüşüne takılı kalındı ama ben o kişinin misafir oyuncu oldugunu düşünüyorum ters köşe yapabilirler fragmanı bu şekilde veripte

BENİ KİM YIKAYACAK.
GASSAL HAZIR,
BİZ HAZIR MIYIZ...
* Dünyaya çırılçıplak,eli boş,fakir olarak geliyorsun...
* Makam-mevki, mal-mülk,
çoluk-çocuk, eş, arkadaş, dost
sahibi oluyorsun...
* Gençlik, güzellik, dinçlik, azim,
güç- kuvvet veriliyor..
* Akıl-zeka, irade sahibi
oluyorsun...
* Sonra birer birer bu nimetler
elinden alınıyor.
* Yaşlanıyorsun; gençliğin,
güzelliğin, gücün, kuvvetin
gidiyor elden....