//

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba değerli Sinetech Forumu üyeleri ;

Bein Sports ( Digitürk) hakkında yasal olarak bilgilendirici içeriğe aşağıdan ulaşabilirsiniz ,

Neden böylesine sıkı tedbirler alınıyor , neden yaptırımlar uygulanıyor merak edenler için bilgilendirme amaçlıdır .

Forum kültürünü seven , bu kültürün devamını görmeyi heyecanla bekleyen biri olarak neden bu tarz yaptırımların ve cezai uygulamaların olduğunu kendi lisanımca anlatmak istedim . Herkesin en çok merak ettiği konuya gelirsek ; " Sadece Sinetech forumu mu paylaşıyor da sürekli takip ediliyor ? , Bir sürü forum bu tarz paylaşımlar yapıyor , onlara neden müdahele edilmiyor gibi aklınıza gelen pek çok sorunun sizleri rahatsız ettiğinin farkındayım , ancak Sinetech forumunun bir iptv forumu olmadığını , teknoloji forumu olduğunu fark ettiğim andan itibaren , forum sahiplerinin ve kullanıcılarının zarar görmemesi adına bir takım önlemler almaya çalıştım , şunun bilinmesinde fayda var ki ; iptv veya illegal paylaşımı yapan , bunların yayılmasında ortaklık yapan kişiler zaten takip edilmektedir . Sizlerin falanca yer neden kapanmıyor dediğiniz çoğu yer bu paylaşımı yapan ağababaların ve onlar için çalışanların takip havuzunu oluşturuyor .

Ayrıca yazılım , geliştirme , uygulama yapma gibi işlerde yetenekli olan ve bu konularda paylaşım yapan bunun heves ve heyecanını yaşayan genç kardeşlerimiz de gurur duyularak takip edilmektedir , Forum yöneticilerimizinde bildiği üzere asla kimsenin bu konularda başı ağrısın istemedğim için yasal olarak pek çok yönden bilgi alışverişlerine bulunduk .

Bu konularda soru sormak isterseniz , elimden geldiğinde yardımcı olmak isterim .

Saygılarımla

Umarım yazdıklarım bir nebzede olsa konuyu anlama hususunda yardımcı olmuştur ,

Sormak istedğiniz her soruya elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım .

Saygılarımla

Bein Sports, spor yayıncılığında faaliyet gösteren uluslararası bir yayın ağıdır. Futbol, basketbol, motor sporları gibi yüksek talep gören organizasyonların yayın haklarını satın alır ve abonelerine canlı ve on-demand içerik sunar. Bu hakları satın almak büyük yatırımlar, sözleşmeler ve uzun vadeli anlaşmalar gerektirir.

İnsanların merak ettiği temel noktalar

1 - Neden bazı maçlar sadece Bein’de izlenebiliyor?

Büyük ligler ve turnuvalar yayın haklarını paket paket satarlar; yayıncılar (Bein, yerel kanallar vb.) bu paketleri satın alıp abonelerine sunar. Bu yüzden bir maçın tek yayıncısı olabilir.
2 - Fiyatlar neden pahalı?
Yayın hakları çok yüksek ücretlere alınıyor; altyapı, prodüksiyon ve telif maliyetleri de eklenince abonelik ücretleri oluşuyor.

Telif haklarının (copyright) amacı nedir?

Yayıncılık ekonomisini korumak: İçerik üreticileri ve hak sahipleri (ligler, kulüpler, üretim ekipleri) yaptıkları işe ödeme alır; bu gelirler organizasyonların devamı ve gelişimi için gerekli.

Kalite ve yatırım: Yayın haklarından elde edilen gelir, daha iyi çekimler, analizler ve altyapı yatırımları için kullanılır.

Haksız rekabetin önlenmesi: Ücretini ödemeyenler, piyasada haksız avantaj sağlar; telif hakları bunu düzenler.

İlligal paylaşım neden engelleniyor?

1 - Sözleşmesel yükümlülükler: Bein Sports, liglerle/turnuvalarla yaptığı sözleşmeler gereği içeriğin yetkisiz yayınına karşı koruma sağlamak zorunda.
2 - Ekonomik zarar: Yayınların izinsiz paylaşımı abonelik gelirlerini düşürür; bu da hak sahiplerinin gelirini azaltır.
3 - Hukuki yaptırımlar: Korsan yayın yapan siteler, yayıncıların DMCA benzeri talepleriyle kapatılabiliyor; kullanıcılar ise erişim engeli veya hukuki yaptırımlarla karşılaşabilir.
4 - Teknik önlemler: DRM (digital rights management), watermarking, IP bloklama, içerik ID sistemleri ve CDN takibi gibi teknolojiler kullanılır.

Korsan yayınların yol açtığı sorunlar

1 - Güvenlik riskleri: Korsan akışlar genelde gölge sunucularda tutulur; reklam/malware riski yüksek.
2 - İçerik kalitesi ve deneyim: Kesintiler, düşük çözünürlük, geç bağlantı gibi problemler yaygındır.
3 - Hukuki ve etik sorunlar: Hem yayıncılar hem de içerik üreticileri zarar görür; izleyiciler hukuki risk alır.
Yayıncılar neden agresif önlemler alıyor?

1 - Lisans sağlayıcılara karşı sorumluluk: Yayıncılar, hak sahiplerine içerik güvenliğini sağlamakla yükümlü.
2 - Pazarlama ve platform kontrolü: Abonelere özel içerik sunma modeli sürdürülebilirliği sağlar; korsan akışlar bu modeli bozar.
3 - Algoritmik tespit ve otomasyon: Otomatik sistemlerle illegal paylaşımlar tespit edilip engelleniyor; bu da hızlı aksiyon alınmasını sağlıyor.
Ama o zaman pahalı olmasın o kadar mı para ödenir milleti zengin zannediyorlar heralde insanlar fatura zor ödüyor eglence icin bile cok para lazım 😔😔

Son düzenleme:
Ellerine sağlık babaannemin gözlüğünü Alacam şimdi ( şaka bir yana çok güzel olmuş)

Kimse kaçak izleme taraftarı değil ama maçların dizilerin ve filmlerin tek çatı altında ortak bir platformda uygun bir fiyata toplanması yerine her platformun kendi içeriklerini yüksek fiyattan satmaya çalışması ve sürekli zam yapıp artık reklamlı paketleri bile parayla satması insanları ister istemez bu yola itiyor.

gerek yoktu herkesin ihtiyacı vardı diğer sitelerde niye yasak değil o zaman.

Kimse kaçak izleme taraftarı değil ama maçların dizilerin ve filmlerin tek çatı altında ortak bir platformda uygun bir fiyata toplanması yerine her platformun kendi içeriklerini yüksek fiyattan satmaya çalışması ve sürekli zam yapıp artık reklamlı paketleri bile parayla satması insanları ister istemez bu yola itiyor.
bu dediklerine kesinlikle katılıyorum , insanların birşeyler izlemesi lüks olmamalı , böyle fiyatlar ödenmemeli , ben sadece yasal olarak ne gibi yollar izleniyor buna dikkat çekebilmek adına böyle bir paylaşımda bulundum .

Bu zamanda her şey paralı zaman gelecek bunlarında bir önemi kalmayacak ücretli olanlar isteğe göre yani özel istekler Spor özel olmamalı.

Allah rızası için biri hesabımı kapatsın ben bı anlık heves ile bakayım dedim bu zamana kadar ne iptvden nede uygulamalardan verim alabildim uygulamalar ya donuyor yada bı zaman sonra çöküyor iptv ise ne yaptıysam sürekli donuyor bende izleyemedim zaten donmasada linkler patlıyor bir zaman sonra ve ben anladım ki bu işin kul hakkı da var beleşe maç izleyip keyif suruyoz gibi gelse de hem dünyada cezası var hemde haklarına girmiş oluyoruz bence gelin sezonluk üyelik alalım ben bırakıyorum bu illegal işleri zaten başlamadım ki korkuyoz

Allah rızası için biri hesabımı kapatsın ben bı anlık heves ile bakayım dedim bu zamana kadar ne iptvden nede uygulamalardan verim alabildim uygulamalar ya donuyor yada bı zaman sonra çöküyor iptv ise ne yaptıysam sürekli donuyor bende izleyemedim zaten donmasada linkler patlıyor bir zaman sonra ve ben anladım ki bu işin kul hakkı da var beleşe maç izleyip keyif suruyoz gibi gelse de hem dünyada cezası var hemde haklarına girmiş oluyoruz bence gelin sezonluk üyelik alalım ben bırakıyorum bu illegal işleri zaten başlamadım ki korkuyoz
Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz

Türkiye ligi içeriği olan yayınların almanın bir anlamı yok bazı kulüp taraftarları için çünkü her sene şampiyonun 30.saniyede verilen penaltıyla, ofsaytısımlarla, penaltısımlarla birlerine verildiği için boşuna para ve zaman harcayıp izlemeye değmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri