//

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam merhaba sizinle ilk konuşmamızda sizden şüphelendiğimi söylemiştim ki haklıda çıkmışım ama konu bu değil ben şunu sormak istiyorum.
Bir çok forumda (aktif olmasamda) üyeliğim mevcut ve gördüğüm kadarıyla burası kadar sıkı gözetim altında olan yer yok neden başka forumlarda veya telegram kanallarında böyle bir sorun yokken burada adım atıldığı anda hemen uyarı geliyor hatta bazılarımızın telegram kanalları dahi bir anda mazi oldu buna da tamam deyim ama benim şahsi botumdan ne istediniz ona hâlâ anlam veremiyorum. :) Aslında kimse illegale çok meraklı değil ama şartlar herkesi o tarafa yönlendiriyor çünkü her maç farklı bir platformda üstüne üstlük verilen hizmet için alınan karşılık çok yüksek bu yüzden insanlar illegale yöneliyor korsan oyun gibi düşünün pahalı olduğu için crack kullanılıyor buda o şekilde. Hani uygun fiyatlı olsa kimse illegal peşinde koşmaz yok m3u bul yok o uygulamayı indir kur güncelleme gelsin güncelle falan inanın herkes yoruluyor ve sıkılıyor bu durumdan yani herkes legale rahatça ulaşamadığı için illegale yöneliyor durum bundan ibaret. Bu arada geliştiricileri falan gururla takip ettiğinizi dile getirmişsiniz ki eminim yayıncı kuruluşlar tam aksini düşünüyordur onların gözünde kötü bir imaj bırakıldı... Neyse hem içimi döktüm hemde sorumu sormuş oldum cevaplarsanız sevinirim ve her ne kadar bizleri sıkıntıya sokmuşta olsanız yinede iyi forumlar dilerim. 😅
Merhaba değerli kardeşim , hem sana hemde merak edenler için genel olarak cevap vereyim , aslında ajanlık peşinde değilim , kendimi de saklamak gibi bir derdim olmadı ; kendimi saklasam bulmanizin bir yolu mümkün olmazdı , Siber Güvenlik dünyasında aktif olarak yaşıyorum zaten 😊 diğer konulara gelecek olursak , daha önce de dediğim gibi fiyatlar konusunda sonuna kadar haklısın , ancak bunu değiştirebilme yetkim olsaydı emin ol herşeyi yapardim .

Gelelim grupların , botların veya repo gibi hesapların kapanması konusuna , bunlar ciddi şikayet alınan meseleler , gelen şikayetler sonucu iptv paylaşımları yapmak , yapılmasına ortam sağlamak, yaymak gibi pek çok madde üzerinden incelenerek yapılıyor , ki bu forumda severek projelerini takip ediyorum , yeteneklerini görüyorum , ancak mesele illegal paylaşımlar olunca maalesef hukuksal anlamda yetkilerin kullanılması gerekiyor , ayrıca burasının sıkı bir gözetim altında olduğu gerçekçi değil , izin verildiğini , engellenmedigini düşündüğünüz yerlerin pek çoğu takip edilen , bu işi t*r*r ö*g*ü*lerine finanse edilen kişilerin takibi için bekletiliyor , yakın zamanda takip edilmediğini düşündüğünüz bir kaç yeri Erişime Engeli gerçekleşti.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur

Merhaba değerli Sinetech Forumu üyeleri ;

Bein Sports ( Digitürk) hakkında yasal olarak bilgilendirici içeriğe aşağıdan ulaşabilirsiniz ,

Neden böylesine sıkı tedbirler alınıyor , neden yaptırımlar uygulanıyor merak edenler için bilgilendirme amaçlıdır .

Forum kültürünü seven , bu kültürün devamını görmeyi heyecanla bekleyen biri olarak neden bu tarz yaptırımların ve cezai uygulamaların olduğunu kendi lisanımca anlatmak istedim . Herkesin en çok merak ettiği konuya gelirsek ; " Sadece Sinetech forumu mu paylaşıyor da sürekli takip ediliyor ? , Bir sürü forum bu tarz paylaşımlar yapıyor , onlara neden müdahele edilmiyor gibi aklınıza gelen pek çok sorunun sizleri rahatsız ettiğinin farkındayım , ancak Sinetech forumunun bir iptv forumu olmadığını , teknoloji forumu olduğunu fark ettiğim andan itibaren , forum sahiplerinin ve kullanıcılarının zarar görmemesi adına bir takım önlemler almaya çalıştım , şunun bilinmesinde fayda var ki ; iptv veya illegal paylaşımı yapan , bunların yayılmasında ortaklık yapan kişiler zaten takip edilmektedir . Sizlerin falanca yer neden kapanmıyor dediğiniz çoğu yer bu paylaşımı yapan ağababaların ve onlar için çalışanların takip havuzunu oluşturuyor .

Ayrıca yazılım , geliştirme , uygulama yapma gibi işlerde yetenekli olan ve bu konularda paylaşım yapan bunun heves ve heyecanını yaşayan genç kardeşlerimiz de gurur duyularak takip edilmektedir , Forum yöneticilerimizinde bildiği üzere asla kimsenin bu konularda başı ağrısın istemedğim için yasal olarak pek çok yönden bilgi alışverişlerine bulunduk .

Bu konularda soru sormak isterseniz , elimden geldiğinde yardımcı olmak isterim .

Saygılarımla

Umarım yazdıklarım bir nebzede olsa konuyu anlama hususunda yardımcı olmuştur ,

Sormak istedğiniz her soruya elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım .

Saygılarımla

Bein Sports, spor yayıncılığında faaliyet gösteren uluslararası bir yayın ağıdır. Futbol, basketbol, motor sporları gibi yüksek talep gören organizasyonların yayın haklarını satın alır ve abonelerine canlı ve on-demand içerik sunar. Bu hakları satın almak büyük yatırımlar, sözleşmeler ve uzun vadeli anlaşmalar gerektirir.

İnsanların merak ettiği temel noktalar

1 - Neden bazı maçlar sadece Bein’de izlenebiliyor?

Büyük ligler ve turnuvalar yayın haklarını paket paket satarlar; yayıncılar (Bein, yerel kanallar vb.) bu paketleri satın alıp abonelerine sunar. Bu yüzden bir maçın tek yayıncısı olabilir.
2 - Fiyatlar neden pahalı?
Yayın hakları çok yüksek ücretlere alınıyor; altyapı, prodüksiyon ve telif maliyetleri de eklenince abonelik ücretleri oluşuyor.

Telif haklarının (copyright) amacı nedir?

Yayıncılık ekonomisini korumak: İçerik üreticileri ve hak sahipleri (ligler, kulüpler, üretim ekipleri) yaptıkları işe ödeme alır; bu gelirler organizasyonların devamı ve gelişimi için gerekli.

Kalite ve yatırım: Yayın haklarından elde edilen gelir, daha iyi çekimler, analizler ve altyapı yatırımları için kullanılır.

Haksız rekabetin önlenmesi: Ücretini ödemeyenler, piyasada haksız avantaj sağlar; telif hakları bunu düzenler.

İlligal paylaşım neden engelleniyor?

1 - Sözleşmesel yükümlülükler: Bein Sports, liglerle/turnuvalarla yaptığı sözleşmeler gereği içeriğin yetkisiz yayınına karşı koruma sağlamak zorunda.
2 - Ekonomik zarar: Yayınların izinsiz paylaşımı abonelik gelirlerini düşürür; bu da hak sahiplerinin gelirini azaltır.
3 - Hukuki yaptırımlar: Korsan yayın yapan siteler, yayıncıların DMCA benzeri talepleriyle kapatılabiliyor; kullanıcılar ise erişim engeli veya hukuki yaptırımlarla karşılaşabilir.
4 - Teknik önlemler: DRM (digital rights management), watermarking, IP bloklama, içerik ID sistemleri ve CDN takibi gibi teknolojiler kullanılır.

Korsan yayınların yol açtığı sorunlar

1 - Güvenlik riskleri: Korsan akışlar genelde gölge sunucularda tutulur; reklam/malware riski yüksek.
2 - İçerik kalitesi ve deneyim: Kesintiler, düşük çözünürlük, geç bağlantı gibi problemler yaygındır.
3 - Hukuki ve etik sorunlar: Hem yayıncılar hem de içerik üreticileri zarar görür; izleyiciler hukuki risk alır.
Yayıncılar neden agresif önlemler alıyor?

1 - Lisans sağlayıcılara karşı sorumluluk: Yayıncılar, hak sahiplerine içerik güvenliğini sağlamakla yükümlü.
2 - Pazarlama ve platform kontrolü: Abonelere özel içerik sunma modeli sürdürülebilirliği sağlar; korsan akışlar bu modeli bozar.
3 - Algoritmik tespit ve otomasyon: Otomatik sistemlerle illegal paylaşımlar tespit edilip engelleniyor; bu da hızlı aksiyon alınmasını sağlıyor.
Hayırdı dostum Bein sport'da işemi başladın bu ne incelik bizim sitede yasak de biz beceremiyoruz bu işi de geç gitsin herkesin maddi durumu 10 tane farklı platformu satın alıp maç izlemeye yetmiyor buda ülkemizin bir gerçeği malesef

Futbol ve benzeri içerikleri izlemeye pek merakım yok o yüzden pek merak etmediğim bir konu. Ama benim üzüldüğüm kısım normal yasal (kanalların kendi canlı yayınlarının toplandığı toplu listelerden bahsediyorum) olan m3u listelerinin de gitmiş olması oldu :)

Bir de sanırım bu iş, yakında evrilecek. Kendisine küfreden 3200 kişiyi mahkemeye veren tek bir hakem. Ver 20 bini davayı geri çekeyim olayı. Federasyon olaya el atmış. Acaba, küfür edilsin diye bu şikayetçi hakemlerin özel çabası var mı, onu araştırıyorlar. Çünkü avukatı, Avcısı vs, sistem içinde bir çok çalışanı var. 3.200x20.000=64 milyon, iyi para.Kriptolojinin bu kadar geliştiği bir dünyada, yayın linklerinin googleda gezmesi, firma tarafından alınan tedbirlerin yetersizliği bana hep bunu hatırlatıyor.
Son bir kaç yılda, mahkeme ile korkutup para peşine düşülen çok olay var, cafede çaldığınız şarkı için baskın yeme, rüşvet alırken ya da verirken kameralara yakalanıp, haber yapılmasın diye istenen astronomik paralar vs.

Futbol ve benzeri içerikleri izlemeye pek merakım yok o yüzden pek merak etmediğim bir konu. Ama benim üzüldüğüm kısım normal yasal (kanalların kendi canlı yayınlarının toplandığı toplu listelerden bahsediyorum) olan m3u listelerinin de gitmiş olması oldu :)
Ben de 20 yıldır, değil futbol, spor yayınlarının büyük bölümünü izlemiyorum, bir tenis kaldı desem yalan olmaz. Şu an yaşadığım tansiyon ve anksiyetenin temel kaynağıdır futbol fanatikliği. Bir de, sıradan, ondan bundan 6 yiyen insanların hakketmediğini düşündüğüm ultra lüks konfora sahip olması, en pahalısından rolex hediye etme geyikleri, bana absürd ve itici geliyor.

Dostlar, bunca yıldır zorunlu olarak vergi ödediğimiz TRT, maç yayınlarını alamayacak kadar yetersiz mi. Elbette değil. O dev bütçe ile neler neler yapılır. Ancak nedense TRT yetkilileri, Lig maçlarının yayın hakkını belli bir süre için alıp tüm bu karmaşanın önüne geçmeyi düşünmüyorlar. Elbette var olan sistem üzerinden üyelik satan birileri büyük kazanç sağlamalı. O nedenle bu günkü TRT boyle işlere bulaşmaz ve bu tür tartışmaları daha çok yaparız. Emin olduğum şey ise ne yapılırsa yapılsın, paylaşımların engellenemeyecegi. Burayı engelleseler farklı yerlerde mutlaka birileri birşeyler paylaşacaktır. İnin İzmir Çankaya , bit pazarına biraz dolaşın nekadar çok dükkanda illegal üyelik satıldığını göreceksiniz. Önce o tür satıcılara zaman ayırması gerekenler, bu platformda amatörce kendini geliştirmeye çalışan paylasımcılara saldırmayı tercih ediyor. Neden. Çünkü daha savunmasızlar. Saygılar.

-Son kullanıcı* ve teknoloji sever olanlar için amaç kaçak ve illegal olmak değil aslında. Eskiden de uydu yayıncılığının şifrelerin ilk popüler olduğu dönemlerde uydu cihazlarına keyler girilerek veya bilgisayarla atılarak avrupa uydularından yayınları kısa süreliğine de olsa şifreli kanalın açıldığını görmek bir keyifti. Günümüzde ise sistemlerin gelişmesi, hızlanması ile artık internet üzerinden görüntü aktarımı popüler. Son kullanıcı (zurnanın son deliği) olan kişiler günümüzde aslında maddi olarak abone olamayacak durumda olan kişiler. (Zaten bu platformlar da onlara değil, maddi olarak üst düzey kişilere hitap etmekte ve ülkemizde bu abonelikleri hiç sorgulamadan sürdüren, platformları yaşatacak/yaşatan yeterli zengin bir kitle mevcut) Son kullanıcı sadece şifre ile korumalı bir yayını, filmi, kanalı, izleyince, lisans gerektiren bir proğram veya apk'yı tam sürüm olarak elde ettiğinde kısa bir süre de olsa kendisini iyi hisseden, bu işten keyif alan, amacı illegal olarak para kazanmak olmayan kişiler.

-Burada şunu da söylemek gerek, elbette büyük yatırımlar söz konusu, devamlık ise elde edilecek gelir ile orantılı olsa da bu şirketlerin abone elde etme, mevcut aboneleri elde tutma, reklam yoluyla müşteri çekme hususlarında çok da etik davranışlar (örnek ilk ay bedava, ilk taksit bizden, şu kadar yıl taahhüt, taahhüt bitmeden abonelik yeniletme .... falan filan) sergilediği söylenemez, elini veren bu şirketlere kolunu kaptırıyor...

-Bu ve burası gibi forumlarda ise yapılan paylaşımlarda da para kazanmak saiki ile hareket eden olduğunu düşünmüyorum. Bu işten keyif alan biraz sinerji ile kaynaşan ve mutlu olan bir topluluk. Yani şöyle bakalım. Biz x platformuna üye olacaktık ama burada paylaşılan bir bilgi ile x platformuna üye olmaktan vazgeçtik. Böyle olduğunu sanmıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi bu abonelikleri hiç sorgulamadan sürdüren, platformları yaşatacak/yaşatan yeterli sayıda zengin ve aboneliği olan bir kitle zaten mevcut.

-Bir de illegal abonelikler oluyor, bu illegal servisleri sağlayanlar iş illegal olsa da bayağı bir yatırım yapması gerek, özellikle internet üzerinden yayıncılık için. Kendi fikrim, bu illegal servis sağlayıcıları da ana yayıncılara, telif sahibine belli bir miktar ücret ödüyor olabilir diye tahmin ediyorum. Yani illegal olayı da bir yerde olması gereken bir husus gibi geliyor bana. Şöyle ki bir esnaf elindeki en iyi ürünleri seçerek pahalıya, altta kalan daha kötü ürünleri de ucuza satar. Burada maksimum gelir elde etmek amaçlanır. İnternet üzerinden yayınlarda böyle olabilir, geç yayın, kesintili yayın, daha düşük kalitede yayın sağlanarak buradan da bir gelir elde edilebilir. Sonuçta her ürünün bir alıcısı olur.

*Son kullanıcı* ücretli abonelik alamayan/almayan manasında kullanıldı.

Dostlar, bunca yıldır zorunlu olarak vergi ödediğimiz TRT, maç yayınlarını alamayacak kadar yetersiz mi. Elbette değil. O dev bütçe ile neler neler yapılır. Ancak nedense TRT yetkilileri, Lig maçlarının yayın hakkını belli bir süre için alıp tüm bu karmaşanın önüne geçmeyi düşünmüyorlar. Elbette var olan sistem üzerinden üyelik satan birileri büyük kazanç sağlamalı. O nedenle bu günkü TRT boyle işlere bulaşmaz ve bu tür tartışmaları daha çok yaparız. Emin olduğum şey ise ne yapılırsa yapılsın, paylaşımların engellenemeyecegi. Burayı engelleseler farklı yerlerde mutlaka birileri birşeyler paylaşacaktır. İnin İzmir Çankaya , bit pazarına biraz dolaşın nekadar çok dükkanda illegal üyelik satıldığını göreceksiniz. Önce o tür satıcılara zaman ayırması gerekenler, bu platformda amatörce kendini geliştirmeye çalışan paylasımcılara saldırmayı tercih ediyor. Neden. Çünkü daha savunmasızlar. Saygılar.
Bence de TRT vermeli ve; Aylık, 100-200 gibi çok cüzi bir miktar ile. İşyeri, Cafe, Kırathane gibi yerlere de ayırım yapılmadan verilmeli.
Yayınların, çok ulaşılabilir olması lazım.
Ayrıca Küçüçük çocuklar; sağda-solda maç izleme derdine düşüyorlar!
Bir de sözde spor(!) Sporu teşvik edip; sporu izlemeyi parası olmayan için neredeyse imkansız hale getiriyorlar.

Son kullanıcının gücü olmadığı tartışılır, bir çatal bedava baklava almak için birbirini ezen insanların olduğu bir ülke burası. Bir dondurma firmasının gecesinde, ülkenin yalılarda yaşayan kalburüstü gazetecileri, beleş dondurma kapmak için kendini hırpaladı😂
Mesela şu loglar truncate edilmeden bir yayınlansın bakalım, görelim beleşçiler kim😉
Adam YouTube röportajında ne diyor, "7 evim var, ekmeği askıdan alıyorum". İstanbul'da oturduğum sitede, sadece bizim sitede 3 dairesi olan kişiye belediye günlük pişmiş yemek getiriyordu, neymiş, yaşlıymış, kendine bakamıyormuş. E altında Rav4 var 😂
Çocukluğımdan beri hukuka, özellikle ceza hukukuna karşı ilgim var, üniversitede, bölümümle alakasız olmasına rağmen hukuk dersleri aldım, zamanının ordinaryüs hocalarından. O zaman bu zaman, açar kanunları, Yargıtay içtihatlarını, dünyadaki örnekleri okurum, roman niyetine. Tavsiye ederim

Son düzenleme:
Biz bize iyi ve kötü gelecek ilacın "Prospektüsünü" okumuyoruz, bunumu okuyacağız? 😁

Merhaba değerli kardeşim , hem sana hemde merak edenler için genel olarak cevap vereyim , aslında ajanlık peşinde değilim , kendimi de saklamak gibi bir derdim olmadı ; kendimi saklasam bulmanizin bir yolu mümkün olmazdı , Siber Güvenlik dünyasında aktif olarak yaşıyorum zaten 😊 diğer konulara gelecek olursak , daha önce de dediğim gibi fiyatlar konusunda sonuna kadar haklısın , ancak bunu değiştirebilme yetkim olsaydı emin ol herşeyi yapardim .

Gelelim grupların , botların veya repo gibi hesapların kapanması konusuna , bunlar ciddi şikayet alınan meseleler , gelen şikayetler sonucu iptv paylaşımları yapmak , yapılmasına ortam sağlamak, yaymak gibi pek çok madde üzerinden incelenerek yapılıyor , ki bu forumda severek projelerini takip ediyorum , yeteneklerini görüyorum , ancak mesele illegal paylaşımlar olunca maalesef hukuksal anlamda yetkilerin kullanılması gerekiyor , ayrıca burasının sıkı bir gözetim altında olduğu gerçekçi değil , izin verildiğini , engellenmedigini düşündüğünüz yerlerin pek çoğu takip edilen , bu işi t*r*r ö*g*ü*lerine finanse edilen kişilerin takibi için bekletiliyor , yakın zamanda takip edilmediğini düşündüğünüz bir kaç yeri Erişime Engeli gerçekleşti.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur
Cevap için teşekkür ederim, yani arada kaynayan sırf benim olduğu için kapatılan şahsi botuma oldu. 😅

Durum açık aslında burada balık tutmasını öğreniyordu insanlar. Bu da iptv satışı, uygulama geliştiricilerinin ekmeğine kan doğruyordu. Ben aslında illegal olarak yayın yapanların telif attirdiklarini düşünüyorum. Diğer forumlarda Scripti verip kendi yerel ağınızda kullanın demezler yayınların linki verilir max. Oda kelebek ömrü sürer zaten. Olay tamamen illegallerin legale bak burda dönüyor olaylar sende bende para kazanamiyorum demesinden ibaret.

Durum açık aslında burada balık tutmasını öğreniyordu insanlar. Bu da iptv satışı, uygulama geliştiricilerinin ekmeğine kan doğruyordu. Ben aslında illegal olarak yayın yapanların telif attirdiklarini düşünüyorum. Diğer forumlarda Scripti verip kendi yerel ağınızda kullanın demezler yayınların linki verilir max. Oda kelebek ömrü sürer zaten. Olay tamamen illegallerin legale bak burda dönüyor olaylar sende bende para kazanamiyorum demesinden ibaret.
Aklımdan geçen düşünceyi dile getirdiniz. Saygılar.

Katılıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri