01:01:2027 İtibari ile yeni google yasasi sonucu bir çok apk calimayacak

Puan 28
Çözümler 0
@ERDAL KÖMÜRCÜ
01:01:2027 tarihinden itibaren yeni cikan google yasasi sonucu market disi olan bir cok apk artik cihazlardan sessiz sedasiz silinecek

basta bildigim apk lar sunlar

inat tv
rec tv
golge tv
smart tube
new pipe
ve bunun gibi bir çok apk artik cihazlardan kaldirilacak google tarafindan

IMG_20260825_105319_086.jpg

Android İos mantığı ile hareket etmeye başladı. Uygulama yapımcılarından kimlik bilgilerini talep edecek vermeyenlerin çalışmasını engelleyecek sanırım. Bu tarz gelişmeler insanları lisanssız cihaz kullanımına teşvik eder. Çünkü bir çok kişi bu cihazları bu tarz uygulamalar için kullanıyor.

Yeni Kurallarla Ne Değişiyor? (2026 Güncellemesi)
Google, lisanslı cihazları korumak için iki büyük aşamalı sistem devreye aldı: [
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
]
  1. Geliştirici Doğrulama Şartı: Google, harici uygulama yapan yazılımcıların kendilerini sisteme kaydettirmesini istiyor. Eğer yüklemek istediğiniz uygulamanın geliştiricisi Google tarafından onaylanmışsa, APK yükleme süreci eskisi gibi kolayca devam edecek. [
    ,
    ,
    ]
  2. Onaylanmamış (Anonim) Uygulamalar İçin "24 Saat Bekleme" Engeli: Eğer tamamen kaynağı belirsiz, modlanmış veya korsan bir APK yüklemek isterseniz Google bunu tamamen yasaklamıyor. Bunun yerine süreci zorlaştırıyor:
    • Cihazın ayarlarından gizli geliştirici seçeneklerini açmanız istenecek.
    • "Kimse beni dolandırmıyor, riski kabul ediyorum" onayını verdikten sonra sistem güvenlik nedeniyle 24 saatlik bir bekleme süresi (Cool-down) başlatacak.
    • 24 saat geçtikten sonra ayarlar menüsüne dönüp tekrar onay vererek uygulamayı nihayet kurabileceksiniz. [
      ,
      ,
      ]

🚫 Hangi Cihazlarda APK Tamamen Engellendi?
Buradaki en büyük kafa karışıklığı Amazon cihazlarından kaynaklanıyor.
  • Amazon Fire TV (Yeni Modeller): Amazon, yeni televizyon ve çubuklarında (Fire Stick) Android tabanlı sistemi bırakıp kendi geliştirdiği Vega OS işletim sistemine geçiş yaptı. Vega OS yüklü yeni Amazon cihazlarında market dışı APK yükleme özelliği tamamen engellendi ve hiçbir çözümü yoktur. [
    ,
    ]
  • Google Lisanslı Diğer Cihazlar (Mi Box, Next, Homatics, Philips, TCL, vb.): Bu cihazlar saf Android TV/Google TV kullandığı için APK yükleme özgürlüğü (yukarıdaki 24 saatlik zorlaştırma adımlarıyla da olsa) devam ediyor. [
    ,
    ,
    ]

💡 Mevcut Uygulamalarım Bozulacak mı?
Televizyonunuzda zaten yüklü olan SmartTube veya benzeri harici uygulamalar çalışmaya devam edecek. Ancak bu uygulamalara yeni bir güncelleme geldiğinde veya sıfırdan kurmak istediğinizde Google'ın yeni güvenlik duvarı ve onay süreçleriyle karşılaşacaksınız. [
]

yapay zeka böyle söylüyor kısaca yaşayıp görülür farketmez bizde market içi kurarız yetki filan veremem ben :D

Google ve Android kendini batırmaya uğraşıyor heralde sonra vazgeçerler bundan

Google ve Android kendini batırmaya uğraşıyor heralde sonra vazgeçerler bundan
bunu sadece tv box olarak değil telefon olarak da düşün aslında saçma sapan telefona yüklenen uygulamlar yüzünden dolandırılıp sonra da android güvensiz imajı çiziliyor adamlar markete gel de demiyor benim cihazlarıma uygulamasını yapanlar kimdir ilerde bu uygulamadan sorun yaşayanlar şikayet ederse bizde gerekeni yaparız diyor virüs mü yedin onun yüzünden adam seni koruyor bakınca yani yapılan iyi bişe aslında

bunu sadece tv box olarak değil telefon olarak da düşün aslında saçma sapan telefona yüklenen uygulamlar yüzünden dolandırılıp sonra da android güvensiz imajı çiziliyor adamlar markete gel de demiyor benim cihazlarıma uygulamasını yapanlar kimdir ilerde bu uygulamadan sorun yaşayanlar şikayet ederse bizde gerekeni yaparız diyor virüs mü yedin onun yüzünden adam seni koruyor bakınca yani yapılan iyi bişe aslında
Korsan artik kullanmak zor olacak

Korsan artik kullanmak zor olacak
şimdi aslında kullanıcılar ikiye ayrılır benim klas bir cihazım olsun derlerse kendi kutuları ıle devam eder zaten uygulamasına guvenen markete de gırer her yere girer uygulamaya içinde kod ile ekleme yapılır fina stremio da var market de burdaki arkadaşların uygulamaları da 1 tane lisansız cihaz maximum alanlar olur ve bu durum sonrası lisansız yeni cihazlar çıakr hiremco dışıdna next dreamstar yeni kutular yapar ha ne kadar olur seneye 4 den aşagıya cihaz zor bulunur ama yinede beklemek görmek lazım amazon sadece farklı bir işletim sistemine geçiyormuş bu box işlerini fiyat olarak da çok abartıyoruz 4 5 neyse alıyorsun uzun vadeli kullanıyorsun o yüzden zamana bırakılır bu konu bekleyelim görelim :)

Bu Android Tv lerde de geçerli olur mu acaba

Androidde careler tükenmez açık kaynaklı bir sisteme bir sürü sey bulurlar googlenin bu kistlamayi daha fazla sürdüreceğini düşünmüyorum

Google Play projekti devre dışı buraksakda siler mi uygulamaları

Androidde careler tükenmez açık kaynaklı bir sisteme bir sürü sey bulurlar googlenin bu kistlamayi daha fazla sürdüreceğini düşünmüyorum
Sürdürmek isterse iphone olur telefonlar ve tvboxlar, özgürüz diye kullanıyoruz , alternatiflere yöneliriz belkide ;)

Sürdürmek isterse iphone olur telefonlar ve tvboxlar, özgürüz diye kullanıyoruz , alternatiflere yöneliriz belkide ;)
Senelerdir bu sekilde gelmis Android demek özgürlük demekti şimdi bir anda gel emrime gir demezler bence ki kaldiki hadi bir çılgınlık yapti böyle devam dedi sayet birçok çözüm yolu bulunur bu uyarıları asmak için şuanda bircok tvbox ve tv Android 14 sürümünde bu şekilde devam edersin guncelleme gelirse güncellemezsin eski sürümleri cok etkilemez tahminimce

Google Play Hizmetleri'nin en güncel sürümünü çalıştıran Android 7.0+ cihazlara otomatik yüklenen Android Developer Vetifier uygulaması üzerinden bu sağlanacak. Şu anda silinebilir vaziyette, eğer root ile otomatik yüklenmesinide engellerseniz çalışmayabilir.
Direk GApps olmayan cihazlarda ise böyle bir şey olmayacak.

Senelerdir bu sekilde gelmis Android demek özgürlük demekti şimdi bir anda gel emrime gir demezler bence ki kaldiki hadi bir çılgınlık yapti böyle devam dedi sayet birçok çözüm yolu bulunur bu uyarıları asmak için şuanda bircok tvbox ve tv Android 14 sürümünde bu şekilde devam edersin guncelleme gelirse güncellemezsin eski sürümleri cok etkilemez tahminimce
Android sürümünden bağımsız bu. Play Store üzerinden yürütülecek bu sistem.

Cihazlarda yüklü olan uygulamalar silinmeyecek o yanlış anlaşılmış. Öte yandan ufak tefek ayarlar yapıp, 1 gün bekleme suresini doldurduktan sonra aynen eskisi gibi uygulama yüklenecek. Çoğunlukla yeni cihazlarda bu tip dertlerimiz olacak zaten kullandığımız cihazlar çok etkilenmeyecek.

Cihazlarda yüklü olan uygulamalar silinmeyecek o yanlış anlaşılmış. Öte yandan ufak tefek ayarlar yapıp, 1 gün bekleme suresini doldurduktan sonra aynen eskisi gibi uygulama yüklenecek. Çoğunlukla yeni cihazlarda bu tip dertlerimiz olacak zaten kullandığımız cihazlar çok etkilenmeyecek.
Bu Google Play Hizmetleri ile sağlanan bir hizmet olduğu için Google istediği zaman değiştirebilir. Ben bunu bizi kandırmak için yaptıklarını diye düşünüyorum.
Yakında komple APK yasaklanır.

Geri