birdirbir
Üye
- Konular
- 3
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Tv box'a uydu desteği konulunca Google sertifika vermiyor yani cihaz L1 lisansı alamıyor. Google kendi ürettiği Google Tv Streamer ve Google Chromecast cihazlarına usb girişi bile koymuyor ki her şey lisanslı ve paralı platformlardan halledilebilsin. O yüzden piyasada hem L1 lisansı olup hem de dahili anten girişi olan Tvbox ne yazık ki yoktur. Olsaydı dediğiniz gibi çok tutardı.Nextstar 4k pro güzel bir cihaz.
Bu fiyatlardaki cihazlara uydu ya da anten desteği de koysalar çok güzel olurmuş.![]()
Merhaba,
Düğün hediyesi olarak Samsung UE 65DU7000 televizyonum var. Baba evinde de Samsung kullandığım ve işletim sistemi çok kısıtlayıcı olduğu için bir TV Box almayı düşünüyorum.
Gibi amaçlarda kullanacağım.
- Tarayıcı üzerinden dizi-film izleme
- Uygulamalar (Netflix/Prime v.s) üzerinden dizi film izleme
- Zamanında 4K/BluRAY arşivi yapmıştım onları izleme
- IP TV kullanma (uygulama yükleme v.s)
Bütçe sınırım yok aslında ama ne kadar F/P cihaz olursa o kadar iyi olur benim için.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Xiaomi 3. nesli yeni çıktığı için fiyatı biraz yüksek bence. Next Pro ise bunun yarı fiyatında. Next'de olup Xiaomi'de olmayan 2 USB girişi (1 type-c ve 1 type-a 2.0 olmak üzere) ve ethernet girişi mevcut. Xiaomi'nin işlemcisi daha güçlü evet ama TV Box'u oyun amaçlı değil de dediğiniz amaçlarla kullanacaksanız 2 kat fiyat farkı vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Next aldığınızda hem kendi evinize hem baba evinize alsanız bile sadece kendinize Xiaomi alma ile aynı fiyata hatta bazen daha uyguna geliyor. Bu şartlarda sizin yerinizde olsam Next alırdım.Xİaomi TV Box S 3. Nesil ve Next Start 4k Pro arasında kaldım, hangisini önerirsiniz?
xiaomi nin 2 gb ram cihazına 3100 verme gerçi cihazlar pahalanmış next 16 gb olan daha ucuz olsa hatta onu al derdim biraz beklersen amazodna 100 tl ındrım kampanya fılan olur cihazlar arasında kalmana gerek yok al geç neyi alsan iyiki bunu aldım diyceksin zatenXİaomi TV Box S 3. Nesil ve Next Start 4k Pro arasında kaldım, hangisini önerirsiniz?
F/P cihaz arayışına 20k lık cihaz önermişsiniz2.el de olsa nividia shield al.biraz pahalı ama dünyanın en iyisi
Ne alırsan al ama 4- 64 GB dan düşük olmasin
Xiaomi 3. nesli yeni çıktığı için fiyatı biraz yüksek bence. Next Pro ise bunun yarı fiyatında. Next'de olup Xiaomi'de olmayan 2 USB girişi (1 type-c ve 1 type-a 2.0 olmak üzere) ve ethernet girişi mevcut. Xiaomi'nin işlemcisi daha güçlü evet ama TV Box'u oyun amaçlı değil de dediğiniz amaçlarla kullanacaksanız 2 kat fiyat farkı vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Next aldığınızda hem kendi evinize hem baba evinize alsanız bile sadece kendinize Xiaomi alma ile aynı fiyata hatta bazen daha uyguna geliyor. Bu şartlarda sizin yerinizde olsam Next alırdım.
xiaomi nin 2 gb ram cihazına 3100 verme gerçi cihazlar pahalanmış next 16 gb olan daha ucuz olsa hatta onu al derdim biraz beklersen amazodna 100 tl ındrım kampanya fılan olur cihazlar arasında kalmana gerek yok al geç neyi alsan iyiki bunu aldım diyceksin zaten![]()
Kardeşim [ Hiremco X6 PRO 4/64GB Android Box ] veya [ Hiremco X6 PRO MAX 4/128GB Android Box ] alıyorsun aralarındaki tek fark hafıza eğer diyorsan ki hem uydu alıcısı hem TV box bir arada olsun istiyorsan [ Hiremco Matrix Pro 4K UHD Android 10 Uydu Alıcısı 4/64GB ] veya [ Hiremco Matrix Pro Max 4K 4/128GB Android 12 Uydu Alıcısı ] bunlardan birini alıyorsun bana teşekkür ediyorsunMerhaba,
Düğün hediyesi olarak Samsung UE 65DU7000 televizyonum var. Baba evinde de Samsung kullandığım ve işletim sistemi çok kısıtlayıcı olduğu için bir TV Box almayı düşünüyorum.
Gibi amaçlarda kullanacağım.
- Tarayıcı üzerinden dizi-film izleme
- Uygulamalar (Netflix/Prime v.s) üzerinden dizi film izleme
- Zamanında 4K/BluRAY arşivi yapmıştım onları izleme
- IP TV kullanma (uygulama yükleme v.s)
Bütçe sınırım yok aslında ama ne kadar F/P cihaz olursa o kadar iyi olur benim için.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
X6 PRO MAX 128GB |
![]() | • 128GB ROM • MicroSD desteği | • Android 11 • Google Sertifikalı | • Rockchip RK3566 Quad-Core • 4GB DDR4 RAM | • 4K HDR10+ • Dolby Atmos • Dual Band WiFi • USB 3.0 x 2 | • 4K Film/oyun • Yüksek performans • Cloud gaming |
Matrix Pro Max 4K 128GB | ![]() | • 128GB ROM • 2TB'ya kadar USB | • Android 12 • Widevine L1 | • Amlogic S905X4 Quad-Core • 4GB RAM | • Uydu alıcılı (DVB-S2) • PIP özelliği • HDR10/HLG • CI+ slot | • Uydu + Smart TV • Kayıt özelliği • IPTV merkezi |
Matrix Pro 4K UHD | ![]() | • 16GB ROM • 128GB USB desteği | • Android 10 • Google Play Store | • Realtek RTD1619 Quad-Core • 2GB RAM | • Uydu alıcılı • H.265 codec • SPDIF ses çıkışı • RCA AV çıkış | • Temel uydu kullanımı • Full HD akış • Düşük bütçe |
X6 PRO 64GB | ![]() | • 64GB ROM • 256GB MicroSD | • Android 10 TV OS • Netflix 4K | • Amlogic S905Y4 Quad-Core • 4GB RAM | • HDR10 desteği • CEC kontrol • Bluetooth 4.2 • Mini klavye uyumlu | • Netflix/YouTube • Orta seviye oyun • Aile kullanımı |
İzninizle ufak düzeltmeler yapalım. Matrix Pro Max 4K 128GB tabloda bilgileri yanlış, Amlogic S905X4 değil . L1 lisans olduğunu pek sanmıyorum. Orada bir muamma var gibi . Üzülerek söylüyorum bu cihaza 4.795,00 TL verilmez.Kardeşim [ Hiremco X6 PRO 4/64GB Android Box ] veya [ Hiremco X6 PRO MAX 4/128GB Android Box ] alıyorsun aralarındaki tek fark hafıza eğer diyorsan ki hem uydu alıcısı hem TV box bir arada olsun istiyorsan [ Hiremco Matrix Pro 4K UHD Android 10 Uydu Alıcısı 4/64GB ] veya [ Hiremco Matrix Pro Max 4K 4/128GB Android 12 Uydu Alıcısı ] bunlardan birini alıyorsun bana teşekkür ediyorsun
Bunları alma diyenlerde bakma al pişman olursan gel buradan bana söv
Hiremco TV Box & Uydu Alıcıları Karşılaştırması
X6 PRO MAX 128GB ![]()
• 128GB ROM
• MicroSD desteği• Android 11
• Google Sertifikalı• Rockchip RK3566 Quad-Core
• 4GB DDR4 RAM• 4K HDR10+
• Dolby Atmos
• Dual Band WiFi
• USB 3.0 x 2• 4K Film/oyun
• Yüksek performans
• Cloud gamingMatrix Pro Max 4K 128GB ![]()
• 128GB ROM
• 2TB'ya kadar USB• Android 12
• Widevine L1• Amlogic S905X4 Quad-Core
• 4GB RAM• Uydu alıcılı (DVB-S2)
• PIP özelliği
• HDR10/HLG
• CI+ slot• Uydu + Smart TV
• Kayıt özelliği
• IPTV merkeziMatrix Pro 4K UHD ![]()
• 16GB ROM
• 128GB USB desteği• Android 10
• Google Play Store• Realtek RTD1619 Quad-Core
• 2GB RAM• Uydu alıcılı
• H.265 codec
• SPDIF ses çıkışı
• RCA AV çıkış• Temel uydu kullanımı
• Full HD akış
• Düşük bütçeX6 PRO 64GB ![]()
• 64GB ROM
• 256GB MicroSD• Android 10 TV OS
• Netflix 4K• Amlogic S905Y4 Quad-Core
• 4GB RAM• HDR10 desteği
• CEC kontrol
• Bluetooth 4.2
• Mini klavye uyumlu• Netflix/YouTube
• Orta seviye oyun
• Aile kullanımı
Ana Farklar:
1. Uydu Özelliği: Matrix modellerinde uydu alıcı mevcut, X6 serisi sadece internet tabanlı
2. Android Sürümü: Matrix Pro Max en güncel Android 12 ile geliyor
3. Depolama: X6 PRO MAX ve Matrix Pro Max 128GB ile öne çıkıyor
4. Görüntü Kalitesi: Tüm modeller 4K destekler, ancak HDR10+ sadece X6 PRO MAX'te
Kullanım Tavsiyeleri:
• Uydu + Android: Matrix Pro Max 4K 128GB (en güncel)
• Sadece Streaming: X6 PRO MAX (yüksek depolama)
• Ekonomik Çözüm: Matrix Pro 4K UHD (uydu+temel Android)
• Aile Kullanımı: X6 PRO 64GB (dengeli performans)
! bilgilerde hata olabilir
Xiaomi ilk çıktığında nerede ise o fiyat bandında rakipsizdi ancak tv box sektörü o günden bugüne çok gelişti ve şekillendi. Cihazınızın L1 lisanslı Google tv (android tv) işletim sistemine dikkat edin yeterli. Bu şartları da NEXT Pro cihazı 1700 TL gibi bir fiyat bandında iyi başarıyor bence. Oyun oynamayacaksanız aradaki 2 kat fiyat farkını getiren en önemli şey olan işlemci farkını multimedya kullanımında çok fazla hissetmeyeceksiniz zaten.4GB gerçekten bu kadar zorunlu mu ya?
Yani sadece multimedya için kullanacağım açıkçası. Xiaomi firmasına
Kafalar karıştı bende...
İzninizle bunları yapay zekadan istediğim için yanlış olduğunu söyleyeyimİzninizle ufak düzeltmeler yapalım. Matrix Pro Max 4K 128GB tabloda bilgileri yanlış, Amlogic S905X4 değil . L1 lisans olduğunu pek sanmıyorum. Orada bir muamma var gibi . Üzülerek söylüyorum bu cihaza 4.795,00 TL verilmez.
Tavsiye edeceğim cihaz ise Next Start Pro 4K dır.
Reis bunun yerine SK2 tercih edilebilir bildiğim kadarıyla Ugoos un tek lisanslı cihazı SK2. ikisininde fiyatı biraz yüksek. SK2 3.000-3.500 bandında olsa hemen ben de alırım bir tane.Ekli dosyayı görüntüle 9864
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
8K lık tvbox merak eden varsa inceleyebilir. Alma zorunluluğu yoktur. Sadece bilgi amaçlıdır.