Öneri TV Box Tavsiyesi/Önerisi

ilNeminis

Üye
Konular
1
Merhaba,

Düğün hediyesi olarak Samsung UE 65DU7000 televizyonum var. Baba evinde de Samsung kullandığım ve işletim sistemi çok kısıtlayıcı olduğu için bir TV Box almayı düşünüyorum.

• Tarayıcı üzerinden dizi-film izleme
  • Uygulamalar (Netflix/Prime v.s) üzerinden dizi film izleme
  • Zamanında 4K/BluRAY arşivi yapmıştım onları izleme
  • IP TV kullanma (uygulama yükleme v.s)
Gibi amaçlarda kullanacağım.
Bütçe sınırım yok aslında ama ne kadar F/P cihaz olursa o kadar iyi olur benim için.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Lisanslı, uygun fiyatlı bir ürün yapıştırın gitsin. Alınca, tarayıcıdan film izlemeye gerek olmadığını göreceksiniz

Bütçen neye yetiyorsa en iyisi odur.Pahalı bir markayı alınca size üstün özellikler sağlamaz,zaten çoğu aynı parçalarla üretiliyor.Box amacı birşeyler izletmek ve hepsi bunu yapıyor.
Öneri olarak Nextstart4k ve Pro versiyonları bütçeye uygun ve güzel bence,Next gibi bir firmada artısı.

Son düzenleme:
Bütçen neye yetiyorsa en iyisi odur.Pahalı bir markayı alınca size üstün özellikler sağlamaz,zaten çoğu aynı parçalarla üretiliyor.Box amacı zaten birşeyler izletmek ve hepsi bunu yapıyor.
Öneri olarak Nextstart4k ve Pro versiyonları bütçeye uygun ve güzel bence,Next gibi bir firmada artısı.

En çok öneri bu cihaza geliyor sanırım.

Lisanslı, uygun fiyatlı bir ürün yapıştırın gitsin. Alınca, tarayıcıdan film izlemeye gerek olmadığını göreceksiniz

Next Pro 4K lisanslı mıdır? Neden tarayıcıdan gerek kalmayacaktır?

Botech Wzone 4K
🤫

İlk defa duydum bu cihazı.

Bence mi box 4k dan şaşa derm

3. nesil de baktıklarım arasında Next Pro 4K ile hangisi dersiniz?

Next Start Pro 4K Android TV Box 10 numara bir cihaz hızlı kaliteli 1700 TL civarı fiyatı

Uzun kullanımda sorun olur mu acaba? Tek soru işaretim o

Lisanslı cihaz olmaz ise, play store dan uygulama indirme ya da Netflix gibi uygulamaları kullanmada ciddi sıkıntı yaşarsınız. Box ı ilk aldığımda, ben de tarayıcıdan film nasıl izlenir onu çözmeye çalışıyordum. Oysa boxa bir kaç uygulama kurunca binlerce film-diziye zahmetsizce ulaşılıyor, browser ı belki hiç kullanmayacaksınız.
Bu cihazlardan çok iyi anlayan arkadaşlar var, onlar daha net bilgi verecektir. Bir de forumda bu yeni cihaz alımı ile ilgili baya bir konu var, onlara bir göz atın isterseniz

Lisanslı cihaz olmaz ise, play store dan uygulama indirme ya da Netflix gibi uygulamaları kullanmada ciddi sıkıntı yaşarsınız. Box ı ilk aldığımda, ben de tarayıcıdan film nasıl izlenir onu çözmeye çalışıyordum. Oysa boxa bir kaç uygulama kurunca binlerce film-diziye zahmetsizce ulaşılıyor, browser ı belki hiç kullanmayacaksınız.
Bu cihazlardan çok iyi anlayan arkadaşlar var, onlar daha net bilgi verecektir. Bir de forumda bu yeni cihaz alımı ile ilgili baya bir konu var, onlara bir göz atın isterseniz

Anladım neden tarayıcıya gerek kalmayacak dediğinizi şimdi :) Evet eski tavsiye konularına da bakayım. Teşekkür ederim 👋

Next alınca servis desteği de olacaktır.bu çok önemli
Playstoreyi kafana takma
Abone olmayacaksan lisansa ne gerek var
Telefona indir,yükle cihaza seyret

Ben de evde Next Start Pro 4K Android TV Box kullanıyorum, çok memnunum tavsiye ederim.

Next alınca servis desteği de olacaktır.bu çok önemli
Playstoreyi kafana takma
Abone olmayacaksan lisansa ne gerek var
Telefona indir,yükle cihaza seyret

Yok yahu aboneliklerim var 1-2 tane o yüzden tamamen önemsiz bir konu değil benim için.

Ben de evde Next Start Pro 4K Android TV Box kullanıyorum, çok memnunum tavsiye ederim.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz hocam? Kullanım süresinde kasma donma falan yaptı mı ya da başladı mı?

Yok yahu aboneliklerim var 1-2 tane o yüzden tamamen önemsiz bir konu değil benim için.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz hocam? Kullanım süresinde kasma donma falan yaptı mı ya da başladı mı?
satın alanların yorumlarına da bakabilirsiniz. 1400 civarı yorum var, fikir verecektir

tv box konusunda fazla kasmana gerek yok al next tr de yaşıyosan fiyatına göre en mantıklı seçim box donar kasar ben memnunum filan bunlara takılma cihaz bu alırsın bir arıza çıkar 100 kişiden 2 3 kişi de çıkar cihazı kötü yapmaz bu amazon next kombini temiz standart kullanıcı olarak çok kafanı karıştıtma zaten üyeliklerin de varmış verimli kullanırsın

Merhaba,

Düğün hediyesi olarak Samsung UE 65DU7000 televizyonum var. Baba evinde de Samsung kullandığım ve işletim sistemi çok kısıtlayıcı olduğu için bir TV Box almayı düşünüyorum.

• Tarayıcı üzerinden dizi-film izleme
  • Uygulamalar (Netflix/Prime v.s) üzerinden dizi film izleme
  • Zamanında 4K/BluRAY arşivi yapmıştım onları izleme
  • IP TV kullanma (uygulama yükleme v.s)
Gibi amaçlarda kullanacağım.
Bütçe sınırım yok aslında ama ne kadar F/P cihaz olursa o kadar iyi olur benim için.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Kesinlikle lisansız cihazlar alma. Netflix desteğini yavaş yavaş kesiyor. En son kumanda ile kontrol edilebilen 6.26 versiyonuna çalışmaz oldu. 8 versiyonunu mouse ile kullanabiliyorum. En son sürümü zaten cihaza uyumlu değil diyip kullanamıyorsun. Tivibu, Tv+ zaten hiç kullanamıyorsun. Netflix Disney Prime 480p de görüntü kalitesini izlersin. Onun için lisanlı cihaz al. Bende 2.Nesil Mibox ve NexStrar 4kPro var. Aralarında fark yok. Ama Next fiyatı 1000 tl daha ucuz. Memnunum Nextten de.

Üstad zaten bu cihaz Next in 2. Nesil cihazı olarak yeni çıktı. 5-6 aylık filan. Ben 4-5 aydır kullanıyorum fiyatına göre iyi.

Nextstar 4k pro güzel bir cihaz.
Bu fiyatlardaki cihazlara uydu ya da anten desteği de koysalar çok güzel olurmuş. 😂😂

Artık tv lerin çoğunda dahili uydu tuner var, koymazlar. Benim 15 yıllık tvde bile var

Peki nedir bu Android Widevine L1 ve Android Widevine L3 konusu?

L1 ve L3 desek de aslında L1 L2 L3 diye gider ve bunlar DRM in alt kollarıdır
Burada size DRM Nedir diye onu da kısaca yazalım. Bu sertifika, video akışı uygulamalarındaki içerikleri korumak amaçlı konmuş, yerleşik bir donanım lisanslama hizmetidir. Bu koruma, dijital haklar yönetimi (DRM) kapsamında video dosyalarının kopyalanmasını ve yetkisiz olarak yeniden dağıtılmasını önler.

Android Widevine L1 lisansı, dijital içerik platformlarında verilen videoları HD ve daha yüksek çözünürlüklerde oynatma desteği sunan sertifikadır. Android Widevine L1 lisansına sahip olan cihazlarda videolar, sunulan en yüksek çözünürlükte oynatılabilmektedir. Tabi burada SUNULAN ifadesi de ciddi önem taşımaktadır bunu unutmamak gerektiğini bir kere daha hatırlatmak isteriz. Dijital içerik üreticinizin size sunduğu içerik de aynı şekilde yüksek çözünürlüğü içeriyor ise bu sonuca ulaşabilirsiniz.

Özetle; Android Widevine L3 lisansı 580P ye kadar (Sıklıkla 480P de çalışıyor) görüntü destekler Android Widevine L2 lisansı 720P ye kadar destekler Android Widevine L1 lisansında cihaz neyi destekliyor ise ona kadar destek sunar. Android Widevine L3 lisansı her üründe varsayılan olarak gelir. Firmalar yükseltmek isteyip istemediğine karar veriler. Kısacası Android Widevine L1 dışındakiler için zayıf güncelleme, stabilite sorunları ve kısıtlı kullanım sunacaktır size.

Geri