V58
Üye
- Konular
- 12
Teşekkür ederim sağolunen doğru kararı vermişsin hayırlı olsun
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Teşekkür ederim sağolunen doğru kararı vermişsin hayırlı olsun
Estağfirullah hocam siz benim kritere göre söylediniz ama sizin söylediğinizden yola çıktım aldım sağolun biraz araştırdım gerçekten baya iyimiş birazdan 5g etkisi oldu yoksa omniyi alıcaktım ama evde elektronik çok keser diye onu aldımK.b yazamadım arkadaşlar yardımcı olmuş sağolsunlar en alt modeli Omni modeli bütçeye ve ihtiyaca göre üstünde modelleri daha var siz bütçeyi 2 bin deyince bende onu yazmıştım.En iyi modemi seçtiniz hayırlı olsun.Bir uzay gemisi gibi yazılımlarla herşeyi yapabilirsinizİss değiştirmeyecek olmasam bende bir üst modelini alırdım.Keenetic var birde diğerleri güle güle kullanın.
Hepsiburada yapıyormuş indirimi 2800 küsür olan şeyi 3100 küsüre çekip 2800 den satıyorlar indirim yok yaniModem ve routerlarda bugün hepsiburada'da %5 sepet indirimi var. Ayrıca yapı kredi worldcard ın worldpay ve kredi kartı/debit card ile 2500 TL üzeri alışverişe 250 puan kampanyası yine sitede geçerli
Mercurys H80x 2'li mesh siparişi verdim ben de, her üç kampanya çalıştı, 250 tl puan yüklendi, 250 si ayın 20 sinde yüklenecek dedi, yüzde 5 de indirim oldu Ekli dosyayı görüntüle 8955
Var var, ben iki haftadır sepette tutuyordum ürünleri, fiyat artırmadan indirim yaptı her üç üründe de. Aslında kredi kartı ekstresi kesilsin diye bekliyordum, indirim geldiHepsiburada yapıyormuş indirimi 2800 küsür olan şeyi 3100 küsüre çekip 2800 den satıyorlar indirim yok yaniama puan iş yapar yinede Teşekkür ederim hocam
DoğrudurVar var, ben iki haftadır sepette tutuyordum ürünleri, fiyat artırmadan indirim yaptı her üç üründe de. Aslında kredi kartı ekstresi kesilsin diye bekliyordum, indirim geldi
Sorun altyapınızda ise değiştirmek fayda etmeyebilir. Bu konuda arıza kaydı oluşturdunuz mu? Eğer altyapınızla ilgili sorun yoksa ve sadece cihaz kaynaklı ise o kadar yükseklere uçmadan daha cazip fiyatlarla da alabilirsiniz.Hocam merhaba ben TTNet kıyım alt yapım en fazla 35 e kadar alabiliyorum kopmalar çok oluyor acaba banada keenetic arkadaşa tavsiye ettiğinizi banada tavsiye eder misiniz şimdiden Teşekkürler
Hocam öncelikle teşekkürler ev müstakil ben isterim ki bütün odalarda bahçede rahatlıkla her alanda çeksin ve kopukluk için 2 kere geldiler ama yinede geçmedi şöyle sıkıntısız wifi keyfi sizce bu marka tavsiye eder misiniz bende wifi6 turtelekomun son modemi var 2 haftalık fatura üzerine ama sanki tatmin olmadım beni bu marka tatmin eder miSorun altyapınızda ise değiştirmek fayda etmeyebilir. Bu konuda arıza kaydı oluşturdunuz mu? Eğer altyapınızla ilgili sorun yoksa ve sadece cihaz kaynaklı ise o kadar yükseklere uçmadan daha cazip fiyatlarla da alabilirsiniz.
35 Mbps internet bağlantısı için fazla yatırıma gerek yok diye düşünüyorum ben ama tabi ki siz bilirsin
Konu kablosuz kullanım ise tek bir cihaz ile daha geniş alanda verim almak pek mümkün olmayabiliyor genellikle.Hocam
Hocam öncelikle teşekkürler ev müstakil ben isterim ki bütün odalarda bahçede rahatlıkla her alanda çeksin ve kopukluk için 2 kere geldiler ama yinede geçmedi şöyle sıkıntısız wifi keyfi sizce bu marka tavsiye eder misiniz bende wifi6 turtelekomun son modemi var 2 haftalık fatura üzerine ama sanki tatmin olmadım beni bu marka tatmin eder mi
Çok TEŞEKKÜRLER EMEĞİNE SAĞLIKKonu kablosuz kullanım ise tek bir cihaz ile daha geniş alanda verim almak pek mümkün olmayabiliyor genellikle.
Tek bir duvar bile hız ve performans konusunda engel olmaya yetiyor.
Modemin WiFi 6 olması buna engel değil sadece yakın mesafeden daha verimli kullanmanızı sağlayabilir. Kapsama alanı için genişleticileri düşünebilirsiniz.
En basit örnek en son router değiştirirken konumunu değiştirmek istemiştim 1 metre mesafeden mutfaktaki soğutucu üzerine almak için ama gelen eleman şu anda öyle bir yerde duruyor ki evin her köşesinden bağlanabilir siniz ama soğutucu üzerine alınca tam da kolonun arkasına denk geleceği için bazı odalarda kablosuz ağı görememe sorunu yaşayabileceğimi söyleyince olduğu yerde bıraktım.
Fakat kardeşimin evindeki modemin konumu uçtan uca mutfak ve oturma odasında kopmalara veya çok düşük çekim göstergelerine yol açtığı için bir genişletici ile çözüm sağladım.
Kablosuzda kablosuza yine aynı sorun olacağı için ethernet kablosu ile menzil genişletilebilen ufak bir cihaz ile sorunu çözdüm. Normalde VDSL kullandığı için hızı maksimum 55/60 Mbps civarındaydı ve genişletici ile de 50 Mbps civarında sabit hızı alabildik önceden çekmeyen ya da az çeken yerlerde.
Sizin senaryonuzda da çoklu kullananlar varsa aynı anda farklı yerlerde mecburen menzil genişletici kullanmak zorunda olabilirsiniz yoksa düz mantıkta bahçede çeksin diyorsak pencere önüne taşımak gerekir ama o zaman da onu göremeyen diğer odalardan bağlananlar sorun yaşar.
Genelde bu gibi durumlarda birden fazla genişletici ile yapan çok forumda da var bu dostlarımız mesh cihazlar ile bunu halleden.
Eğer siz de şunu diyorsanız; modeme yakın olunca kopma sorunu yok sadece uzaklaşınca oluyor o zaman bu söylediklerime göre harcama yapmak daha mantıklı.
Bir de bunlardan önce kablosuz bant aralığını 20/40 MHz değerlerini değiştirerek deneyin. Müstakil ev ise çevre wifi az olabileceği için kablosuz kanal sorunu olmuyordur sanıyorum zaten WiFi 6 cihazlar genelde bunu daha iyi ayarlar.
Tabi 2.4 GHz değil de 5 GHz bandında kullanıyorsanız o bambaşka bir sorun olur uzak mesafede kullanmak için.
Eğer çift bant tek isimde mecburi ortak çalışıyorsa yani 2.4/5Ghz şeklinde görünüyorsa WiFi adınız ağ listesinde tekil olarak bir adet 2.4 GHz ve 5 GHz SSID daha oluşturup onlara bağlanmayı da deneyebilirsiniz.
Yani öncelikle elinizdekiyle ilgili düzenlemeleri değişik senaryolarla test edin ve bu kadar farklı yerlerde kullanabilme durumu için ise mesh sistemli ağ genişletmeyi planlarınız içine alın derim. Almayı düşündüğünüz modem ile aynı fiyata denk gelebilir sonuç.
Benim görüşüm ve fikirlerim bu yönde ama konuya katkısı olacak diğer arkadaşların mesajlarını da bekleyip karar vermeniz daha iyi olacaktır.
Keenetic alın kardeşim.Kopma muhtemelen yoğunlukta snr düşmesi kaynaklı olabillr.Keenetic modemde snr ayarını yükseltirseniz kopma olmayacaktır hız belki 35 almaz 30 -28 MB alırsınız ama kopmaz.Ayrıca kopmalara karşı yazılımsal bazı özellikler bulunuyor.Hocam merhaba ben TTNet kıyım alt yapım en fazla 35 e kadar alabiliyorum kopmalar çok oluyor acaba banada keenetic arkadaşa tavsiye ettiğinizi banada tavsiye eder misiniz şimdiden Teşekkürler
Hocam DSL'mi kuramadınız yoksa dsl kurdunuz ethernetten internete mi çıkamıyorsunuzModemden ethernet bağlantı yapamadım müşteri hizmetlerini aradım görmüyor dedi baika cihazla deneyin dedi görmedi modem değiştirip deneyin dedi sizce modemde bozukluk olabilirmi arkadaşlar