Gelecek Elektirik mi Hidrojen mi - ANKET

Gelecek Elektrik mi yoksa Hidrojen mi?

• Elektrik

Oy: 6 75.0%
  • Hidrojen

Oy: 2 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    8
  • Anket kapatılmış .

dehakan7

Müdavim
Konular
352
2025 yılında bir çok markanın farklı modelleri piyasada olacak konu hakkındaki düşünceleriniz paylaşabilirsiniz...

Son düzenleme:
Mesela neyde indirim var? Deli gibi indirimleri merak ettim :)

Elektrikli araçların geleceğe yönelik akıbetini merak ediyorum. 5 yıl sonra bu mesajı okursam neler değişecek bakalım. :D

elektrikli araçlarda vergi azalsa benzin dizel araçlara göre daha mantıklı malum ülkemizde akşam saat 10 dan sonra elektrik ucuzluyor gece tak sabah dolsun bin kullan hemen hemen her yerde şarj istasyonu da bulunduğuna göre rahat bi kullanım oluyo tek sorun dediğim gibi alınan vergiler çok yüksek miktarda

Byd piyasanın şuanda genel hakimi cherry atağı da hatrı sayılır . Bu işin erbabı tesla ise fiyat tarafında iyileştirme sağlayamazsa savaşı kaybedebilir.

Byd piyasanın şuanda genel hakimi cherry atağı da hatrı sayılır . Bu işin erbabı tesla ise fiyat tarafında iyileştirme sağlayamazsa savaşı kaybedebilir.
Cherry şimdiden zamlandı, BYD'nin de Türkiye distribütörü nedeniyle ucuza ürün satacağını düşünmüyorum, umarım yanılırım.

Elektrikli araçların geleceğe yönelik akıbetini merak ediyorum. 5 yıl sonra bu mesajı okursam neler değişecek bakalım. :D
10 gündür elektrikli kullanıyorum, herhalde bir daha içten yanmalı bir araç almam :)

Cherry şimdiden zamlandı, BYD'nin de Türkiye distribütörü nedeniyle ucuza ürün satacağını düşünmüyorum, umarım yanılırım.

10 gündür elektrikli kullanıyorum, herhalde bir daha içten yanmalı bir araç almam :)
Elektrikli ile doğru karar vermişsiniz güle güle kullanın kazasız belasız, bu bir adım işte sizde etrafınıza bir kaç kelime edince yavaş yavaş piyasa bu yönde ilerleyecek bence. Benimde 1 seneyi geçti çok memnunum, hala ülkemizde fosil yakıtlı arabaları ballandıra ballandıra anlatıp satmaya çalışıyorlar ki hibrit bile yanlış bence. Bilgi için

Byd fabrika kurulumundan sonra , ilerleyen zamanlarda teşvikten dolayı bir istisna sağlayacaklarını düşünüyorum ben hocam.

Aracınız hayırlı olsun .🧿

4 kasımda tüm açıklamaları yapacaklar zaten , hayırlısı bakalım...

BYD korkusu piyasaları sardı geli gibi fiyat indirimleri geliyor, daha gelmeden etkileri bu bir de gelsin uygun fiyatlı arabalar ile piyasa çok daha dipleri görecektir, gelecek elektrik...
açıklama ertelenmiş diye duydum.
bence gelecek hidrojen

Gelecek ikisinde de olmayabilir ancak bugün bence elektrikli en mantıklısı. Zaten hidrojen bir alternatif dahi değil (şu an için).

Araba almak için BYD'ye gittiğimde bana Eylül sonunda fiyatların netleşeceğini ve sırayla araçları teslim edeceklerini söylemişlerdi. Onlara inanıp beklesem hala arabasız ve belirsiz bir durumda olabilirdim :) Tabi suç BYD'de değil bence, bizdeki saçma sapan vergi sistemi yüzünden adamlar gümrükteki araçlarını alamıyorlar.

Gelecek ikisinde de olmayabilir ancak bugün bence elektrikli en mantıklısı. Zaten hidrojen bir alternatif dahi değil (şu an için).

Araba almak için BYD'ye gittiğimde bana Eylül sonunda fiyatların netleşeceğini ve sırayla araçları teslim edeceklerini söylemişlerdi. Onlara inanıp beklesem hala arabasız ve belirsiz bir durumda olabilirdim :) Tabi suç BYD'de değil bence, bizdeki saçma sapan vergi sistemi yüzünden adamlar gümrükteki araçlarını alamıyorlar.
Geleceğin sonu yok hocam:) elektrikten sonra hidrojende sıra. elektrik için de daha var deniyordu ama çabuk geldi bence. Az miktarda da olsa bazı ülkelerde kullanılıyor.
Ayrıntılı bilgi edinmek isteyen arkadaşlar için linkler,

Geleceğin sonu yok hocam:) elektrikten sonra hidrojende sıra. elektrik için de daha var deniyordu ama çabuk geldi bence. Az miktarda da olsa bazı ülkelerde kullanılıyor.
Ayrıntılı bilgi edinmek isteyen arkadaşlar için linkler,

Ben de onu demek istedim zaten, hayatımız gelecek şunda diyerek eldeki ile idare etmekle geçiyor :) Ben genelde bir şey yeniyse hemen denemek isterim, o yüzden elektrikliye geçtim. Mecbur kalmazsam bir daha da içten yanmalı motora geçmem herhalde. Aynı şekilde istasyon sayısı artarsa hiç düşünmeden hidrojenli araca da geçerim, Toyota'nın aracını da incelemiştim çok güzel bir araba, umarım diğer markalar da yapar da alternatifler artar.

Bir ara "gelecek doğalgazlı arabalarda" diye bir furya çıkmıştı hatta İstanbul Küçükyalı'da da bir benzincide dolum yapılabiliyordu, ama herhalde 2. bir istasyon açılmadı :)

Elektriklilerin şöyle de bir avantajı var, pastadan pay almak isteyen bir benzin istasyonu açmak ve işletmeye göre çok daha az operasyon gerektiren elektrikli şarj noktaları açabilir ve pastadan pay almak isteyebilir. Ben şu an hangisi daha uyguna elektrik veriyorsa ondan alıyorum, bazen 3-4 liraya kadar fark ediyor hatta, benzinde olduğu gibi tek bir fiyata mahkum değilim, her gün fiyat değişmiyor, uzun yol da yaptım (çok uzun olmasa da 300 km kadar) stres de olmadı (her yerde şarj noktaları var).

Gelecek başka tip motorlarda olsa da günümüz elektriklide bence ;)

gelecek ucuz ,kaliteli son teknolojinin
ama cin olmayacak
???????

cok ülke var ugrasan
5 sene sonrası türk teknolojılerine bak

Gelecek Elektirik mi Hidrojen mi​

Gelecek​

hibrit ve alternatif teknolojiler
yakında kokusu cıkar
yasadıgımız zamandan labaratuvar teknolojıleri
abartmayım en az 50 yıl ilerde
pusuya yatmıs bekliyor uyanıklar

savunma sanayi tamamlanmak üzere
savunma sanayi oturunca
türkiyenin yenı projeleri dıger sanayileri ayaga kaldırmak olacak programda
onun icin 5 sene sonrası türk teknolojılerine bakin

admin : Mesajlarınızı düzenle diyerek ekleme, düzeltme yapabilirsiniz, arka arkaya tekrar tekrar mesaj atmanıza gerek yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
9lt hidrojen deposu 3 dakika da doluyor ve 300km gidiyor diye hatırlıyorum.
tek kötü tarafı yola su atıyor, bu nedenle yollar hep ıslak olur ve uzun yol da ıslak zemin de hız yapmak riskli olur bence.
elektrikli araçlara 1 gr güvenmiyorum.

9lt hidrojen deposu 3 dakika da doluyor ve 300km gidiyor diye hatırlıyorum.
tek kötü tarafı yola su atıyor, bu nedenle yollar hep ıslak olur ve uzun yol da ıslak zemin de hız yapmak riskli olur bence.
elektrikli araçlara 1 gr güvenmiyorum.
Menzil 1000km yi buluyor. elektriğe karşı en önemli artısı bu zaten. Su atma hakkında bilgim yok ama yolu tehlikeye atacak kadar çeşmeden akar gibi bir durum olsa buna izin verilmezdi diye düşünüyorum. Ben de tam güvenmek için ilgili teknolojinin tam oturması gerektiği taraftarıyım.
Menzille ilgili habere aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

Geri