Yeni Uydu Güncellemesi Sonrası Sorunlar

Ayar yapıyorum sonra tekrar bozuluyor.. Galiba daha sistem oturmadı tam olarak

Ayar yapıyorum sonra tekrar bozuluyor.. Galiba daha sistem oturmadı tam olarak
Tkgs'den mi yapiyorsunuz? Eger tkgs'den yapiyorsaniz ve kanallarin düzeni bozuluyorsa kanallari çıkarttıktan sonra tkgs guncellemesini kapali konuma getirin kanallarin sırası bozulmaz

-Hocam tek tek frekans silmektense uyduyu silin yeni uydu tanımlayın daha kolay, ben öyle yapıyorum. Tek frekans ekliyorum 12423 H 30000 veya 12423 V 27500 tüm kanalları buluyorum.
Ben de bu şekilde yaptım ve 15 yıllık Samsung tv de sorun yaşamadım

-Hocam tek tek frekans silmektense uyduyu silin yeni uydu tanımlayın daha kolay, ben öyle yapıyorum. Tek frekans ekliyorum 12423 H 30000 veya 12423 V 27500 tüm kanalları buluyorum.
Bilmiyenler için uğraş gerektirsede her şekilde Kökten net çözüm sunuyor.Sadece fabrika ayarınan dönmemek şartı olşuyor.Uğraşla buda düzeltilebilir olsada net çözüm. (y)

Bu konudaki garip anımı anlatayım. Herkes mevcut TKGS üzerinden yeniden güncellemiş. Sabah annemin "kanallar çalışmıyor" diye bağırmasıyla ödüm patlamış bir şekilde içeriye koşarken içimden "ne oluyor ya kanallar çalışmıyorsa" desem de mevzu annem olunca öyle olmuyor tabii. Tabii hemen herkes gibi TKGS üzerinden frekanslar ile güncellemeyi yenilemeyi denedim. Yemedi. Bu sefer hastanede başıma geldiğinden aklıma geldi. Komple kanal listesi, uydu ayarları, tp listesi hepsini silip fabrika ayarlarına dön dedim. TKGS üzerinden aynı frekanslarla girip tarattım. HD olarak hepsi çıktı. Annem sakinledi. Sabah aksiyonumuzu bu şekilde atlattık. Sonra öğleden sonra apartmanın whatsapp grubundan kanallar çıkmıyor, yönetim nerede gibi söylemler yoğun bir şekilde yazılmaya başlandı. Ben de biz sabah o surunu çözdük. İzlenecek adımlar budur diye yazdım. Herkes teşekkür edip oldu yazarken birisi bana küfrederek "uyducu çağırdım 1000 TL aldı, şimdi mi söylüyorsun.... "dedi. Asansörde görüşürüz diyerek gülücük bıraktım kendisine. Binadan beni tanıyanlar koca gülen suratlar bıraktılar sohbete. Öyle geçti o anımız da.

Epey bi telefon trafikleri ile anlatarak kanal ayarını çözdürdüm.
Annem için tv ayarını Mesafe uzun olunca 1 hafta beklettim.:)😌
Kışlık odasındaki tv (kışın iyi oluyordu deyince) fta eski uydu yerine mecburen dvb s2 li scart adaptörle uydu ayarlayıp takacağım.Yada 82lik lcd tv ayarlayıp sürpiz yapmayı planlıyorum.😊

Son düzenleme:
Sadece türksat yayınları ile tv izlemek için önerebileceğiniz uydu alıcı marka-model var mı arkadaşlar? Mini alıcıların, büyük kutulu olanlara göre çalışmasında bir sorun olur mu acaba?

next ve hiremco dan şaşma tv arkasına yapıştırılan modellerden alma ısınma problemi
yaşarsın canın sıkılır uydusuz model alma için herhengi bir ip tv linki atabileceğin internete bağlanabilen bir model bak neden bu iki markayı verdin dersen sorun yaşarsan muhattabın bulunur cihazı biri sultanbeylide birisi sancaktepede bulunan teknik servislerine gönderebilir istanbuldaysan kendin gelip yaptırabilirsin 6 yıl hiremco 6 yılda next kullanıyorum daha öncede dreambox ve gigablue kullandım yazdıklarım tecrübe ile sabittir.

Sadece türksat yayınları ile tv izlemek için önerebileceğiniz uydu alıcı marka-model var mı arkadaşlar? Mini alıcıların, büyük kutulu olanlara göre çalışmasında bir sorun olur mu acaba?
Büyük kasalı olanlar amacı gereği Kart donanımı na baglı yüyüklük olsada,renk olsun,yayın şifresi çözme olsun,işlemci olsun modeline göre üst sevide denilebilir.Küçük olanlar normal kullanımlar için idealdir diyebilriz.

Amacınız dediğiniz gibi ise mini versiyonların çogu işinizi fazlası ile görür lakin kullanacağınız görüntü cihazzının kalitesine göreceli olarak tabi aşırı renk görüntü kalitesi beklentiniz varsa iyi versiyonda kasalıya yöneliniz.Yada mini olanların ultra hd sınıfı ürünlerine bakınız yüksek ram chipset mevcut şekilde donanımı gereği tatmin edecektir.
Maliyet size saklı olduğu için markadan ziyade özelliklerini,aldığınız yeri ve servis kalitesini öncelikli sorgulayarak alınız.Mini modellerde ne alırsanız alınız mutlaka en az 1.5 amper adaptör kullanınız usb girişi çok olanları 2 amper adaptör alınız.Kutu içinde genelde 1 amper çıkar.

Büyük kasalı olanlar amacı gereği Kart donanımı na baglı yüyüklük olsada,renk olsun,yayın şifresi çözme olsun,işlemci olsun modeline göre üst sevide denilebilir.Küçük olanlar normal kullanımlar için idealdir diyebilriz.

Amacınız dediğiniz gibi ise mini versiyonların çogu işinizi fazlası ile görür lakin kullanacağınız görüntü cihazzının kalitesine göreceli olarak tabi aşırı renk görüntü kalitesi beklentiniz varsa iyi versiyonda kasalıya yöneliniz.Yada mini olanların ultra hd sınıfı ürünlerine bakınız yüksek ram chipset mevcut şekilde donanımı gereği tatmin edecektir.
Maliyet size saklı olduğu için markadan ziyade özelliklerini,aldığınız yeri ve servis kalitesini öncelikli sorgulayarak alınız.Mini modellerde ne alırsanız alınız mutlaka en az 1.5 amper adaptör kullanınız usb girişi çok olanları 2 amper adaptör alınız.Kutu içinde genelde 1 amper çıkar.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
baskan cihazi internete baglayip iptv youtube felan izlemiyeceksen her cihaz uyar marka diye asiri bi para vermeye gerek yok hepsi ayni isi gorur dersenki trt4 k yi izlemek istiyom ona gore cihaz bakman lazim her cihaz trt4 k yi acmaz bilgin olsun

Geri