Kredi Kartı Limit işlemlerine kısıtlama

tıngırmıngır

Paylaşımcı
Konular
26
Limit değişikliği ve nakit avans işlemlerinde NFC doğrulaması zorunlu oldu. BDDK

Dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek için saat 22.00 ile 06.00 arasında yapılacak çeşitli işlemler için çipli kimlik kartı ve NFC teknolojisi ile doğrulama işlemi zorunlu oluyor. Bu saatlerde limit değişikliği ve nakit avans işlemlerinde doğrulama talep edilecek. Doğrulama için çipli kimlik kartını telefona tutmanız istenecek. Telefonunda NFC özelliği olmayanlar veya çipli kimlik kartı olmayanlar işlem yapabilmek için saat 06.00’yı beklemek zorunda olacak.
- Kaynak: donanimhaber.com

NFC olmayan vatandas sımdı magdur yenı telefon alması gerekecek. al sana bir külfet daha..

ek olarak kredı kartınızı her zaman geldıgı gıbı ınternet telefon maıl order gbı herseye kapatın sadece fızıksel kalsın ınternet ve dıger saydıgım ısler ıcın kartınıza lımıtı 0 olan sanal kart tanımlayın onu rahatca kullanın nacızhane bır onerım olur.

NFC olmayan vatandas sımdı magdur yenı telefon alması gerekecek. al sana bir külfet daha..

ek olarak kredı kartınızı her zaman geldıgı gıbı ınternet telefon maıl order gbı herseye kapatın sadece fızıksel kalsın ınternet ve dıger saydıgım ısler ıcın kartınıza lımıtı 0 olan sanal kart tanımlayın onu rahatca kullanın nacızhane bır onerım olur.
Benim şöyle bir şeyim var Albaraka da ana hesabım var Vakıfbank da ise bir şey alacağmda vakıfbanka aktarırım parayı o kartı sanal kart gibi kullanıyorum

Benim şöyle bir şeyim var Albaraka da ana hesabım var Vakıfbank da ise bir şey alacağmda vakıfbanka aktarırım parayı o kartı sanal kart gibi kullanıyorum
oda ıyı hocam ben enparadayım. 6 yıldır memnunum. mısal alacagım sey 500 atıyorum karta 500 alıyorum sonra lımıt yıne 0 oluyor boş kart sonucta kendımızce guvenlık napalım.

oda ıyı hocam ben enparadayım. 6 yıldır memnunum. mısal alacagım sey 500 atıyorum karta 500 alıyorum sonra lımıt yıne 0 oluyor boş kart sonucta kendımızce guvenlık napalım.
Aynen hocam saçma sapan şeyler çıkarıyorlar 😒

Limit değişikliği ve nakit avans işlemlerinde NFC doğrulaması zorunlu oldu. BDDK

Dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek için saat 22.00 ile 06.00 arasında yapılacak çeşitli işlemler için çipli kimlik kartı ve NFC teknolojisi ile doğrulama işlemi zorunlu oluyor. Bu saatlerde limit değişikliği ve nakit avans işlemlerinde doğrulama talep edilecek. Doğrulama için çipli kimlik kartını telefona tutmanız istenecek. Telefonunda NFC özelliği olmayanlar veya çipli kimlik kartı olmayanlar işlem yapabilmek için saat 06.00’yı beklemek zorunda olacak.
- Kaynak: donanimhaber.com
Bazı bankalar buna önceden geçti. İyi de edildi ama NFC özelliği olmayan vatandaş ne yapacak düşünen yok. Onlara arama, doğruma, mobil onay falan sanırım. Artık en fazla nasıl sağlanırsa güvenlik.

Geçen ay YKB bankamatiğinden QR ile 1000 tl çekmeye çalışırken, pat bir sms. "Hesabınızdan qr ile 1000 tl çekiliyor, işlem bilginiz dahilindeyse DOGRU yazıp 4944 e SMS gönderin" Zaten kuyruk var, işlemi temassız yaptığım için, arkadakiler homur homur. Bir de sms ile uğraştık. SMS sonrası bankacılık uygulaması işlemi baştan başlatarak tüy dikti. Sonrası bankayı aradım, tebrik ettim😁

Limitleri de aşağı çekmeye başlamış bankalar, az önce gelen mesaj, %50 düşmüş limit1000115040

Iyi de 3D Secure ne işe yarıyor? Ben İşBankası kullanıyorum. Her alışverişimde, uygulamanın içerisine gelen kodu almam gerekiyor. Yoksa sipariş tamamlanmıyor. Her bankada yokmu bu uygulama?

3D Secure, kartın çalınması durumunda online alışverişlerde bir nebze koruma sağlıyor. Ancak bu yeni kısıtlamalar (NFC ile doğrulama) daha çok kartın fiziksel olarak ele geçirilmesi veya telefonun ele geçirilmesi durumunda, limit artırma ve nakit avans gibi yüksek riskli işlemleri engellemeye odaklanmış. Yani 3D Secure online ödemeyi, NFC ise daha çok bankacılık işlemlerini koruyor. Her bankada mobil onay uygulaması var ama bu yeni düzenleme, özellikle gece saatlerinde ek bir güvenlik katmanı getiriyor.

iki yil önce bankanin biri bana zorla kart verdi. hic kullanmadim kartin sifresini bile unuttum. kullanim süresi dolunca makasla parcalar cöpe atarim gibi

• Beğen
Tepkiler: ENS
Üstad valla ziraat fena değil de zorla kart vermesi ayrı bir muhabbet
bankada bir isim vardi veznedeki memur sana bir kart verelim dedi gerek istemem dediysemde ciplimi olsun cipsizmi olsun dedi bir zarf verdi disarida actim baktim kart bilgileri var. eve attim öyle duruyor. bankalari biliyorsun cikari olmayinca selam bile vermezler.

bankada bir isim vardi veznedeki memur sana bir kart verelim dedi gerek istemem dediysemde ciplimi olsun cipsizmi olsun dedi bir zarf verdi disarida actim baktim kart bilgileri var. eve attim öyle duruyor. bankalari biliyorsun cikari olmayinca selam bile vermezler.
Hepsinin canı cehenneme üstad

Bankacılık gibi saygın bir sektörü ve mesleği bu hale getirip hakkında böyle konuşturtanlar utansın diyorum sadece.

Geri