⚡🚙 Elektrikli araç gündemi ;)

Dün, ioniq'in yeni yayınlanan güncellemesini yaptım, 10 gb lık dosya, bir saat sürdü. Güncelleme öncesi, aküyü (12v) bitirmemek için güncellemeyi araç çalışır durumda yapın ikazı verdi. Ne saçmalık, aracın her yeri elektrik, 12v aküye yine muhtacız derken, güncelleme sonrası ayarlarda kamp/piknik modunu keşfettim. Uzun süreli park ya da piknik vs ye gidilmesi durumunda, araç, ana bataryadan besleme yaparak küçük aküyü koruyormuş, ayarlardan aktif edilirse.. Tabi müzik, ışık vs sistemi destekliyor sadece. Mesela alarmı destekler mi, sanmıyorum

Dün, ioniq'in yeni yayınlanan güncellemesini yaptım, 10 gb lık dosya, bir saat sürdü. Güncelleme öncesi, aküyü (12v) bitirmemek için güncellemeyi araç çalışır durumda yapın ikazı verdi. Ne saçmalık, aracın her yeri elektrik, 12v aküye yine muhtacız derken, güncelleme sonrası ayarlarda kamp/piknik modunu keşfettim. Uzun süreli park ya da piknik vs ye gidilmesi durumunda, araç, ana bataryadan besleme yaparak küçük aküyü koruyormuş, ayarlardan aktif edilirse.. Tabi müzik, ışık vs sistemi destekliyor sadece. Mesela alarmı destekler mi, sanmıyorum
Yenilik her zaman güzeldir, bağlantılı araç aldığınız için nadir şanslı insanlardansınız, bence olmazsa olmaz bir şey bu ;)

Bir elektrikli otomobilin bataryasının ömrünün ortalama 20-22 YIL olduğunu biliyor musunuz⁉️
Hyundai yetkilileri elektrikli otomobillerin 10-15 yıl sonra batarya kapasitelerinin sadece yüzde 20 oranında azaldığını belirtiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 13779
Bu yazıyı okuyunca aklıma Finlandıyalı tesla kullanıcısı geldi. Dünya da haber olmuştu.
Akü ömrünü tamamlamış, yeni akü almaya gitmiş fiyatı tesla fiyatına yakınmış; o da bu duruma kızıp; karlı bir kış günü dağda bir yerde teslaya dinamitleri döşemiş ve patlatmış.....
Elektrikli ve hibrit araçlarda ki akü ömrü ben hydundainin yazdığı kadar olacaksa yine iyi sayılır, ama alanları ve Ülkeyi bekleyen tehlike ömrü bitince yeni akü o zaman kaç tl olacak ve alabilecekler mi? Ülke için de akü çöplüğüne dönme durumu ki bunu avrupadan da çöp akü alıp işlemleri yapan firmalar olacaktır.

Bu yazıyı okuyunca aklıma Finlandıyalı tesla kullanıcısı geldi. Dünya da haber olmuştu.
Akü ömrünü tamamlamış, yeni akü almaya gitmiş fiyatı tesla fiyatına yakınmış; o da bu duruma kızıp; karlı bir kış günü dağda bir yerde teslaya dinamitleri döşemiş ve patlatmış.....
Elektrikli ve hibrit araçlarda ki akü ömrü ben hydundainin yazdığı kadar olacaksa yine iyi sayılır, ama alanları ve Ülkeyi bekleyen tehlike ömrü bitince yeni akü o zaman kaç tl olacak ve alabilecekler mi? Ülke için de akü çöplüğüne dönme durumu ki bunu avrupadan da çöp akü alıp işlemleri yapan firmalar olacaktır.
Hocam, akü çöp olmaz, her türlü geri işlenir. Bir de Tesla bataryası da 390 bin tl den başlıyor. Ben eski aracımın klima arızasına son üç ayda 50 bin tl civarı masraf yaptım, malzeme bekleme süresi, bu arada yaz günü klimayı kullanamama da cabası

Hocam, akü çöp olmaz, her türlü geri işlenir. Bir de Tesla bataryası da 390 bin tl den başlıyor. Ben eski aracımın klima arızasına son üç ayda 50 bin tl civarı masraf yaptım, malzeme bekleme süresi, bu arada yaz günü klimayı kullanamama da cabası
Çöp derken zaten işleme yeniden değerlendirme anlamında bahsetmiştim. Bu da kansorejen vb tüm atıkların o eski akü vb. alan firma(ülke)ların memleketinde işlem görürse oradan da çıkan atıkların depolanması vb. sorunlar ortaya çıkıyor ki örnek haberleri de çıkmıştı.
Umarım Ülkemiz geleceğin çöp memlekti olmaz.

Yenilik her zaman güzeldir, bağlantılı araç aldığınız için nadir şanslı insanlardansınız, bence olmazsa olmaz bir şey bu ;)
Maalesef ota güncelleme değil, pc den type c USB ye, oradan araca aktardım. Bir saatlik güncelleme işleminin 50. dakikasında, kopyalama bitti, şimdi USB yi çıkarabilirsiniz diyor, 5-10 dakikada güncellemeyi yapıyor. Direkt USB den güncellese daha pratik. Bir de, araç seçiminde 2025 diyorum, araç kabul etmiyor dosyayı, software nosuna göre aratınca buluyor. ABD nin, Avrupanın 2024 model araçlarında verilen eski ara yüz. Fark ise lollipop ile materyal tasarım farkı gibi.
Ya kitapta şu düğmeye basın diyor, gidiyorum araç başına, düğme yok😑 Düğme varsa fonksiyon yok, bu araçta kullanılamaz ikazı var. Üst vergi dilimine girmesin diye kırpmışlar da kırpmışlar.

Maalesef ota güncelleme değil, pc den type c USB ye, oradan araca aktardım. Bir saatlik güncelleme işleminin 50. dakikasında, kopyalama bitti, şimdi USB yi çıkarabilirsiniz diyor, 5-10 dakikada güncellemeyi yapıyor. Direkt USB den güncellese daha pratik. Bir de, araç seçiminde 2025 diyorum, araç kabul etmiyor dosyayı, software nosuna göre aratınca buluyor. ABD nin, Avrupanın 2024 model araçlarında verilen eski ara yüz. Fark ise lollipop ile materyal tasarım farkı gibi.
Ya kitapta şu düğmeye basın diyor, gidiyorum araç başına, düğme yok😑 Düğme varsa fonksiyon yok, bu araçta kullanılamaz ikazı var. Üst vergi dilimine girmesin diye kırpmışlar da kırpmışlar.
Evet ya bizdeki vergi kesinlikle saçma, daha özendirici olacağına daha da zorluyor insanları ve firmalarda araçları kırparak göndermek zorunda kalıyor maalesef :(

BYD Türkiye’de yine zam yaptı!
Manisa’da fabrika kuracağını açıklayan ve vergi muafiyetleriyle avantajlı konumda olan BYD, Türkiye’deki tüm modellerine yeni zam yaptı.
Oysa Çin’de fiyatlar düşerken, Türkiye’de araçlar kurun da üstünde artışlarla satılıyor.

1759381514641

BYD Türkiye’de yine zam yaptı!
Manisa’da fabrika kuracağını açıklayan ve vergi muafiyetleriyle avantajlı konumda olan BYD, Türkiye’deki tüm modellerine yeni zam yaptı.
Oysa Çin’de fiyatlar düşerken, Türkiye’de araçlar kurun da üstünde artışlarla satılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 13818
Almayın aldırmayın.. bu kadar basit..

Otomotiv ve diğer pek çok sektörde, Çinli firmalara güvenemiyorum. Kurumsal değiller sanki. Bir anda "kapatıyoruz, gidiyoruz" diyebilecek kafa yapısında insanlar. Araç alırken inceledim, tok duruşlu, janjanlı araçları var ama almayı asla düşünmedim
İnsan şu araca marka basıp üretmeye utanır, kopyala kopyala nereye kadar? Bir şeyi de kendiniz tasarlayın1000090671

Otomotiv ve diğer pek çok sektörde, Çinli firmalara güvenemiyorum. Kurumsal değiller sanki. Bir anda "kapatıyoruz, gidiyoruz" diyebilecek kafa yapısında insanlar. Araç alırken inceledim, tok duruşlu, janjanlı araçları var ama almayı asla düşünmedim
İnsan şu araca marka basıp üretmeye utanır, kopyala kopyala nereye kadar? Bir şeyi de kendiniz tasarlayın
Evet biliyorum bu aracı Ora Punk Cat ;) ne kadar benzetmişler bide elektrikli , vw yapsa yok satar bence...

1759394245051
1759394275665
1759394290824
1759394306224

⚡Türkiye'de 2025'in ilk 9 ayında toplam 132.346 adet elektrikli araç satıldı. Marka bazında en çok satış gerçekleştiren firma, 27.420 adetle Tesla oldu.

En çok elektrikli araç satan üç marka Tesla, Togg ve BYD, pazarın yarısını oluşturuyor. Eylül itibarıyla 742 bin adet aracın satıldığı Türkiye'de elektriklilerin payı %17,8'e yükseldi.

1759480874150

Yıl sonunu beklemeden Togg sahibi olun.

📣 Ekim ayına özel, sınırlı sayıdaki T10X ve T10F finansman desteğinden yararlanmak için Trumore uygulamamızı indirin.

1759481329140

Araçlarda sıra var üstelik, ben 1,5 ay kadar bekledim. En üst segmentler kalmış hep bayilerde

Araçlarda sıra var üstelik, ben 1,5 ay kadar bekledim. En üst segmentler kalmış hep bayilerde
Sene sonu kampanyaları var bir çok markada, birde firmalar kotaları doldurmak istiyor son aylar daha çok indirimler olabilir...

Byd Distribütörünü tebrik ediyorum. Döviz artmış mı, artmamış falan bakmadan her ayın 1’inde fiyatlarına zam yapıyor.

BYD boykot alma aldırma !

1759494336297
1759494346242

Byd araç yok, servis yok, şikayet çok, ilgi yok, fiyat abartı yüksek,
togg da fena olmamasına rağmen o da düzene uymak zorunda kaldı fiyat olarak,
kia ev3 uzun menzil baktık; 2035000 TL den aşağı inmedi, araç var fiyat yüksek, servis ve malzeme süreçleri sorunlu,
özellikle yurtdışı malzeme tedarik sözkonusu olunca japon-kore arabaları maalesef aracınızı 1-4 ay bekletebiliyor.
Bunların hepsi hem inceleme, dinleme ve bizzat kullanıcı gözgöze konuşmalarda edindiğim bilgiler.
EV3 uzun menzile saygım sonsuz oldu paramda biraz sonlu olsaydı şikayetlere bakmadan alacaktım; araç al beni al beni diyor, donanım, görsellik, teknik özellik vs.

Geri