Comnet firması mağdur etti. Mağdurlar gelin sarılalım.

EOE

Üye
Konular
3
Ucuz etin yahnisi misali ucuz ucuz kullandığımız comnet İnternet sağlayıcı firması bugün saat 11.30 itibari ile artık hizmet veremeyeceklerini tüm abonelerine bildirmiş ve internet hizmetini tek taraflı bitirmiştir. Yaklaşık 1 haftadır da problemli olarak kullandığımız internet hizmetimiz meğerse altta kaynağını da verdiğim Mesut Çevik'in bize bildirdiği üzere yurt dışı servis sağlayıcı problemi yaşaması sebebiyle firma alt yapısız kalmış ve kullanıcılarını mağdur etmiştir. Bahsi geçen firma ön ödeme yöntemi ile ucuz internet sattığı için çoğu vatandaşımız yıllık paketler seçerek ön ödemeler yaparak alacaklı olacak şekilde internet hizmeti kesilmiş ve mağdur olmuştur. Firma kalan günlerin bedelleri hesaplanarak iade olacağını yazılı olarak bildirsede nette dolaşan fısıldamalara göre Türk Telekom firmasına 43 Milyon borcu olduğu söylentisi ile insanların alacaklarını nasıl alacakları merak konusu olmuş durumdadır. Ülkemizde gün geçmiyor ki böyle trajikomik durumlar yaşanmasın. Şahsen firmayı 7 aydır kullanıyor ve herhangi bir bağlantı sorunu yaşamıyordum. Neyse ki mağduriyetim sadece içeride 61 gün alacaklı olduğum şekilde sonuçlandı. O alacağım da davet olan ve davet edilen olduğum için hediye verilen günler denebilir. Sıcak gelişme olarak gündeme oturan bu olayda ben ucuz atlattım. Başka içeride günü olan comnet aboneleri var mı ne kadar gününüz içerde kaldı ve hangi firmaya geçelim gelin beraber düşünelim.

İnternet bence şu an en önemli şey. vodafone'dan şaşmayın. kablonet kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: EOE
Ucuz eti sevmesek Sinetech ile birlikte APK avına çıkmaz idik :) An itibariyle yine ucuz bir yahni menüsü ile gigaspeed diye bir firmaya başvuru yapmış bulunmaktayım.
ben de ucuzcuyum 25 mb kablonet 210 tl kullanıyorum huhu.to sorunum çözülü. hayatımda tek fazla para verip aldığım teknoloji macbook m1 o da tam m2 çıktığında aldım. onu da birilerine uyuz oldum aldım.

• Beğen
ben de ucuzcuyum 25 mb kablonet 210 tl kullanıyorum huhu.to sorunum çözülü. hayatımda tek fazla para verip aldığım teknoloji macbook m1 o da tam m2 çıktığında aldım. onu da birilerine uyuz oldum aldım.
200 mbit Vodafone Fiber, 235 TL bende (edit: emin olmak için şimdi kontrol ettim 225 liraymış) . 4 seneyi geçti bir kere sorun yaşadı, onda da tam evden çıkıyorduk, yolda müşteri hizmetlerini aradım, yemek yiyip eve dönene kadar uzaktan hallettiler.

Oturduğum binada 3 seçenek var, biri ADSL (TT altyapısı var) ve maks hız 8 mbit :) 2. seçeneğim kablonet, o da en fazla 100 mbit veriyor, 200 verdiği için Vodafone'u almıştım, çok memnunum.

Bu sene taahhüt biterken 430 lira yapacağız dediler, ben de Kablonet'e geçerim dedim, son gün arayıp 225 devam edelim dediler ve çok da güzel oldu.

Ama hemen yandaki binada Superonline Gigabit var, eğer bizde de olsa direk alırdım.

Bu arada Comnet kullanan hiç duymadım, çok sıkıntılı bir süreç olmuş, mağdur olanlara geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Bende comnet mağduru oldum adamlar tak diye interneti kesdiler bugün içeride 300 gunum vardı turknet geçiş işlemleri yaptım bakalım ne olacak.

• Beğen
200 mbit Vodafone Fiber, 235 TL bende (edit: emin olmak için şimdi kontrol ettim 225 liraymış) . 4 seneyi geçti bir kere sorun yaşadı, onda da tam evden çıkıyorduk, yolda müşteri hizmetlerini aradım, yemek yiyip eve dönene kadar uzaktan hallettiler.

Oturduğum binada 3 seçenek var, biri ADSL (TT altyapısı var) ve maks hız 8 mbit :) 2. seçeneğim kablonet, o da en fazla 100 mbit veriyor, 200 verdiği için Vodafone'u almıştım, çok memnunum.

Bu sene taahhüt biterken 430 lira yapacağız dediler, ben de Kablonet'e geçerim dedim, son gün arayıp 225 devam edelim dediler ve çok da güzel oldu.

Ama hemen yandaki binada Superonline Gigabit var, eğer bizde de olsa direk alırdım.

Bu arada Comnet kullanan hiç duymadım, çok sıkıntılı bir süreç olmuş, mağdur olanlara geçmiş olsun.

Gerçekten muhteşem fiyatmış. Ben an itibari ile yeni bir operatör arayışı içerisinde iken gigaspeed adında bulduğum firmaya 35mbit aylık 260 TL yi kabul ederek başvuru oluşturdum. İlk 3 ay aylık 30 TL indirim ile 230 TL diğer 3 ay ise 260 TL ve sonrasında zam olacağı bilgilendirmesi ile taahhütsüz kaydımı tamamladım. Vodafone için yakın çevremde çokça şikayet duyduğum için radarıma almamıştım bile ama anladığım kadarı ile coğrafya kaderdir misali bazı marka internetleri de bulunduğunuz konumun alt yapı elverişliliğine göre kullanıcılarını mutlu veya mutsuz edebiliyor. Keza alt yapımda maksimum 58mbit destekliyor. Ayrıca bunca marka olmasına rağmen alt yapı itibari ile internet ülkemizde tek el konumunda olması da üzücü gerçekten. Bu konuda temennim starlink vb kuruluşlar ülke pazarımız da yer alır ve rekabet ile birlikte kullanıcılar daha uygun fiyatlar ile internete ulaşabilir umarım.

Bende comnet mağduru oldum adamlar tak diye interneti kesdiler bugün içeride 300 gunum vardı turknet geçiş işlemleri yaptım bakalım ne olacak.

300 gün gerçekten uzun bir süre imiş umarım iadeniz en kısa sürede yapılır. Görünen o ki Comnet Türknet ile bir anlaşma yapmış ve 2 aylık internet ücretsiz sunmuşlar. Ben daha önce Türknet de kullanan biri idim gayet de memnundum ama tek rakam politakaları bana biraz saçma geldiği için ve bir ara zam dalgasına tutuldukları için onları da terk edip netspeed firmasına geçmiştim. Tek fiyat olayına gelecek olursak 1000mbit kullanan kişiden de aynı rakamı alıyorlar, 16mbit hızı kullanan abonelerinden de aynı fiyatı alıyorlar. Yüksek hızda kullanan birinin rakamını ben ödüyorum hissi yaratıyordu. Alt yapım yüksek hızları desteklemediği için bana cazip gelmiyor fakat yüksek hızlara ulaşanlar için bence cazip.

Evde 10 senedir türktelekom kullanıyorken iş netine netgsm bağlattım memnunuz

• Beğen
Bu arada merak edip geçmişe dönük internet abonelik bilgilerimi edindim. Bu bilgileri e-devlet abonelik sorgulama ve mailim de yer alan faturalardan edindim. 20 yıla yakındır kullanmış olduğum internet markaları aşağıdaki gibidir.

Türk Telekom (13 Yıl 18 Gün)
Başlangıç: 05/10/2005
Bitiş: 23/10/2018

TürkNet (3 Yıl 5 Ay 23 Gün)
Başlangıç: 23/10/2018
Bitiş: 15/04/2022

NetSpeed (1 Yıl 8 Ay 15 Gün)
Başlangıç: 15/04/2022
Bitiş: 30/12/2023

Millenicom (4 Ay 7 Gün)
Başlangıç: 30/12/2023
Bitiş: 07/05/2024

Comnet (7 Ay 5 Gün)
Başlangıç: 07/05/2024
Bitiş: 12/12/2024

Gigaspeed (Tahminim 6 Ay)
Başlangıç: 12/12/2024
Bitiş: Elbet bir gün.

Geçmiş olsun üzücü tabi böyle şeyler ama haksızlık her yerde var artık dikkatli olmalıyız.

• Beğen

Geri