İnternetteki kopma sorunu

dogu.17

Üye
Konular
9
Arkadaşlar merhaba internetteki kopma sorunum bitmedi 15 günde 2 kez geldiler ve iss den ölçüm yapıp sorun yok dediler ve gündüzleri normalken gece sıfıra düşüyor ip adresi değiştirsem sorunu çözermi ve en iyi ip adresi hangisidir?

En iyi ip adresi diye bir şey yoktur hocam ip adresi ya standart ya dinamik olur ikisininde birbirine göre artı ve eksi yönleri vardır. Gece bağlantınız kopuyorsa bir sorun olduğu kesin ama bu sorunun iss tarafında mı yoksa evde ki modem kaynaklı mı onu bulmak lazım. Modeme çok kişi bağlanıyor da modem mi kaldıramıyor ki ?

Vc220-g3u modemin modeli modem değişikliği yapsam sorun gidermi bilmiyorum

Şikayet var sitesinde şikayet oluşturup durumunuzu net bir şekilde açıklayın gelip ölçüm yapıp sorun olmadığını söylediklerini ve geceleri aynı sorunu yaşamaya devam ettiğinizi söyleyin.

Kardeşim ttnet online işlemlerden gündüz ve gece hız ekran görüntülerini alarak şikayet kaydı aç. Şikayet kaydına 15 günde 2 defa gelindiğini ama hala sonuç alınmadığını, gündüzleri böyle iken geceleri neden böyle olduğunun çözümünün şirketiniz tarafından yapılması gerektiğini, hukuki olarak 15 gündür süren ve tarafınızca çözüm sağlanmadığı için kullanım mağduriyetinden kaynaklı olarak faturadan ilgili tutarın düşürülmesini istediğini yaz. Oluşturduğun şikayet kaydının da numarasını hem ekran görüntüsü olarak hem de kendin bir yere not et. Oradan açarsan direkt Cimer üzerinden BTK'ya da iletiliyor şikayet. Bırak onlar düşünsün. İndirim yapmazlarsa önümüzdeki ay durumu tekrar yaz. Tüm bilgilerle X'den Şikayet vardan görüntülerle ekle.

Arkadaşlar merhaba internetteki kopma sorunum bitmedi 15 günde 2 kez geldiler ve iss den ölçüm yapıp sorun yok dediler ve gündüzleri normalken gece sıfıra düşüyor ip adresi değiştirsem sorunu çözermi ve en iyi ip adresi hangisidir?
Türkiye'de üzerinde durulmayan bir gerçek var,şirketler ve halk hizmet amaçlı değil kar amaçlı hareket ediyor dolayısı ile nekadar hız verirse versin vasat bir modemin elinde heba oluyor çünkü şirket sayfasında bir sürü modem sergiler ve kalitesine göre aidatlarını belirler vatandaş ucuzunu tercih ettiğinde kar ettiğini sanır eğer bilinçli bir tüketici iseniz bilmelisinizki ben bu modemi tercih ettiğimde araya bir router koymalıyım derseniz şirket size hangi modemi bağlarsa bağlasın sorun yaşamazsınız bunu bende tecrübe ile öğrendim.Misal,ben Kablonet kullanıyorum modeme 6 metre uzaklıkta arada bir duvar var En pahalı TvBox'ım donuyor, PC me en kaliteli dahili Wifi taktığım halde bir çizgide kaldı hiç telaşa gerek yok bir router işibitirdi.İspatını iki görüntü ile kanıtlıyorum.router alırkende kapasitesini bilmek gerekir yoksa yine başarısız kalırsınız.
https://www.hepsiburada.com/tp-link...uyumludur-p-HBCV000009499I?magaza=Hepsiburada

Ekli dosyalar

• Opera Anlık Görüntü_2025-09-21_234934_forum.sinetech.tr.png
    Opera Anlık Görüntü_2025-09-21_234934_forum.sinetech.tr.png
    137.2 KB · Görüntüleme: 21
  • Opera Anlık Görüntü_2025-09-21_234954_forum.sinetech.tr.png
    Opera Anlık Görüntü_2025-09-21_234954_forum.sinetech.tr.png
    24.4 KB · Görüntüleme: 21
Bugün Türkiye'de İnternet sorunu neden var!
Türkiye O zamana göre en büyük internet yatırımı 1983 den başlayarak Anap hükümeti kararı ile Ulaştırma Bakanı Veysel Atasoy ile ilk defa tek kurum olan Telekom üzerinden fiber kabloya geçildi ve devamlı gelişmeye açık teknolojisi ogün için mükemmeldi lakin Akp hükümetleri gelince Telekom özelleştirildi, üzerine lisanslar çıkartıldı özel şirketler kuruldu, Sözleşmelerinde alt yapı yatırımıda yapması şartı olan şirketler bunu yapmadılar,niye yapmıyorsun diyende olmadı:( bu arada kullanıcı arttı alt yapı cevap veremez oldu.
Gece internet neden zayıflar çünkü internetin en yoğun kullanıldığı saatler olup 30 yıl öncesinin fiber teknolojisinin kapasitesi bu yoğunluğu taşıyamıyor ve Trafik kazaları artıyor bunun adınada donma-kopma diyoruz!

İnternet Bağlantı Sorunları için Adımlar

İnternetbağlantınızda sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz.

1. Modem Kontrolü

İlkolarak, başka bir modemle bağlantınızı test edin. Bu, sorunun mevcut modeminizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamanızı sağlar. Eğer yeni modemle sorun çözülürse, sorunlu olan eski modemi değiştirmeniz gerekir.

2. Kablo Kontrolü

Sorun yeni modemle de devam ediyorsa, kablolarınızı kontrol edin.

°Binanın ana girişinden modeminize kadar gelen tüm kablo hatlarını gözden geçirin.

°Ana kutudaki kablo bağlantılarını kontrol edin. Kablo uçlarındaki bakır tellerin birbirine veya diğer kablolara temas etmediğinden emin olun.

3. Servis Sağlayıcı Değişikliği

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bağlantı sorununuzun operatör kaynaklı olması muhtemeldir. Mevcut operatörünüz Türk Telekom ise, farklı bir internet servis sağlayıcısına geçmeyi düşünebilirsiniz.

Ben Vodafone kullanıyorum.

Geri