Merkezi uydu sistemi sinyal sorunu

fener09

Paylaşımcı
Konular
18
Yeni taşınmış olduğumuz apartmanda merkezi ortak uydu sistemi mevcut fakat bazı kanallar çekerken bazı kanallardan sinyal gelmiyor yada belli zamanlarda sinyal geliyor bu sorunu nasıl çözebilirim

Santralden kaynaklı olabilir santralden kendi çıkışınızı bılmak zor olur o büyük ihtimalle yapan usta bilir

Diseqc ayarlarını kontrol et Lnb 1'e getir üstad, faydası olabilir.
Yeni taşınmış olduğumuz apartmanda merkezi ortak uydu sistemi mevcut fakat bazı kanallar çekerken bazı kanallardan sinyal gelmiyor yada belli zamanlarda sinyal geliyor bu sorunu nasıl çözebilirim

Bu çanakla alakalı bir durum.odaklamasi sıkıntılı gibi.
Maalesef bazı kötü niyetli uyducular kurulum yaparken bir dişli gevşek bırakır.bu da zamanla kayma yapar
Git gel para meselesi

Merkezi sistemlerde STB cihazında Lnb ayarında DiseqC1.0 = 1/4 olmalıdır.

DiseqC1.1 kapalı olmalıdır.

Lnb tipi 9750/16000 aralığında olmalıdır.

Lnb gücü 13/18V olmalıdır. Bu ayarları kontrol edin

Seçili uydu Türksat KU-Bandı olmalıdır

Diğer bir olasılık ise Horizantal veya Vertikal köprüsü devresi arızalı.

Diğer seçenek kablonuzda kısa devre veya temazsızlık var

Merkezi dağıtıcıda sorun olabilir.

Lnb yönü kaymıştır. Lnb hafiften sağa yada sola çerilmelidir

Son düzenleme:
Aynı problemi bende yaşıyorum. Çanağa çıkıp işi çözemediğim için bazı kanallar da hep problem meydana geldi. Çözümü internet yoluyla uzun bir süre çözdüm fakat bu sıralar malum durumlardan dolayı orada da problemler çıkmaya başladı. Bakalım ne yapacağım tam olarak şuan çözemedim bakıyorum.

Başıma gelen bir durum.

Benim evde köpeğim var. Daha 8 aylıkken kızımın odasında yatağın altında yatardı. Uydu anteninin kablosuda o yatağın altından geçiyordu. Belli bir zaman sonra bazı kanallar gelip gitmeye çekmemeye başladı. Bende bozuldu diye uğraşmadım. Bir önceki uydu cihazımın horizantal kristali bozulmuştu. Bende bununda aynı şekilde bozulduğunu sandım. Sonra gittim android box aldım. Uydu sistemini topladım kabloları toplrken bir baktım benim köpek kabloyu kemirmiş ondan dolayı kanalların bazıları yoktu. Android box aldığım için o uydu sistemini kullanmadım mutfakta

TURKSAT sitesinden alıntıdır ve daha önce tarafımdan da defalarca uygulanmıştır

LNB’ler alış yaptığı uydu sinyallerini güçlendirmekte ve bu sinyaller üzerinde bir frekans çevrimi yaparak yüksek frekanslardaki uydu sinyallerini düşük frekanslara indirmektedir. Uydu anteni üzerinde bulunan LNB’nin zamanla çeşitli çevresel etkilere maruz kalarak özelliklerini kaybetmesi mümkündür. Böyle bir LNB frekans çevrimi yaparken sinyalin frekansını olması gerekenden birkaç MHz düşük veya yüksek değere dönüştürebilir. Bu durum, anten düzgün bir şekilde ayarlı olduğu hâlde bazı yayınların izlenip bazılarının izlenememesi şeklinde ortaya çıkabilir. Bu gibi bir sorun olduğu tespit edildiğinde yapılacak en doğru şey, LNB’yi değiştirmektir. Fakat aşağıda açıklanan geçici çözüm ile de bu sorun LNB değiştirilinceye kadar giderilebilir. Alıcının arama menüsünde yayının bütün parametreleri elle girilerek alıcının yayını çözmesi beklenir ve OK(tamam) tuşuna basmadan sinyal kalitesi not edilir. Girilen frekans “1” değer artırılır. Bu frekans değişikliğinde sinyal seviyesine tekrar bakılarak, seviyede azalma varsa frekans değeri azaltılır. Bu yönde seviyede artma varsa yine girilen değer “1” değer azaltılarak devam edilir. Sinyal seviyesinin maksimum olduğu nokta bulunarak, yayın için bu frekans kullanılır. Yani frekans olması gereken değerden “1”er MHz adımlarla artırılır veya azaltılır ve sinyalin en güçlü alındığı nokta tespit edilir

benim anlamadığım mesela gündüz veya farketmez herhangi bir saatde tv8 sabah sinyal yokken öğleden sonra sinyal geliyor ve akşam bir daha gidiyor yada diğer şekillerde oluyor bu günden güne farklılık gösterebiliyor bunu anlayamadım acaba aprtmanda bu kanalı belli bir sayıda aynı anda izlendiğinde mesela 9 daire izlerken 10.daire seyredemiyormu sinyal alamıyormu bir türlü anlayamadım

benim anlamadığım mesela gündüz veya farketmez herhangi bir saatde tv8 sabah sinyal yokken öğleden sonra sinyal geliyor ve akşam bir daha gidiyor yada diğer şekillerde oluyor bu günden güne farklılık gösterebiliyor bunu anlayamadım acaba aprtmanda bu kanalı belli bir sayıda aynı anda izlendiğinde mesela 9 daire izlerken 10.daire seyredemiyormu sinyal alamıyormu bir türlü anlayamadım
Aynısı kardeşim gündüz çekmeyen bazı kanallar gece yarısı çekebiliyor. Diğer daireler uyurken sinyal gücü artıyor gibi bende bu işten birşey anlamadım.

Santralden kaynaklı olabilir santralden kendi çıkışınızı bılmak zor olur o büyük ihtimalle yapan usta bilir
Hocam tv başında biri varsa, santral başındaki kişi tek tek kabloları çıkarır, sinyal kesildiğinde kablo sizinkidir. Alır, boş porta takarsınız

Lnb bozuk yada iyi ayarlanmamış. Bende bazı kanallarda sinyal yoktu hatta bazı tpler gelmiyordu . Lnb bozuk çıktı değiştirdim düzeldi.

Lnb bozuk yada iyi ayarlanmamış. Bende bazı kanallarda sinyal yoktu hatta bazı tpler gelmiyordu . Lnb bozuk çıktı değiştirdim düzeldi.
Uydu cihazınızda vertikal ve horizantal frekanslar mevcuttur
Bunların biri 13 volt,diğeri 18 volt ile çalışır
Egerki cihazınızda bunlardan biri çalışmıyorsa,TL ler eksik geliyorsa
Cihazda LNB entegresi veya LNB arizalidir
Yayınlar gidip geliyorsa belli saatlerde çalışıyorsa canagin ayarı bozuktur
Öyle cevaplar okudum ki
Bende şaşırdım
Soruyu sormuş şeklide, arızayı soruş şeklide çok önemli
Yoksa her kafadan farklı bir cevap çıkar
Uydu cihazınızın LNB giriş bölümüne bir toplu iğne sokarsaniz
Cihazda horizantal ve vertikal frekans geçişi yaptıkça
Ölçtüğünüz voltaj sizi arızaya götürür

Merkezi sistem kullanan biri olarak tekrar ediyorum; Alıcı olarak her ne kullanıyorsanız (Tv veya uydu alıcı) Diseqc 1.0 ayarlarından lnb kısmı kapalı ise, aktif edip, LNB 1'e getirin. Kapalı veya farklı port seçili ise ya sinyal gelmez, ya da kanalların bir kısmından sinyal alırsınız. Bunu denemeden farklı çözümler aramayın.!

Öncelıkle, santralı besleyen adaptörü değiştirin/yenileyin. Mümkünse, daha büyük kı degerınde olsun. Ben, lux bir sitede görev yaptım. 5 inın santralının adaptörlerini peyderpey yeniledik..

Son düzenleme:
Komsularinda durum nedir, aynı dertleri varsa merkezi sistemdendir. Yönetici ilginmesi gerekir

Geri