5 Lt zeytin yağı maliyeti ... (alıntı)

dehakan7

Müdavim
Konular
416
Akhisar'da 1 kg yağlık zeytinin fiyatı 31 TL.
Tarih 6 Aralık 2024
4,5 kg zeytinden 1kg yağ almışız!
Yüzde 12 sıkım hakkı vermişiz.
4,5×31=139,5
Yüzde 12 hak =16,74
139,5+16,74=156,24₺
1 kg yağın bana maliyeti neymiş? 156,24 ₺
devam edelim!
5 litrelik teneke 43,5₺, kargo 130 ₺, karton 10 TL...
Bak daha, etiket, kartuş, koli bandı, yazıcı, kağıt, bilgisayar vs vs var! En önemlisi işçilik var!
O tenekeyi 50 kg'lik bidonlardan 5 litrelik tenekeye tek tek doldurup, sonra onu kolilemek, kargoya teslim etmek var, 2 güm geçince " yağım nerede kaldı birader?" diye soran ama aslında aldatıldığını düşünen müşteri ile cebelleşmek var!
Toparlayalım.
5 litre yağ 4,55 kg gelir.
Yağın maliyeti neydi 156,24 ₺× 4,55=711 ₺
Teneke+kargo +karton=183,5
711+183,5=894,5
İşçilik ve diğerleri içinse hadi 20 ₺ koyalım. 914,5 TL. Şimdi siz düşünün.
5 litre maliyeti 915 TL olan, yoğun emek gerektiren blr ürünü siz kaç paraya alabilirsiniz?
İnternette 5 Litresi 500 TL olan ve güya zeytinyağı diye satılan yağların halâ zeytinyağı olduğunu zannediyor, düşünüyor, inanıyor musunuz?

1733906097348

Tarih 6 Aralık 2024
4,5×31=139,5
Yüzde 12 hak =16,74
139,5+16,74=156,24₺
devam edelim!
Bak daha, etiket, kartuş, koli bandı, yazıcı, kağıt, bilgisayar vs vs var! En önemlisi işçilik var!
O tenekeyi 50 kg'lik bidonlardan 5 litrelik tenekeye tek tek doldurup, sonra onu kolilemek, kargoya teslim etmek var, 2 güm geçince " yağım nerede kaldı birader?" diye soran ama aslında aldatıldığını düşünen müşteri ile cebelleşmek var!
Toparlayalım.
711+183,5=894,5
5 litre maliyeti 915 TL olan, yoğun emek gerektiren blr ürünü siz kaç paraya alabilirsiniz?
İnternette 5 Litresi 500 TL olan ve güya zeytinyağı diye satılan yağların halâ zeytinyağı olduğunu zannediyor, düşünüyor, inanıyor musunuz
valla bence lt 500 den aşagısı hadi 480 olsun erken hasat soguk sıkım da hıkaye diye düşünüyorum ben lt 700 e gelen alıyorum pahalı ama en azından iyi

Tarih 6 Aralık 2024
4,5×31=139,5
Yüzde 12 hak =16,74
139,5+16,74=156,24₺
devam edelim!
Toparlayalım.
711+183,5=894,5
İnternette 5 Litresi 500 TL olan ve güya zeytinyağı diye satılan yağların halâ zeytinyağı olduğunu zannediyor, düşünüyor, inanıyor musunuz?

Ekli dosyayı görüntüle 1403
senin kullandıgın marka ne dehakan? nasıl performans olarak?

senin kullandıgın marka ne dehakan? nasıl performans olarak?
Çokta marka takıntım yok büyük şehirde herşeye zaman ayıramıyoruz , markette uygun bişey bulursam alıyorum ama bende tavsiye eden anlayan olursa bilgi almak isterim ;)

Çokta marka takıntım yok büyük şehirde herşeye zaman ayıramıyoruz , markette uygun bişey bulursam alıyorum ama bende tavsiye eden anlayan olursa bilgi almak isterim ;)
valla ben istanbul da yaşıyorum biraz açıkcası zeytiyağı takıntım var yurt dışı yarışmalarında ödül alan bizim yağlar filan deniyorum şuan en top diyebiliceğim novavera markası ki tr de en yuksek yurt dışı ödüllüler arasında pahalıdır ayvalık olanı alıyorum ben erken hasat her ayın 20 sı filan yuzde 20 25 ıner 3500 a gelıyor 5 lt si migros da asiltane var geçen aldım merak ettım kendı sıtesınden de ucuz o da ödüllü bir yağ bence iyidi indirim oluyo mıgros da ayvalık hasada iyi pahalı da değil 480 mi ne 1000 tl ustu kargo ucretsiz kürşat filan var ama pahalı ve ben aman aman bulmadım

Bu iş biraz karışık ve kişiye göre değişen bir durum aslında. Bana güzel gelen yağ sana kötü gelebiliyor. ama madem konu açıldı, olması gerekenleri sıralayalım. Gerisi satıcının insafında biraz da..

1. Etiket ve Sertifikalar

• Soğuk Sıkım (Cold Press): Etikette "soğuk sıkım" veya "cold-pressed" yazıyorsa, bu zeytinyağı 27°C'nin altında sıkılmış demektir ve besin değerleri korunmuştur.
  • Erken Hasat: Erken hasat zeytinlerden yapılan zeytinyağı genellikle daha kaliteli olur.
  • Natürel Sızma (Extra Virgin): Asitlik oranı %0.8'in altında olmalıdır. Bu tür zeytinyağları en saf ve kaliteli olanlardır.
  • Coğrafi İşaret veya Sertifika: Bölgesel ve organik sertifikalar kalite göstergesi olabilir.

2. Koku ve Tat Testi

• Meyvemsi Koku: İyi bir zeytinyağı, taze çimen, elma, domates gibi meyvemsi ve doğal kokular barındırır. Koku donuk veya kimyasal bir aroma içeriyorsa, zeytinyağı düşük kalitede olabilir.
  • Acılık ve Yakıcılık: Kaliteli bir zeytinyağı dilin yan tarafında hafif bir acılık, boğazda ise hafif bir yakıcılık bırakır. Bu, içerisindeki antioksidanların ve fenollerin yüksek olduğunu gösterir.
  • Ağızda Yağlılık Hissi: Ağızda bıraktığı his, kadifemsi ve dengeli olmalıdır. Ağır ya da yapışkan bir tat kötü işaret olabilir.

3. Renk ve Görünüm

• Renk: Zeytinyağı rengi altın sarısından yeşile kadar değişebilir. Ancak, sadece renge bakarak kalite hakkında karar vermek yanıltıcıdır.
  • Berraklık: Kaliteli zeytinyağı genelde berraktır, ancak doğal filtre edilmemiş zeytinyağlarında hafif bir bulanıklık olabilir.

4. Şişeleme ve Saklama

• Şişe Türü: Koyu renkli cam şişeler, zeytinyağını ışığın zararlı etkilerinden korur. Plastik şişeler veya şeffaf cam uygun değildir.
  • Üretim ve Son Kullanma Tarihi: Yeni sezon zeytinyağı tercih edilmelidir. Zeytinyağı taze olduğunda daha kalitelidir.

5. Fiyat ve Güvenilir Marka

• Aşırı ucuz zeytinyağlarından kaçının; kaliteli bir zeytinyağı maliyetli olabilir. Güvenilir üreticilerin ve markaların ürünlerini tercih edin.
Bir zeytinyağını satın aldıktan sonra, küçük bir miktarını tadıp yukarıdaki özelliklere dikkat ederek değerlendirebilirsiniz. Unutmayın, iyi bir zeytinyağı hem sağlığınız için faydalıdır hem de yemeklerinizin lezzetini artırır!

1 Hafta boyunca kendi yerimizdeki zeytinleri topladık. o kadar emek içeren bir iş ki 1 haftadır daha bel ağrısını çekiyorum. kesinlikle ucuz olanlarda hile hurda vardır. genellikle kanola yağı katıyorlar laboratuar teslerinde bile çıkmıyor gerisini siz düşünün.

1 Hafta boyunca kendi yerimizdeki zeytinleri topladık. o kadar emek içeren bir iş ki 1 haftadır daha bel ağrısını çekiyorum. kesinlikle ucuz olanlarda hile hurda vardır. genellikle kanola yağı katıyorlar laboratuar teslerinde bile çıkmıyor gerisini siz düşünün.
ben erken hasatçıyım erken hasat soguk sıkım bılındık marka 480-700 tl arası ideal litrede bence siz kendiniz de satıyomusunuz ne kadardır düzgün bir yağ daha iyi bilirsin aslında?

ben erken hasatçıyım erken hasat soguk sıkım bılındık marka 480-700 tl arası ideal litrede bence siz kendiniz de satıyomusunuz ne kadardır düzgün bir yağ daha iyi bilirsin aslında?
kendimizin satışı yok .ambalajlı paket olursa tabiki fiyatları bahsettiğiniz rakamlar. burda yerinden alırsanız sıkım için toplayan fabrika vs litre başı 300-400 tl arası değişiyor fiyatlar.

kendimizin satışı yok .ambalajlı paket olursa tabiki fiyatları bahsettiğiniz rakamlar. burda yerinden alırsanız sıkım için toplayan fabrika vs litre başı 300-400 tl arası değişiyor fiyatlar.
neresi hocam ayvalık mı senin önericeğin o zaman gerçek üreticiler vardır paylaşırsan tavsiye olarak sevinirim tabi 700 diyorum ama isim yapmış mesela ama 480 cıvarları olan da daha az duyulan

neresi hocam ayvalık mı senin önericeğin o zaman gerçek üreticiler vardır paylaşırsan tavsiye olarak sevinirim tabi 700 diyorum ama isim yapmış mesela ama 480 cıvarları olan da daha az duyulan
Aydın hocam coğrafi olarak. ne yazıkki önerebileceğim bir marka yok.hiç ihtiyaç duymadık çünkü.kendimi bildim bileli dışarıdan marketten vs zeytinyağı almadık :(

Aydın hocam coğrafi olarak. ne yazıkki önerebileceğim bir marka yok.hiç ihtiyaç duymadık çünkü.kendimi bildim bileli dışarıdan marketten vs zeytinyağı almadık :(
abi ne güzel ya bildik zeytin zeytinyağı zeytin de mesela siyah içleri koyu çekırdek filan düzgün bulmak zor ya

Tarih 6 Aralık 2024
4,5×31=139,5
Yüzde 12 hak =16,74
139,5+16,74=156,24₺
devam edelim!
Toparlayalım.
711+183,5=894,5

+KDV sini eklememişsin maliye görmesin

Tarih 6 Aralık 2024
4,5×31=139,5
Yüzde 12 hak =16,74
139,5+16,74=156,24₺
devam edelim!
Toparlayalım.
711+183,5=894,5

Bana ahlaksiz haramzade firsatci turk insanindan bahsetme isyerinde 80 tl hakiki zeytin yagi patron veriuyordu ve satiyordu 4senede oldu 1500 ne degisti altin 10 katmi cikti benzon 15 kartmi artti dolar 20 kaertmi artti sadece uckagitci insanlar cogaldi

Tarih 6 Aralık 2024
4,5×31=139,5
Yüzde 12 hak =16,74
139,5+16,74=156,24₺
devam edelim!
Toparlayalım.
711+183,5=894,5

Evime yurume 3 dk mesafede 2, 10 dk mesafede 1 migros var. Maksimum 45 dk'da ucretsiz getiriyorlar. Herhangi birseyim bittigi zaman en fazla indirim olani marka ayirt etmeden bazen gunde 5 defa soyluyorum. Bu sistem geleli hesap yapmayi arastirmayi biraktim.

Geri