5 Lt zeytin yağı maliyeti ... (alıntı)

bizde mut/mersin yöresinden alıyoruz litresi 300-400 TL kişilerden alıyoruz tabikide

zeytin ülkesiyiz fındık fıstık ülkesiyiz ama hepsi pahallı ...

arkadaşlar balığı konuştuk balıkçıları da söyleseniz şu bizler hepsi şahıs mı yok mu firma benin dediklerim tabi pahalı ama sizin dedıklerınız muhtemelen daha uygun olan satıcılar:)

arkadaşlar balığı konuştuk balıkçıları da söyleseniz şu bizler hepsi şahıs mı yok mu firma benin dediklerim tabi pahalı ama sizin dedıklerınız muhtemelen daha uygun olan satıcılar:)
Biraz kırsala çıkmak lazım iyi zeytinyağı için , çevre köyler yada küçük ilçeler gibi..

valla ben baya takıntılıyım bu konuda o yuzden novavera yı 1 e koyuyorum 200 fılan fazlaya gelıyor lıtresi ama has ada fılan migros da asiltane filan iyi

valla ben baya takıntılıyım bu konuda o yuzden novavera yı 1 e koyuyorum 200 fılan fazlaya gelıyor lıtresi ama has ada fılan migros da asiltane filan iyi
Deneyelim eldekiler bitince :)

ben burdan bakıyorum bu ödül alanların oldugu genele bakınca yunanistan ispanya fılan da iyi bizim bunların arasında en önde novavera

Kocaeli 'de oturuyorum. Sofralık zeytin için her sene arkadaşlar kendi aramızsa toplanıp ihtiyaçlarımız ölçüsünde İznik'ten zeytin alıp kendimiz kuruyoruz. Yaklaşık 500 kg civarı. Bu seneki sofralık zeytin maliyeti zeytin büyüklüğüne göre İznik-Kocaeli yol masrafı ve kurmak için tuz dahil Kg fiyatı: 113 TL-128 TL ye mal oldu.

Zeytin yağına gelince bacanağım Gemlik Küçük Kumla 'da oturuyor. Onun bire bir ilgilenmesiyle arkadaşlarımızın ve kendi ihtiyacımız ölçüsünde toplamda iki sefer olmak üzere 1900 kg +500 kg=2,4 ton a yakın zeytin toplatarak sıkımını yaptırdık.
İlk sefer de 1900 kg zeytin ( KASIM ayının ilk haftası )
Toplamda 440 lt yağ aldık. ( Yaklaşık Ortalama : 4,32 kg zeytinden 1 lt yağ )
Zeytin kg: 40 TL 1900 kg zeytin : 76000 TL
Sıkım kg: 6 TL 1900 kg : 4400 TL
5lt teneke 50 TL 88 adet teneke : 11400 TL
TOPLAM : 91800 TL
Lt maliyeti ise herşeyi kendimiz yaptığımız için yol hariç :91800 TL / 440 lt yağ : yaklaşık 209 TL

İkinci sefer de 500 kg zeytin ( Kasım ayı son haftası aynı muhit farklı bahçeden )
Toplamda 110 lt yağ aldık. ( Yaklaşık Ortalama : 4,54 kg zeytinden 1 lt yağ )
Zeytin kg 40 TL 500 kg zeytin : 20000 TL
Sıkım kg 6 TL 500 kg : 3000 TL
5 lt teneke 55 TL 22 adet teneke : 1210 TL
TOPLAM : 24210 TL
Lt maliyeti ise herşeyi kendimiz yaptığımız için yol hariç : 24210 TL / 110 lt yağ : yaklaşık 220 TL

İkinci sefer de teneke fiyatı 5 TL zamlanmıştı ve bu arada yağmur yağmıştı. Verim daha düşük oldu (bahçe farkından olabilir )

Bacanağımın söylediğine göre ( Bu işlerin hepsini kendi takip ettiği için ) ;Zeytin sıkım işi KAVLAK tesislerinde yapılmış. Tonunu 6000 TL ye sıkıyorlarmış.
Zeytin bahçesinden toplanan zeytinler bahçe sahibi tarafından sıkım tesisine bırakılıyor. Size saat veriyorlar. Belirtilen zamanda zeytininizin başında bekleyip sıkımı takip ediyor götürdüğünüz bidon veya tenekeye dolum işini yaptırıyormuşsunuz.
Yağın asitlik oranını falan ölçüyorlarmış fakat ben tam olarak bilmiyorum. Yalnız bana teneke kapların plastik bidonlara göre daha uygun olduğu ve dolum yapılan teneke kapların plastik tapa ağızlarına asit çıkışı için küçük birer delik delinmesi gerektiği söylendi.

Kocaeli 'de oturuyorum. Sofralık zeytin için her sene arkadaşlar kendi aramızsa toplanıp ihtiyaçlarımız ölçüsünde İznik'ten zeytin alıp kendimiz kuruyoruz. Yaklaşık 500 kg civarı. Bu seneki sofralık zeytin maliyeti zeytin büyüklüğüne göre İznik-Kocaeli yol masrafı ve kurmak için tuz dahil Kg fiyatı: 113 TL-128 TL ye mal oldu.

Zeytin yağına gelince bacanağım Gemlik Küçük Kumla 'da oturuyor. Onun bire bir ilgilenmesiyle arkadaşlarımızın ve kendi ihtiyacımız ölçüsünde toplamda iki sefer olmak üzere 1900 kg +500 kg=2,4 ton a yakın zeytin toplatarak sıkımını yaptırdık.
İlk sefer de 1900 kg zeytin ( KASIM ayının ilk haftası )
Toplamda 440 lt yağ aldık. ( Yaklaşık Ortalama : 4,32 kg zeytinden 1 lt yağ )
Zeytin kg: 40 TL 1900 kg zeytin : 76000 TL
Sıkım kg: 6 TL 1900 kg : 4400 TL
5lt teneke 50 TL 88 adet teneke : 11400 TL
TOPLAM : 91800 TL
Lt maliyeti ise herşeyi kendimiz yaptığımız için yol hariç :91800 TL / 440 lt yağ : yaklaşık 209 TL

İkinci sefer de 500 kg zeytin ( Kasım ayı son haftası aynı muhit farklı bahçeden )
Toplamda 110 lt yağ aldık. ( Yaklaşık Ortalama : 4,54 kg zeytinden 1 lt yağ )
Zeytin kg 40 TL 500 kg zeytin : 20000 TL
Sıkım kg 6 TL 500 kg : 3000 TL
5 lt teneke 55 TL 22 adet teneke : 1210 TL
TOPLAM : 24210 TL
Lt maliyeti ise herşeyi kendimiz yaptığımız için yol hariç : 24210 TL / 110 lt yağ : yaklaşık 220 TL

İkinci sefer de teneke fiyatı 5 TL zamlanmıştı ve bu arada yağmur yağmıştı. Verim daha düşük oldu (bahçe farkından olabilir )

Bacanağımın söylediğine göre ( Bu işlerin hepsini kendi takip ettiği için ) ;Zeytin sıkım işi KAVLAK tesislerinde yapılmış. Tonunu 6000 TL ye sıkıyorlarmış.
Zeytin bahçesinden toplanan zeytinler bahçe sahibi tarafından sıkım tesisine bırakılıyor. Size saat veriyorlar. Belirtilen zamanda zeytininizin başında bekleyip sıkımı takip ediyor götürdüğünüz bidon veya tenekeye dolum işini yaptırıyormuşsunuz.
Yağın asitlik oranını falan ölçüyorlarmış fakat ben tam olarak bilmiyorum. Yalnız bana teneke kapların plastik bidonlara göre daha uygun olduğu ve dolum yapılan teneke kapların plastik tapa ağızlarına asit çıkışı için küçük birer delik delinmesi gerektiği söylendi.
hocam yani siyah zeytini satan kimse yok dimi siz kendinize yaptınız =? ben tavsiye firma arıyorum

hocam yani siyah zeytini satan kimse yok dimi siz kendinize yaptınız =? ben tavsiye firma arıyorum
Biz ticaret yapmıyoruz sadece kendi yıllık ihtiyacımız için zeytin alıp kuruyoruz. Onun için firma tavsiyesi veremiyorum.
Sofralık zeytin için Yaklaşık 6 -7 senedir arkadaşlar kendi aramızda toplanıp her ailenin yaklaşık yıllık zeytin ihtiyacını soruyoruz. Kimi diyor 10 kg kimi diyor 25 kg. Toplam ihtiyaca göre İznik ten temin edip bir abimizin müsait yeri var orada 5 lt lik pet sişelere tuzunu ekleyip kuruyoruz.( 5 lt pet şişe yaklaşık 3 kg zeytin alıyor.)

Yer Bursa Mudanya, Arkadaşımın zeytin bahçesi var. litresini 400₺'den aldım. 5x400=2000₺ verdim. İlk mahsulden 10 numara. ucuz etin suyu kara olur derler. Bilindik yerden almanızı tavsiye ederim :)
arkadaş bahçesi 400 yani dediğim gibi 480-700 arası daha yukarıya da gider litresi bunlar en azından fiyat olarak güven veriyor bunu bide bilindik marka veya araştırma ile perçinleyebilir herkes benım attığım yukardaki site de tam olarak buna yardımcı yurt dışında ödül alan yag üreticileri filan var ülkemizden ve dünyadan

Geri