ismailturret
Paylaşımcı
- Konular
- 4
Size bir eleştirim yok, sizin karşılık beklemediğinizi anlıyorum.Ben bu daveti tamamen iyi niyetle, kimseyi kandırmadan ya da yönlendirmeden, sadece isteyenlere iletmek için açtım. Kimseye karşılıksız bir şey yapmanın "enayilik" olduğunu düşünmek de bana göre biraz ağır bir yaklaşım. Paylaşmak gönüllü bir iştir; kimse paylaşım yapmak zorunda değil, ama yapanların da kıymeti elbet bir gün anlaşılır.
Amacım kimseyi kırmak değil, yardımcı olmaktı. Umarım niyetim doğru anlaşılır.
İnsanların faydalanması için davet etmeniz lazım, davet için de mail istemeniz gayet normal. Bu durum sizin kontrolünüzde değil farkındayım.
Fakat şöyle bir farkı var bu konunun;
Şimdi silinmiş olan ama daha önceden forumun geneline hitap eden paylaşımlarda genellikle hazırlanmış bir link olurdu, konuya giren direkt olarak bu linki alıp faydalanmaya başlardı. Ne bir mesaj yazma zorunluğu ne de beğeni zorunluluğu. Kimse bir şey yazmayınca da konu forumunda derinliklerine doğru batmaya ve unutulmaya yüz tutuyordu.
Sizin konunuzda da sizden kaynaklanmayan sebeplerden ötürü insanlar mail yazmak zorunda sunulan şeye erişebilmek adına.
Ve bu da konuya sürekli güncel mesaj gelmesine ve konunun sürekli ana sayfada göz önünde olması döngüsüne girmesine sebep oluyor.
Bu açıdan bakıldığında göreceli olarak daha fazla emek verilmiş bir paylaşım yapan kişinin konusu sömürüldükten sonra forumun derinliklerinde unutuluyor. Bu da emek verenin hevesini söndürebiliyor. Burada benim eleştirim aylarca hiç mesaj yazmayan ama ilk mesajını bu konuya atan tiplere. Mesaj attılar çünkü atmak zorunda kaldılar. Diğer paylaşımları alıp bir teşekkür bile etmeden çekip gidiyorlardı.
Ben de bu kitleyi görünce dedim ki, biz demek ki zamanında
"Paylaşımımı isteyenler yoruma "istiyorum" yazsın ben de özelden göndereyim"
gibi bir şart koymamakla enayilik etmişiz.
Böyle yapsaydık konumuza sürekli mesaj gelirdi, sürekli ana sayfada olurduk, sürekli aktif olurduk ve aktif kalma hevesimiz olurdu.