Uyduculara selam olsun

TV lere dahili uydu tuner eklenince de cihazların kullanımı azaldı. TV ye de key girme vs sıkıntılı olduğu için cihazlar hayatımızdan çıktı, depoda var bir kaç tane. Tabi scartlı, demode cihazlar, çöp

Multivizyon ve polsatların şifresini internetten alıp izlemek için elimizde USB ile internet Cafe ye gıderdık. Yaş 64 şimdi biraz zor geliyor
Ben Antalya da yaşıyordum o zamanlar, 90 lık bize yetmiyordu üstad .150 lik ile astra ya ince ayar yapmak için kanser oluyorduk. %24 yakalayınca çatıdan inip şükür namazı kılıyorduk :) sizin resmi görünce anılarım canlandı.

Yanlış hatırlamıyorsam ik uydu cihazımız (analog) YUMATU, ilk digital cihazımız ise Next 5000 CI olmuştu. Cihazın uydu üzerinden yazılım yükleme özelliği vardı. Bir gece yükleme yap seçeneğini tıkladım ve cihaz çöktü. Daha sonra bir arkadaşımın önerisi ile GOLDMASTER 9000 serisine geçiş yapmış ve farklı uydulardaki şifreleri kıracağız diye ne yazılımlar atmıştım. Uzun süredir NEXT 64 kullanıyorum ve son derece memnunum. Güzel günlerdi o günler. Sayenizde o günleri andım. Saygılar.

Ekli dosyalar

• Next 5000 CI.jpg
    Next 5000 CI.jpg
    7 KB · Görüntüleme: 10
Şifresiz maçları izlemeyi araştırırken keşfettim siteyi. Uyduyla ilgilenen varmı aramızda bugünlük işlerimizi tamamladık. Herkese selamlar

Ekli dosyayı görüntüle 8397
2000 yılından beri merkezi işi yapıyorum ama işler eskisi gibi değil anahtarı alan elektrikçi bile uyducu oldu.8 senedirde box işi ile uğraşıyorum.Bizde arkadaşla çok motorlu anten kurduk ama şimdi uğraşmıyorum motorlu antenle merkezi ve box ile devam saygılar.Soracağın bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım.Saygılar

Bu linkte multivision harry potter tanıtımı var. İlk izlediğim Harry Potter filmiydi. O zamanlar 13 yaşındayken bile bilgisayar ve uydu ile aram iyiydi tabi bunda babamın rolü büyük. Şuan 33 yaşındayım o zamanların zevki şuan yok.

İlk full hd yayını Skystar2 de izlemiştim 2000 li yıllarda . Zen tv felandı ismi sanırım , tam hatırlamıyorum.

Sene 1998 next8000 aldım ama öyle bir paraki 1-2 aylık maaş kurdum çift çanağı hotbird, Türksat multivizyonlar meşhurdu birde sürekli av yayını veren bı kanal vardı chasse peche olması lazımdı o zaman koydeyim bilgisayar yok 3-4ayda bir ilçeye gider yazılım attırdım köyde çoğu kişinin çanağın bedavaya ben kurmusumdur hobiydi benim için para aklımıza gelmezdi

Yıl 2003-2004
Next 2000 uydu cihazı
Emu ile multivision izleniyordu. Rs232 kablo ile windows xp'li pc'den yazılım yüklenirdi
Hatta hispasatta bile şifreli kanallar izleniyordu. Ama yazılım atma işi sıkıntılıydı. Bilmiyorsan cihazı çıkart uyducuya götür.Hispasatın yönü çok farklıydı çanak tam batıya bakardı. Astra uydusu için 150cm çanak gerekirdi
Parabol ve ofset çanaklar. Yok sünnetli lnb'liler. Altın uçlu lnb'ler ne terimler vardı unuttum çoğunu
İpTv ile uydu işi çok azaldı. meraklıları hala vardır ama eskisi gibi popüler değil

cok uydu alıcısı değiştirdim ilk analok kiyeto sonra baf sonra dijitale geçince neta inpax ve inpax ile şifreli kanaları izlemek için dongle cihaz y6 aparat

yine dongle cihaz çift tunerli spacesat next sarı amigo içinde adını unutuğum cihazlar var şu an next200hd cx buna motor kurdum hellassatan thor uydusuna kadar yayınları alıyor

cok uydu alıcısı değiştirdim ilk analok kiyeto sonra baf sonra dijitale geçince neta inpax ve inpax ile şifreli kanaları izlemek için dongle cihaz y6 aparat

yine dongle cihaz çift tunerli spacesat next sarı amigo içinde adını unutuğum cihazlar var şu an next200hd cx buna motor kurdum hellassatan thor uydusuna kadar yayınları alıyor
bende hala gıgalue se var ama eski cihaz oldugu için çok kilitenıyor anten ayarı yaparken kullanıyorum next 64 ,next cx ,next 2053 ,sungate 4k ve gıgablue se var

auto yazilimlar veriliyordu(polsat auto)bir cok forum vardi cogu kapandi uydukurdu forum gibi sinetech foruma giriyorlarsa uydukurdu yoneticilerinden joker34'e- boss'a-halil hocaya -uydukurdu 110 kardeslere buradan selamlar bende mx-iQ-iQ plus-next 2500 gibi cihazlar kullandim next 18500'u halen kullaniyorum caga ayak uydurup tv boxta aldim

Son düzenleme:

Geri