izlelan - Türkçe Nuvio Plugini

Çok teşekkürler, sorunsuz çalıştı.

Cinemeta addonnmu pluginnmi hangisine yükleyeceğiz üstadlar.

Televizyonumda altyazılar son güncellemelerle birlikte bozulmuştu? Bunun bir ayarı var mı? Sizde de aynı mı? Telefonumda altyazılar gelirken artık TV sürümü için gelmiyor
hayır hocam bende stabil çalısıyor bi bilgim yok uzgunum

Televizyonumda altyazılar son güncellemelerle birlikte bozulmuştu? Bunun bir ayarı var mı? Sizde de aynı mı? Telefonumda altyazılar gelirken artık TV sürümü için gelmiyor
Hangi altyazılar hocam? Eğer sizin eklentiye has altyazılar mı yoksa nuvio dan ayarladığımız eklentiler ile gelen opensubtitles.... vb altyazılar mı? Eğer nuvio ya ait olanlar ise onlarda bir sorun yok geliyor.

Hangi altyazılar hocam? Eğer sizin eklentiye has altyazılar mı yoksa nuvio dan ayarladığımız eklentiler ile gelen opensubtitles.... vb altyazılar mı? Eğer nuvio ya ait olanlar ise onlarda bir sorun yok geliyor.
Benim pluginimden, kaynaklardan gelen altyazılar artık tvye gelmiyor hocam. Şöyle söyleyeyim bazi videolar hls içinde gömülü olduğu için geliyor fakat bazı kaynaklarda altyazıyı url olarak ekliyorum. Bu ilk başta tvde de sorunsuz çalışıyordu fakst şimdi sadece mobile de çalışıyor

Selam kardeşim.Eline emeğine sağlık.Nuvio'da çok güzel çalışıyor inşallah böyle devam eder.Tekrar teşekkürler kolay gelsin.

Benim pluginimden, kaynaklardan gelen altyazılar artık tvye gelmiyor hocam. Şöyle söyleyeyim bazi videolar hls içinde gömülü olduğu için geliyor fakat bazı kaynaklarda altyazıyı url olarak ekliyorum. Bu ilk başta tvde de sorunsuz çalışıyordu fakst şimdi sadece mobile de çalışıyor
Anladım hocam. Bizi bırakma eklenti süper gerçekten 🙂👍

Selam kardeşim.Eline emeğine sağlık.Nuvio'da çok güzel çalışıyor inşallah böyle devam eder.Tekrar teşekkürler kolay gelsin.
Teşekkürler yorum için hocam, iyi seyirler :)

b e y l e r. Tv+ TOD NETFLİX tod FALAN diye ayrı ayrı bir jayolog vardı . Yanlışlıkla sildim. I linki atarmısınız

😀😀 Yok hocam. Sadece şu 1-2 hafta sahalardan uzaktayım o kadar
Hocam bazı diziler cep versiyon nuvio da çalışır iken tv versiyonda çalışmıyor. Örneğin crocodile kaynağında " beni kandıramazsın" adlı dizi birinci ve ikinci bölümler (diğer bölümlere bakmadım). Acelesi yok sadece size bilgi olsun diye verdim. Sahalara dönünce bakarsınız :)

Son düzenleme:
İzlelan kaynak seçimini daha verimli yapmak için

Özellik Talebi: Kaynak Seçiminde MediaInfo Bilgilerinin Gösterilmesi​

Video eklentisinde İzlelan kaynak seçiminin daha hızlı, doğru ve verimli yapılabilmesi için kaynak listesindeki her dosyanın yanında/altında ilgili MediaInfo teknik bilgilerinin de gösterilmesini öneriyorum.

Şu anda kaynak seçiminde yalnızca dosya adı, URL veya temel kaynak bilgileri görülüyorsa, kullanıcının hangi kaynağın daha kaliteli ve uygun olduğunu anlaması zorlaşabiliyor. Bu nedenle kaynak dosyası ile birlikte mümkün olduğunca ayrıntılı MediaInfo metadata bilgilerinin alınarak kaynak listesine eklenmesini istiyorum.

Gösterilmesi önerilen bilgiler​

Video:

• Çözünürlük (1920x1080, 3840x2160 vb.)
  • Codec / Format (H.264, H.265/HEVC, AV1 vb.)
  • Bit depth (8-bit, 10-bit vb.)
  • HDR / SDR durumu
  • HDR formatı (HDR10, HDR10+, Dolby Vision vb.)
  • FPS / Frame Rate
  • Ortalama ve/veya maksimum bitrate
  • Video profil/level bilgisi
  • Scan type (Progressive/Interlaced)
  • Renk uzayı / Color Space
  • Color Primaries
  • Transfer Characteristics
  • Chroma subsampling (4:2:0, 4:2:2 vb.)

Ses:

• Audio codec (AAC, AC3, E-AC3, DTS, TrueHD, FLAC vb.)
  • Kanal sayısı (2.0, 5.1, 7.1 vb.)
  • Bitrate
  • Sample rate
  • Bit depth
  • Atmos / DTS:X gibi ses formatları
  • Dil bilgisi

Dosya / Container:

• Container formatı (MKV, MP4, WEBM vb.)
  • Dosya boyutu
  • Süre
  • Genel bitrate
  • Dosyanın MediaInfo tarafından tespit edilen diğer önemli teknik özellikleri

Kaynak seçiminde kullanım​

MediaInfo bilgileri yalnızca ham metadata olarak gösterilmemeli; mümkünse kaynak seçiminde anlamlı bir şekilde kullanılmalı.

Örneğin kaynaklar şu şekilde görünebilir:

Kaynak 1<br>1080p • H.264 • 8-bit • SDR<br>AAC 2.0 • TR/EN<br>MKV • 4.8 GB • 2h 14m<br>Bitrate: 5.2 Mbps<br><br>Kaynak 2<br>1080p • HEVC • 10-bit • HDR10<br>E-AC3 5.1 • TR/EN<br>MKV • 7.9 GB • 2h 14m<br>Bitrate: 8.7 Mbps<br><br>Kaynak 3<br>2160p • HEVC • 10-bit • Dolby Vision<br>TrueHD Atmos 7.1<br>MKV • 24.6 GB • 2h 14m<br>Bitrate: 28 Mbps<br>

Böylece kullanıcı yalnızca dosya adına bakmak yerine çözünürlük + codec + HDR + bitrate + ses kalitesi + dosya boyutu + dil gibi kriterleri karşılaştırarak en uygun kaynağı seçebilir.

Otomatik kaynak sıralama / puanlama​

Mümkünse MediaInfo verileri kullanılarak kaynaklara otomatik bir kalite/uygunluk skoru verilmesini de öneriyorum.

Örneğin:

• 4K > 1080p > 720p
  • HEVC/AV1 gibi daha verimli codec'ler
  • 10-bit > 8-bit
  • HDR/Dolby Vision
  • Daha yüksek kaliteli video bitrate'i
  • 5.1/7.1/Atmos gibi daha gelişmiş ses
  • Uygun dosya boyutu
  • Kullanıcının tercih ettiği dil
  • Desteklenen codec/container
  • Kaynağın erişilebilirlik ve indirme/stream performansı

gibi kriterler değerlendirilebilir.

Ancak dosya boyutunun tek başına kalite kriteri olarak kullanılmaması önemli. Örneğin daha büyük bir dosya her zaman daha kaliteli olmayabilir. Puanlama mümkün olduğunca gerçek MediaInfo değerlerine göre yapılmalı.

Teşekkürler elinize sağlık

hocam valla elinizi kolunuzu çekmeyin süper birşey yapmıssınız uzun ömürlü inşallah sonsuz olur elinize kolunuzu saglik hocam nuvio göz bebegim oldu senin plugunin sayesinde❤️

İzlelan kaynak seçimini daha verimli yapmak için

Özellik Talebi: Kaynak Seçiminde MediaInfo Bilgilerinin Gösterilmesi​

Video eklentisinde İzlelan kaynak seçiminin daha hızlı, doğru ve verimli yapılabilmesi için kaynak listesindeki her dosyanın yanında/altında ilgili MediaInfo teknik bilgilerinin de gösterilmesini öneriyorum.

Şu anda kaynak seçiminde yalnızca dosya adı, URL veya temel kaynak bilgileri görülüyorsa, kullanıcının hangi kaynağın daha kaliteli ve uygun olduğunu anlaması zorlaşabiliyor. Bu nedenle kaynak dosyası ile birlikte mümkün olduğunca ayrıntılı MediaInfo metadata bilgilerinin alınarak kaynak listesine eklenmesini istiyorum.

Gösterilmesi önerilen bilgiler​

Video:

• Çözünürlük (1920x1080, 3840x2160 vb.)
  • Codec / Format (H.264, H.265/HEVC, AV1 vb.)
  • Bit depth (8-bit, 10-bit vb.)
  • HDR / SDR durumu
  • HDR formatı (HDR10, HDR10+, Dolby Vision vb.)
  • FPS / Frame Rate
  • Ortalama ve/veya maksimum bitrate
  • Video profil/level bilgisi
  • Scan type (Progressive/Interlaced)
  • Renk uzayı / Color Space
  • Color Primaries
  • Transfer Characteristics
  • Chroma subsampling (4:2:0, 4:2:2 vb.)

Ses:

• Audio codec (AAC, AC3, E-AC3, DTS, TrueHD, FLAC vb.)
  • Kanal sayısı (2.0, 5.1, 7.1 vb.)
  • Bitrate
  • Sample rate
  • Bit depth
  • Atmos / DTS:X gibi ses formatları
  • Dil bilgisi

Dosya / Container:

• Container formatı (MKV, MP4, WEBM vb.)
  • Dosya boyutu
  • Süre
  • Genel bitrate
  • Dosyanın MediaInfo tarafından tespit edilen diğer önemli teknik özellikleri

Kaynak seçiminde kullanım​

MediaInfo bilgileri yalnızca ham metadata olarak gösterilmemeli; mümkünse kaynak seçiminde anlamlı bir şekilde kullanılmalı.

Örneğin kaynaklar şu şekilde görünebilir:

Kaynak 1<br>1080p • H.264 • 8-bit • SDR<br>AAC 2.0 • TR/EN<br>MKV • 4.8 GB • 2h 14m<br>Bitrate: 5.2 Mbps<br><br>Kaynak 2<br>1080p • HEVC • 10-bit • HDR10<br>E-AC3 5.1 • TR/EN<br>MKV • 7.9 GB • 2h 14m<br>Bitrate: 8.7 Mbps<br><br>Kaynak 3<br>2160p • HEVC • 10-bit • Dolby Vision<br>TrueHD Atmos 7.1<br>MKV • 24.6 GB • 2h 14m<br>Bitrate: 28 Mbps<br>

Böylece kullanıcı yalnızca dosya adına bakmak yerine çözünürlük + codec + HDR + bitrate + ses kalitesi + dosya boyutu + dil gibi kriterleri karşılaştırarak en uygun kaynağı seçebilir.

Otomatik kaynak sıralama / puanlama​

Mümkünse MediaInfo verileri kullanılarak kaynaklara otomatik bir kalite/uygunluk skoru verilmesini de öneriyorum.

Örneğin:

• 4K > 1080p > 720p
  • HEVC/AV1 gibi daha verimli codec'ler
  • 10-bit > 8-bit
  • HDR/Dolby Vision
  • Daha yüksek kaliteli video bitrate'i
  • 5.1/7.1/Atmos gibi daha gelişmiş ses
  • Uygun dosya boyutu
  • Kullanıcının tercih ettiği dil
  • Desteklenen codec/container
  • Kaynağın erişilebilirlik ve indirme/stream performansı

gibi kriterler değerlendirilebilir.

Ancak dosya boyutunun tek başına kalite kriteri olarak kullanılmaması önemli. Örneğin daha büyük bir dosya her zaman daha kaliteli olmayabilir. Puanlama mümkün olduğunca gerçek MediaInfo değerlerine göre yapılmalı.
güzel öneriler olmuş usta eminimki dahada gelişir plugin çok başarılı yerlere gelir bu plugin inşallah önerilerini dikkate alıcagından eminim oluşturucunun @ayruki

hocam valla elinizi kolunuzu çekmeyin süper birşey yapmıssınız uzun ömürlü inşallah sonsuz olur elinize kolunuzu saglik hocam nuvio göz bebegim oldu senin plugunin sayesinde❤️
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler hocam :)
güzel öneriler olmuş usta eminimki dahada gelişir plugin çok başarılı yerlere gelir bu plugin inşallah önerilerini dikkate alıcagından eminim oluşturucunun @ayruki
Önerileri tabi ki dikkate alacağım. Yapabilirsem yaparım

Hatayı tespit edip, gerekli kod düzeltmelerini yapıp, Nuvio için Pull Request oluşturursan düzeltirler muhtemelen. Yada sorunu detaylı anlatıp Issue açmak lazım.

Geri