2026 yılı asgari ücret açıklandı!

Malumun ilanı oldu. Türkiye tarihindeki istatistiklere bakarsanız daima seçim dönemi öncesine gelen maaş artış dönemlerinde nistepen daha düzgün artışlar olmuştur. Onun haricinde 90'larda bir iki normal dönemde ciddi artışlar yapılmıştır. Bu da iç piyasayı canlandırmak ve verilen oyun hakkını veriyoruz imajı çizmek için olmuştur. Haricinde büyük beklentiye girmek zaten realist değil. Durum ve ortam belli. Bazı dönemler ekonomiyi yakından takip ettiğim için arttırdıklarına şaşırıyorum. Bu sefer artırmadan bırakırlar dediğim zamanlar oluyor ama sanırım vergilerden arttırıma giderek oraya göstermeik de olsa bir artış oluyor. Netice beni şaşırtmadı. Düzgün analiz yapan herkes bunu görürdü.

Ölme sürün diyorlar. Şimdi yapacakları zamlara bakın çay kaşığıyla veriyor kepçeyle geri alıyor

Dün açlık sınırının altında bir ücret açıklandı hangi asgari ücretli sokağa çıktı hangisi itiraz etti benim gördüğüm İstanbul da küçük bir gurup öğrenci eylem yaptı onu da polisler dağıttı.

Ben emekliyim en son ne zaman asgari ücretle çalıştım yada çalıştım mı cidden onu bile hatırlamıyorum ama buna rağmen bu asgari ücret tayfasından daha fazla tepki göstermişimdir bunlar ise her seferinde verileni cebine koyup sonra yaşamak için temel ihtiyaçlarından vaz geçen çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan tayfa o yüzden onlar ses çıkarmıyorsa benim bir emekli olarak asgari ücret için bir şey söylememe gerek yok hayırlı olsun bozdurup bozdurup harcasınlar.

halkını çağdaş adaletten eğitimden adil gelirden mahrum edip sömürenler o vicdanınız sizi kemirip yok olacaksınız!

Çözüm çok basit.Karadenizde ereğlide maden ocakları çalışanları tarafından 1950 li yıllarda bir yardımlaşma sandığı kuruldu daha sonraki gelişmelerde bu SSK oldu ve şimdiki SGK oluştu.Demem o ki İş bankası çalışanları ve bazı banka çalışanlarının bir sandıkları var ve hem çalışanlarına hemde emeklilerine emekli maaşına ilaveten her ay bir ödenek sağlamaktadır.Türk iş ve Disk öncülük yaparak bu işe el atmaları lazım.Artık benim en ufak bir beklentim kalmadı zaten bunu da başardılaar.

onlarıda susturdular. aslında asgari ücretle çalışanlar deneme süresinnde olanlar denemeyi atlattımı 40 civarı maaşlar var oda ilk yıl sonra 60 bine çıkacak diye umutla susturuyorlar aslında asgari ücretle çalışan çok az insan kaldı sürekli iş değiştirenler yarım gün çalışanlar vs vs. yoksa bu paralara kimse çalışmaz piyasada bunu biliyor çeşitli primlerle devamsızlık vs. elinde tutuyor iş bulmak çok zor bulan kaçırmak istemiyor bazı firmalar varki 60 binden başlatıyor biraz şans biraz bilgi biraz torpil varsa o tarz yerlerde iş bulunabilir asgari bence artık istatistik kalemi

Çözüm çok basit.Karadenizde ereğlide maden ocakları çalışanları tarafından 1950 li yıllarda bir yardımlaşma sandığı kuruldu daha sonraki gelişmelerde bu SSK oldu ve şimdiki SGK oluştu.Demem o ki İş bankası çalışanları ve bazı banka çalışanlarının bir sandıkları var ve hem çalışanlarına hemde emeklilerine emekli maaşına ilaveten her ay bir ödenek sağlamaktadır.Türk iş ve Disk öncülük yaparak bu işe el atmaları lazım.Artık benim en ufak bir beklentim kalmadı zaten bunu da başardılaar.
Evet evet bunlar istatistik ....

Geri