Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Bende ona takıldım ama bu konuyu açtığına göre bağlanmıyor diye düşünüp ona göre cevap verdim çünkü normalde bağlanması lazım garip bi durum.Ağ bağlantısı geri geldiğinde cihazlar otomatik ağa bağlanmıyor mu?
Kullandığın operatör turktekekom ise telefonuna uygulamasını indir.evde internet kısmına git.altta işlemler kısmına gir,ordan ayarlar,modem ayarları,modemi yeniden başlatma varModemin yanında değilim, modem işyerinde ben mesela evdeyim?
İşyerinde 2.4 ile çalışan cihazlar var, kamera/kilitler vb gibi, ağ kesintisinde onlar da kesiliyor, tabii, “dükkandaki” ağa tekrar bağlanabilmek için dükkandaki modemi kapat/aç ile ağa tekrar bağlayıp onları da tekrar devreye almak...
Yanıtınız için teşekkür ederim, amaAğ kesildiği vakit hepsinin bağlantı kopuyo ve tekra uzaktan modeme bağlanıp reboot atmak istiyorsanız şöyle bir öneri verebilirim bi tık uğraştırıcı olabilir. Dükkanda yer alan pcyi açık bırakın any desk veya team viewer tarzı uygulama kurun hem dükkanda hem evde ki pcye.
Dükkanda yer alan pcye bu program üstünden bağlanıp modem arayüzüne girerek modem arayüzünden reboot atabilirsiniz.
Tabi bu anlattığım alternatif bir yöntemdir yani modem uygulaması üstünden vs desteklemiyorsa diye böyle bi yöntem sundum.
Modem kesintisi varsa, modeme nasıl bağlanacaksınız?Yanıtınız için teşekkür ederim, ama
1 (“dükkanda” bir bilgisayar / pc yok; kolay anlaşılsın diye “dükkan” dedimsadece elektrik + modem(internet/ağ) ve bağlı kamera vb sistemi olan bir mekan;
2 ayrıca ağ/modem kesintisi halinde ağ/internet olmadan anydesk vb ile nasıl iletişim kurabilirim ki zaten?
Yanıtınız için teşekkür ederim, sorum tam olarak bu: yanında değilken, modem uzaktan nasıl kapat/aç yapılır?Modem kesintisi varsa, modeme nasıl bağlanacaksınız?
Yanıtınız için teşekkür ederim. Öneriniz üzerinde çalışıyorum.1. Modem Arayüzüne Erişimi Açmak (Uzaktan Yönetim)
- Evdeyken modeme bağlan:
- Tarayıcına gir: 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 (markaya göre değişir)
- Kullanıcı adı ve şifre genellikle admin / admin ya da admin / ttnet, değiştirdiysen onu kullan.
- Uzaktan yönetimi (Remote Management / WAN Access) aç:
- “Remote Management”, “Remote Access” veya “WAN Access” gibi bir ayar sekmesini bul.
- "Enable" seçeneğini aktif et.
- Erişim portunu not al: Genelde 8080, 8443 veya özel bir port olur.
- Modeminin WAN (genel) IP adresini öğren:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.gibi sitelerden IP’ni görebilirsin.2. Modem IP’si Değişiyorsa – Dinamik IP Sorunu
internet sağlayıcıları genellikle IP adresini belli aralıklarla değiştirir.
Bu durumda: İnternet sağlayıcından aylık ücretli statik ip hizmeti alabilirsin,
Ücretsiz olsun istersen...
DDNS (Dinamik DNS) Kullan
- Modemin DDNS desteği varsa aktif et.
- Örnek servisler: no-ip.com, dyndns.org, duckdns.org
- DDNS sayesinde sabit bir adresin olur, örneğin:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.
Not: Modemin marka modelini yazarsan, modemine özel DDNS ve port ayarlarına bakar yardımcı olabilirim.
Hocam ağ kesintisi yaşanınca onları geri bağlamak için modemi kapat aç yapmam gerek demediniz mi o yüzden biz ağı gelmiş olarak hesap ettik zaten ağ yoksa kendi cevabınızı kendiniz verdiniz ağ olmadan modemi nasıl kapat aç yapacaksınız kiYanıtınız için teşekkür ederim, ama
1 (“dükkanda” bir bilgisayar / pc yok; kolay anlaşılsın diye “dükkan” dedim) sadece: elektrik + modem(internet/ağ) + statik IP ve 2.4 ile bağlı kamera vb sistemi olan bir mekan;
2 ayrıca ağ/modem kesintisi halinde ağ/internet olmadan anydesk vb ile nasıl iletişim kurabilirim ki zaten?
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Evet, bu (tam ‘umduğum’ gibi olmasa da) bir çözüm olabilir. Modem ve kesinti halinde internet kapalı/yok iken ağ/Wi-Fi olarak kullanamayacak olsam da, zaman ayarlama ile on/of yapabiliyorsam, artık boşa çıkmış olan CATA CT-4010 akıllı prizi ilk fırsatta uzaktaki modemin ‘önündeki prize’ takıp denemeyi düşünüyorum?Internet yoksa uzaktan bağlanmaya çalışmak işe yaramayacaktır.
Eğer ağ kesintisi sonrası yeniden başlatma işe yarıyorsa yani router cihazı kapatılıp açılınca diğer cihazlar otomatik bağlanabiliyorsa zaman ayarlı bir priz alıp router'i ona bağlamaktan başka şansınız yok şu anda.
Çünkü internet erişimi de kesiliyorsa uzaktan bağlanma imkanınız olmayacak demektir.
Mod seçenekleri olan bir zaman ayarlı priz kullanmanız çözüm olabilir.
Birden fazla program eklenebildiği için dükkanda olmadığınız zamanlar için kapanıp açılacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Mesela her gün akşam 19:00'da kapat 19:02'de aç. 23'te kapat 23:02'de aç vb.
Sizin dükkanınıza gideceğiniz saate kadar programlarsınız bu şekilde.
Böyle olursa belirtilen saatlerde prizdeki güç kesilir router kapanır ve belirtilen saatlerde yeniden güç alır ve router başlatılır.
internet bağlantı 25MB 50MB İSE kamera sayısı ne kadar çok olursa ve cevre de sizin ağınıza bağlanan cihazlar ile arasında paylaşım gerçeklestırır bu neden ıle bağlantı sırasında yavaşlamalar kopmalar meydana gelmektedırModemin yanında değilim, modem işyerinde ben mesela evdeyim?
İşyerinde 2.4 ile çalışan cihazlar var, kamera/kilitler vb gibi, ağ kesintisinde onlar da kesiliyor, tabii, “dükkandaki” ağa tekrar bağlanabilmek için dükkandaki modemi kapat/aç ile ağa tekrar bağlayıp onları da tekrar devreye almak...
Eğer internet servis sağlayıcı değilseniz modeme bağlanmadan arayüze giremezsiniz çünkü modem arayüzü modem localinde çalışıyor. Diyelim wifi şifresini ele geçirdiniz ara yüze girdiniz internet bağlantısını disconnect yaptığınız vakit kamera dışarıya erişimi kapatır fakat kamera kayıt yapıyorsa sd card üstüne yazmaya devam eder başka soru ?mesela bir hırsız olsam;sabit ip sini öğrendiğim bir modeme dışarıdan erişip (modemin arayüz giriş şifresinin kirildigini varsaysak)güvenlik kameralarını nasıl devre dışı bırakırız diye sorsam cevap vermezsiniz![]()
“Soruyu soran arkadaş” olarak şaka seven “şakacı” bir “arkadaş” olduğunuzu varsayıyorum!!!Soruyu soran arkadaş öyle çetrefilli sormuş ki aklıma gelmedi değil![]()