Yardım Zor soru! Modem "uzaktan" nasıl resetlenir? (Kapat/aç)?

BtnGnz

Üye
Konular
24
Modemin yanında değilim, modem işyerinde ben mesela evdeyim?
İşyerinde 2.4 ile çalışan cihazlar var, kamera/kilitler vb gibi, ağ kesintisinde onlar da kesiliyor, tabii, “dükkandaki” ağa tekrar bağlanabilmek için dükkandaki modemi kapat/aç ile ağa tekrar bağlayıp onları da tekrar devreye almak...

Son düzenleme:
Akıllı WiFi prizle , priz kapatıldığında modem de kapanıp ağ kesildğnden mümkün olamıyor?!
Bence soruyu siz zorlaştırmışınız. Konu başlığından ilerleyecek olursak , herhangi bir telefon veya tablet ile ,modem arayüzüne ulaşıp resetleme yapabilirsiniz.( yeniden başlat seçeneği )

Bence soruyu siz zorlaştırmışınız. Konu başlığından ilerleyecek olursak , herhangi bir telefon veya tablet ile ,modem arayüzüne ulaşıp resetleme yapabilirsiniz.( yeniden başlat seçeneği )
Hah! Tam da sanırım bunu öğrenmek istiyorum: modemin yanına gitmeden kopmuş ağa yeniden bağlanabilmek için "UZAKTAN" modemi nasıl kapatıp açabilirim?
Adım adım anlatırsanız çok müteşekkir olurum!

Son düzenleme:
Hah! Tam da sanırım bunu öğrenmek istiyorum: modemin yanına gitmeden kopmuş ağa yeniden bağlanabilmek için "UZAKTAN" modemi nasıl kapatıp açabilirim?
Kullandığın internet turk telekommu

Konuya tam hakim olmamakla birlikte , uzaktan kamera izlemekle benzer bir mantık olması gerekir. Yani , ip adresi, port açma-port yönlendirme gibi. Uzman arkadaşlar detaylandıracaktır.

2 adet aynı konuyu neden açtınız ? Bunu zaten konu açıp sordunuz.

2 adet aynı konuyu neden açtınız ? Bunu zaten konu açıp sordunuz.
Evet, farkındayım ama aynı konu değil, ilk sorum akıllı priz kullanımı ile ilgili idi, bu ise uzaktan modemi nasıl kapatıp açıp ağ bağlantısını tekrar yapabiliriz için.
Asıl sorum bu: bunun için akıllı Wi-Fi priz almıştım düşünmeden, olmamştı tabii. İlk konudaki akıllı priz ile bu modemi kapatıp açma sorunu çözülmüş olsaydı bunu zaten açmazdım, gerek kalmazdı.
Sizin bu konuda bir çözüm öneriniz var mı? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Cihaz destekliyorsa uygulama ile yapilabilir.turktelekom mobil uygulamadan resetleme yapılıyor bilginize.

.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-24-18-39-56-89_e82f30e287e98a347e36a7afcbd8a5f9.jpg
    Screenshot_2025-05-24-18-39-56-89_e82f30e287e98a347e36a7afcbd8a5f9.jpg
    171.9 KB · Görüntüleme: 20
Evet, farkındayım ama aynı konu değil, ilk sorum akıllı priz kullanımı ile ilgili idi, bu ise uzaktan modemi nasıl kapatıp açıp ağ bağlantısını tekrar yapabiliriz için.
Asıl sorum bu: bunun için akıllı Wi-Fi priz almıştım düşünmeden, olmamştı tabii. İlk konudaki akıllı priz ile bu modemi kapatıp açma sorunu çözülmüş olsaydı bunu zaten açmazdım, gerek kalmazdı.
Sizin bu konuda bir çözüm öneriniz var mı? Teşekkürler.
Ağ kesildiği vakit hepsinin bağlantı kopuyo ve tekra uzaktan modeme bağlanıp reboot atmak istiyorsanız şöyle bir öneri verebilirim bi tık uğraştırıcı olabilir. Dükkanda yer alan pcyi açık bırakın any desk veya team viewer tarzı uygulama kurun hem dükkanda hem evde ki pcye.

Dükkanda yer alan pcye bu program üstünden bağlanıp modem arayüzüne girerek modem arayüzünden reboot atabilirsiniz.

Tabi bu anlattığım alternatif bir yöntemdir yani modem uygulaması üstünden vs desteklemiyorsa diye böyle bi yöntem sundum.

Konuyu görüntüleyenler

Geri