Zincir marketler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Graveworm

Paylaşımcı
Konular
11
Dostlarım selamlar. Bugün 2 tane haber düştü bu 3 harfli marketlerle ilgili önüme. İlk haberi anlatacağım, ikinci haberin linkini atacağım.

İlk haberimiz A101'den. 100 TL'lik bir ürün alan avukat, kasada 115 TL ödemesi gerektiğini söyleyince kasiyerle biraz tartışmış. Daha sonra olayları bildiği için fişi ve ürünün raftaki etiketinin resmini çekip, THH'ye başvurmuş. THH doğal olarak haklı bulmuş ve avukat arkadaşımız mağaza genel müdürlüğüne mail atmış. Onlarda hiç cevap vermeyince olayı İcra kuruluna sevk etmiş. Şu anda 15 TL için icralık olan avukat "Olay 15 TL'değil. Ben buna bir avukat olarak gözümü yumarsam, millet ne yapsın?" dedi.

İkinci haberimiz de BİM'den geliyor. BİM'in mal taşıyan kamyonu, İstanbul'da hastanenin olduğu bir caddede otobüs durağını ve yanındaki kaldırımı kapatıp mal indirip bindiriyor. Duyarlı bir vatandaş ise bunu kamera kaydına alıp sosyal medyada paylaşmış. Buyursunlar haber linki;

Yani ben ailemle sürekli ŞOK'tan alışveriş yaparım, ama onlarda da bazen batırma olayı olabiliyor. Yine de göz yumuyoruz, çünkü güzel kampanyaları oluyor.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Zincir marketler semt bakkalarını öldürdü. Semt bakkallığı yapan varsa da kendine çeki düzen vermek zorunda kaldı. Bu açıdan iyi oldu ama bir süre sonra tekelleşmeye başladılar bu da kötü bir durum tabii ki.

Zincir marketler semt bakkalarını öldürdü. Semt bakkallığı yapan varsa da kendine çeki düzen vermek zorunda kaldı. Bu açıdan iyi oldu ama bir süre sonra tekelleşmeye başladılar bu da kötü bir durum tabii ki.

Hocam hiç bir semt bakkalını öldüğünü duymadım ben. Hepsi markalaşmaya geçti (SEÇ) tarzında. Onlar da kafalarına göre fiyat belirliyor ve insanlar 3 harfli marketlere daha fazla yöneliyor. Etme bulma dünyası. :D

Hocam hiç bir semt bakkalını öldüğünü duymadım ben. Hepsi markalaşmaya geçti (SEÇ) tarzında. Onlar da kafalarına göre fiyat belirliyor ve insanlar 3 harfli marketlere daha fazla yöneliyor. Etme bulma dünyası. :D
Öldüden kastım insanlar daha çok bu tarz yerleri tercih ediyor. Bakkala giden sayısı azaldı o açıdan demek istedim. Ya da kendilerine çeki düzen verenler, şartlara ayak uyduranlar devam ediyor.

Öldüden kastım insanlar daha çok bu tarz yerleri tercih ediyor. Bakkala giden sayısı azaldı o açıdan demek istedim. Ya da kendilerine çeki düzen verenler, şartlara ayak uyduranlar devam ediyor.

Demek istediğini yanlış anlamışım hocam, şimdi anlaşıldı. Ben valla küçük bir şehirde yaşıyorum, tekel dışında "bakkal" kategorisine girebilecek bir yer yok artık.

1696 sokak da şok mağzasından 11/12/25 tarihinde başladığı kampanyada 1 alana 1 bedava olan kediler icin felix almaya gitdiğim de karşısındaka petshop cu hepsini almışdı bu kampanyalar vatandaş icin cıkmııyormu bunun satılırken bi sınırı yok mu

Son düzenleme:
İlk zamanlar da herşey iyidi rekabet denen birşey vardı fiyatlar milletin yüzünü güldürdü ta kı zincir marketler bir hareket edene kadar. Ne yazık ki bunu hükümet te çok geç farketti bu saatten sonra da atı alan Üsküdar ı geçti.

Uc harflilerde kalite yerlerde mumkun olduğunca uzak duruyorum

1696 sokak da şok mağzasından 11/12/25 tarihinde başladığı kampanyada 1 alana 1 bedava olan kediler icin felix almaya gitdiğim de karşısındaka petshop cu hepsini almışdı bu kampanyalar vatandaş icin cıkmııyormu bunun satılırken bi sınırı yok mu
Petshop metşop alayını kapatıcaksın hayvan katili bunlar

Satılırken sınır yok diye biliyorum. Bir şey de yapamazlar. Parasını veren düdüğü çalmış işte. 🤣

SEÇ de ŞOK gibi Ülker grubunun iştiraki diye biliyorum (sonradan el değiştirmedi ise) zaten Seç olan yerin çok yakınında muhakkak bir Şok görme olasılığınız yüksek

Hepsi çete zaten, fiyat birliği var aralarında ama yinede onlarsız olmuyor mutlaka ihtiyaç oluyor...

Kardesim ben migros ve carrefour'dan cok memnunum. Fakat ben cok merkezi bir yerde oturuyorum
Ben de merkezi bir yerdeyim memnun olup olmamak açısından yazmamıştım sonuçta hepsi üstteki arkadaşın dediği gibi tekel 🙂

SEÇ de ŞOK gibi Ülker grubunun iştiraki diye biliyorum (sonradan el değiştirmedi ise) zaten Seç olan yerin çok yakınında muhakkak bir Şok görme olasılığınız yüksek

SEÇ'i geçtim, göz kırpsan 3 harfli market çıkıyor karşına hocan zaten. 🤣

o zaman kampanyaların bi anlamı kalmıyor

Parası olan, önce davranan, bülten kovalayan, tanıdığı olan kazanıyor hocam. Arkadaş ŞOK'ta çalışırken, herkesten önce benim indirimli ürünlerden haberim olurdu. 🤣

Geri