Yurtdışı alışveriş için hangi siteyi kullanıyorsunuz?

Hangi Yurtdışı Alışveriş Sitesi?

• Amazon

• AliExpress

• Temu

• Etsy

• Hepsiburada (Yurtdışı ürünleri)

• Diğer

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
234
Vergiler artsa bile bazı ürünleri hala yurtdışından almak mantıklı olabiliyor. Yurtiçinde bulunmayan ürünleri de yurtdışı alışveriş sitelerinde bulabiliyoruz.

Peki sizin en çok kullandığınız / tercih ettiğiniz yurtdışı alışveriş sitesi hangisi?
Çoklu seçim yapabilirsiniz.

Bu aralar TEMU ;)

En son Temu kullandım ama ürünlerden pek memnun kalmadım o yüzden vazgeçtim. Şunu inkar etmemeliyim beğenmediğim ürünü iade ettiğimde çok kısa süre içinde para iadesi yapıldı yani güvenilirlik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım

Kısıtlama sonrası soğudum, zorda kalmadıkça tercih etmiyorum

Vergi artışına kadar temuyu çok kullandım. Şuan girip bir şey alayım demiyorum malum vergilerden :D

aliexpresi kullanıyorum bazen vergiler dahil bile Tr'den ucuza geliyor

aliexpress kullanıyordum. Fakat kargo ücreti, ücrette alt limiti geçince postaneden gümrüğe yönlendirilmek, beyanat doldurma, şifre, geri iade, masraflar çok teferruatlı işler. Ben de soğudum.

Aliexpress ve Temu özellikle cep telefonu aksesuar ve araba aksesuarları için ziyaret ediyorum .

Ne alacağıma göre değişir. En son guguklu saat almıştım Avusturya sitesinden, gümrükçü diyor ki neden aldın? Hadi cevap ver

• Beğen
Tepkiler: ENS
Birkaç kere Aliexpress kullandım ama artık aldığım ürün fiyatına yakın vergilendirme olduğu için ve ürün bazlı kısıtlamalar nedeniyle yerli siteleri biraz da mecburiyetten kullanıyorum

Ben Temu'ya ilk kez geçenlerde kayıt olup girdim. Bir sürü Türk satıcı var. TR satıcılar diye sekme var hatta. Hiç ilk anlatılan gibi değil. Sanırım ilk çıktığına göre değişmiş. Eski halini bilmiyorum. Aliexpress hala güvenilir satıcılar olması açısından avantaj ama vergiler falan çok uçuk. Avrupa siteleri vergileri daha düşük olduğu için eve dönünce oradaki sitelerden bir inceleme yapacağım. Bir de Aliexpress'de hem siteye vergi ödeyip sonra burada vergi ödemek nedir anlamış değilim. Şu an için mecbur kaldığım medikal siteler harici kullanmıyorum ama gümrükte raporlu olmalarına rağmen dert oluyor.

online alisveris yaptigim tek yer amazon. iki sefer sorun yasasamda kontak kurdugumda aninda sorunu hallediyorlar. örnegin 550 euroluk bir islemci aldim eve gelen kutu bos cikti icinde mal yoktu. aninda kontak kurdum ve ikici gün yeni islemcim geldi. aldigim maldan memun kalmassam kolayca iade edebiliyorum paramida aninda geri hesabima geciyorlar. ben öncelikle sorun yamamayacagim yerlerden alisverimi yaparim. deneme amacli temu dan bir sefer tlf kilifi aldim bir ayda geldi ve mal cok kalitesiz cikti oda son oldu. cöpe atacak kadar cok param yok.

online alisveris yaptigim tek yer amazon. iki sefer sorun yasasamda kontak kurdugumda aninda sorunu hallediyorlar. örnegin 550 euroluk bir islemci aldim eve gelen kutu bos cikti icinde mal yoktu. aninda kontak kurdum ve ikici gün yeni islemcim geldi. aldigim maldan memun kalmassam kolayca iade edebiliyorum paramida aninda geri hesabima geciyorlar. ben öncelikle sorun yamamayacagim yerlerden alisverimi yaparim. deneme amacli temu dan bir sefer tlf kilifi aldim bir ayda geldi ve mal cok kalitesiz cikti oda son oldu. cöpe atacak kadar cok param yok.
Evet, amazon gerçekten sorunsuz, 18. ayda şarj tutmayan powerbankı, 3.ayda bozulan kabloyu hep geri aldılar, ücret iadesi yaptılar. Kalıbı uymadığı için iade ettiğim terliğin, ayakkabının haddi hesabı yok. Gelip kapıdan alıyor, 2-3 günde ücret geri yatıyor. Mesela hepsiburadadan bir powerbank almıştım, Philips, 1 ayda arıza yaptı. Satıcı servise götür dedi, götürdüm. Servis "bu modelin resmi girişi yok, paralel ithalat" dedi, oysa dist. garanti diye satılıyordu. Şikayet şu bu, öylece kaldı, satıcı 3-4 bin cihazı satıp kayboldu, başka isimle geldi ahlaksız.

valla bu işin babası amazon ve ali expressti bir zamanlar..temu sonradan zıpladı ama pek bir güvenesim yok hele şu zırt pırt reklam yapıp bedava ürün veriyoruz diye karmakarışık ve saçma sapan paylaşımları sonucu uzaktan yakından alakam olmuyor..bir kamyon ürün aldım aliexpressten gerek fiyat uygunluğu gerekse iade etme kolaylığı konsusunda çok iyiler çinli abiler..ama artan vergi ve türkiyeye artık gönderi yapmama koşulları yüzünden iyice soğudum ürün almıyorum..zaten istedikleri de buydu kimse onlardan birşey almasın türk sitelerine yönelsin taa en başından plan buydu..zira bu sahtekar trdnyl , online alışverişte böyle açık ara en üstte olmazdı... hepsi projeydi ve malesefki gerçekleşti bu projeleri... bu ülkede herşeye müadahale edildi vr ediliyor da hala... ..alışveriş yapma özgürlüğün bile yok..ona bile müdahale edildi..ah ahh neler neler yazarım da işte bir yere kadar sonrası soğuk olur malum yer bu mevsimde :))

Arkadaşlar amacım asla Irkçılık yapmak veya siyaset yapmak vb. değil amacım farkındalık yaratmak bu sebeple lütfen Çin' in Doğu Türkistan zulmüne dur demek için mümkün olduğunca en son çare Çin ürün, hizmet vb. kullanmamayı tercih edelim mümkün olduğunca rlimizden geldiğince alternatiflerini kullanmaya çalışalım lütfen, evet bende biliyorum birçok şeyin çinde üretildiğini, çinden geldiğini bende bu yüzden mümkün olduğunca demek istedim 😊🙏🏻👍🏻

ben genelde dijital ürünler alıyorum

platimarket
z2u
g2a

gibi siteler

Geri