Yumatu tv yardım

riva70

Üye
Konular
3
Merhaba forumda TV bölümü olmadığı için veya buladığımdan konuyu buraya açtım

32inch yumatu marka ymt32 model led tv var geçenlerde kendi kendine kapanıp açılmaya başladı IR gözü kırmızı yandığında kumanda işlemiyor bazen yeşil yanıyor bazen peşpeşe kapanıp açılıyor. Evin yakınındaki tv tamircisine götürdüm birkaçgün sonra yaptığını söyledi 1000tl ücret aldı. 3 gün sonra tekrar aynı sorun oluştu. Götürdüm tekrar tamir ettiğini birkaç parça değiştirdiğini söyledi (parçaları işaretledim) ama şuan aynı sorun devam ediyor

Cihazın muadilini markette 5bine satıyorlar sizce bunun tamiri mümkün değil mi yada uğraşmaya değmez mi?
Anakart resmini atıyorum anlayan varsa bir bakıp fikir verirse sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_2315.jpeg
    IMG_2315.jpeg
    2.9 MB · Görüntüleme: 34
  • IMG_2314.jpeg
    IMG_2314.jpeg
    2.9 MB · Görüntüleme: 25
  • IMG_2316.jpeg
    IMG_2316.jpeg
    3.2 MB · Görüntüleme: 25
5bin liraya değmez gibi ama emin olduğum şey, lehimlere bakınca başkasına göster demek geldi içimden

Orijinal lehimleme de vasat. 1987 model sony walkmandeki işçilik çok daha iyi. Piyasadan 1000066283hurda tıp malzemelerini toplayıp özel hastane açanlar gibi, bunlar da hurda baskı teknolojisi kullanıyor muhtemelen. Kimbilir hangisinde temassızlık var. İyi bir usta bulur gerçi, ama gece kartı buzdolabına atacak, olmazsa ısı uygulayacak vs, öyle usta da kalmadı

32inch yumatu marka ymt32 model led tv var geçenlerde kendi kendine kapanıp açılmaya başladı IR gözü kırmızı yandığında kumanda işlemiyor bazen yeşil yanıyor bazen peşpeşe kapanıp açılıyor. Evin yakınındaki tv tamircisine götürdüm birkaçgün sonra yaptığını söyledi 1000tl ücret aldı. 3 gün sonra tekrar aynı sorun oluştu. Götürdüm tekrar tamir ettiğini birkaç parça değiştirdiğini söyledi (parçaları işaretledim) ama şuan aynı sorun devam ediyor

Cihazın muadilini markette 5bine satıyorlar sizce bunun tamiri mümkün değil mi yada uğraşmaya değmez mi?
kristali kontrol et birde ölçüm yap blok kapasitörü kaç volt veriyor veya 3.3v regülesinin durumu ne

tv modelini etiketi paylaş bizim servis forumunda araştırıyım senin için. bende elektronikçiydim halen servis forumlarında üyeliğim var

tv modelini etiketi paylaş bizim servis forumunda araştırıyım senin için. bende elektronikçiydim halen servis forumlarında üyeliğim var
Sorunu deneme yanılma yöntemi ile çözdüm sayılır problem tvnin tuş takımındaymış jackını çektim sadece kumandadan kontrol ediyorum
Anakart da sorun yokmuş sanırım birkaç gündür sorunsuz çalışıyor
Televizyoncunun iş bilmezine denk gelmişim.
Yorum yapan kafa yoran herkese teşekkür ederim 🙏

Ekli dosyalar

• IMG_2321.jpeg
    IMG_2321.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 8
butonun biri bozuktur o zaman o kartta ne entegre var ne direnç butonun biri basık tutuyordur bozuk butonu değiştirtmen de işini çözer
Evet, geçen araç anahtar butonu koptu yere düşünce, 50 tl ye değiştirdi bir amca benzer butonu sağolsun, yoksa 700 ü bayılacaktık ya da depoda havya ve saz arkadaşlarını arayacaktık. Öyle karıştı ki depo, inip aramktansa internetten sipariş daha cazip hale geldi😁
Bu arada, kontak temizleyici bile çözebilir sorunu

Son düzenleme:
butonun biri bozuktur o zaman o kartta ne entegre var ne direnç butonun biri basık tutuyordur bozuk butonu değiştirtmen de işini çözer
Doğru diyorsunuz source yazan buton arızalıymış değiştirdim sorun çözüldü.
10TLlik buton yeni bir tv almaktan kurtardı

Geri