Youtube linki m3u yapmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gora2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gora2

Paylaşımcı
Puan 26
Çözümler 0
@gora2
Arkadaslar youtube linkini nasil m3u yapabilirim yardimci olan olursa sevinirim

• Beğen
Tepkiler: Neo
Bende merak ediyorum. Yapay zekaya sordum. Yt-dlp komutuyla yapmaya çalıştım. 2 adet m3u linki veriyor. Biri görüntü diğeri ses. Orada kaldım. Nasıl birleşir ya da başka bir yöntemi mi var bilemedim.

Oyla 0
Arkadaslar youtube linkini nasil m3u yapabilirim yardimci olan olursa sevinirim
Google aı moduna sordum Sonuç :

youtube linkini nasil m3u yapabilirim

Bir YouTube linkini M3U (.m3u) çalma listesi formatına dönüştürmek, amacınızın ne olduğuna bağlı olarak (normal video/oynatma listesi mi yoksa canlı yayın mı?) iki farklı yöntemle yapılır.
IPTV oynatıcıları veya bir önceki adımda bahsettiğimiz Nuvio gibi medya merkezleri doğrudan standart YouTube linklerini oynatamaz; bu nedenle linklerin M3U formatına çevrilmesi gerekir. [
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
]
İşte ihtiyacınıza göre kullanabileceğiniz yöntemler:

YÖNTEM 1: YouTube Oynatma Listelerini (Playlist) M3U Yapmak
Eğer amacınız YouTube'daki normal videolardan oluşan bir oynatma listesini (klip listesi, dizi, eğitim seti vb.) M3U formatına çevirip VLC, Kodi veya Nuvio'da açmaksa online araçları kullanabilirsiniz. [
,
]
  1. Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
    veya
    gibi ücretsiz web araçlarını açın.
  2. YouTube'dan dönüştürmek istediğiniz oynatma listesinin (Playlist) veya videonun URL adresini kopyalayın.
  3. Sitedeki arama kutusuna linki yapıştırın ve "Generate" ya da "Download" butonuna basın.
  4. Sistem, arka planda videoların başlıklarını ve sürelerini çekerek size standart bir .m3u dosyası indirecektir. Bu dosyayı IPTV oynatıcınıza aktarabilirsiniz. [
    ,
    ,
    ]

YÖNTEM 2: YouTube Canlı Yayınlarını (Live Stream) IPTV için M3U Yapmak
YouTube üzerindeki canlı yayın yapan haber kanallarını, müzik kanallarını veya 7/24 yayınları IPTV oynatıcınıza eklemek istiyorsanız link dönüşümü biraz farklıdır. Çünkü YouTube canlı yayın linkleri dinamiktir ve sürekli değişir. Bunu çözmek için açık kaynaklı API dönüştürücüleri kullanılır. [
,
]
Geliştiricilerin sunduğu ücretsiz havuzları kullanarak YouTube Canlı Yayın linkinizi şu kalıba yerleştirerek anında bir M3U akış linki (m3u8) elde edebilirsiniz:
  1. Eklemek istediğiniz YouTube canlı yayınının linkindeki Video ID kodunu bulun (Örn:
    veya
    kısmındaki harf ve sayılardan oluşan son bölüm). [
    ,
    ]
  2. Bu ID'yi kopyalayıp şu köprü bağlantısının sonuna ekleyin:
    [
    ]
  3. Elde ettiğiniz bu yeni linki, televizyonunuzdaki IPTV uygulamasına ya da M3U listenizin içine doğrudan yapıştırarak canlı yayını televizyonunuzdan izleyebilirsiniz. [
    ,
    ]

YÖNTEM 3: Kendi M3U Dosyanızı Elle (Manuel) Oluşturma
Eğer elinizde birkaç farklı YouTube linki varsa, bilgisayarınızda boş bir Not Defteri (Txt) açarak kendi listenizi oluşturup uzantısını .m3u olarak kaydedebilirsiniz. [
,
]
Not defterini açın ve aşağıdaki şablonu kendinize göre doldurun:

text
<span>#EXTM3U<br>#EXTINF:-1, Kanal veya Video Adı 1<br>https://DÖNÜŞTÜRDÜĞÜNÜZ_YOUTUBE_LINKI_1<br>#EXTINF:-1, Kanal veya Video Adı 2<br>https://DÖNÜŞTÜRDÜĞÜNÜZ_YOUTUBE_LINKI_2<br></span>
Kodu dikkatli kullanın.

Nasıl Kaydedilir?
  • Dosyayı kaydederken Dosya > Farklı Kaydet seçeneğine tıklayın.
  • Kayıt türünü "Tüm Dosyalar (.)" yapın.
  • Dosya adının sonuna mutlaka .m3u yazın (Örn: listem.m3u) ve kaydedin. Artık televizyonunuzdaki oynatıcılara yükleyebileceğiniz hazır bir M3U listeniz var. [
    ,
    ,
    ]

Oluşturmak istediğiniz M3U listesini normal videolar için mi yoksa kesintisiz canlı yayın kanalları için mi kullanacaksınız? Eğer dönüştürmek istediğiniz YouTube linkini paylaşırsanız, sizin için doğrudan M3U formatına uygun linki hazırlayabilirim.

Oyla 0
Oyla 0
Örneğin Alttaki linkin 10 saniyesini nasıl alırım veya m3u8 ,mp4 nasıl yaparım arkadaşlar.projektivy launcherde tvbox için arkaplan yapmak için.

h🙂ttps://www.youtube.com/live/ovnE1DE5XZI?si=eRZNaho3q1qPFTo8

Oyla 0
dostlar youtube de kanalların canlı yayınlarını m3u olarak almak isteyebilirsiniz ama bu kanallardan bazılar yayını durdurma işlemi falan yapıyor youtube üzerinde sonra tekrar açıyor falan link değişirse elinizdeki m3u da boşa çıkmış olacaktır diye düşünüyorum. Ama diğer türlü kesinlikle iş görebilir.

Oyla 0

Geri