Youtube hesabım ele geçirildi

oztur

Üye
Konular
2
Nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorım. 14 bin abonelik Youtube hesabım ve mailim ele geçirildi. Bugün bilgisayara bendeki office key nedir diye öğrenebilmek için bir key programı buldum yükledim. Güvendiğim program sitesinden aldım, ama onun kopyası siteymiş, dikkat etmedim. Uygulama yükledikten sonra bilgisayar ağırlaştı uygulama yüklenmedi. Bir kaç dakika görev yöneticisinden yüklenen şeyi kapatmakla uğraştım olmayınca kapattım bilgisayarı. Fişini pilini bile çıkardım. Tekrar açtım baktım devam ediyor, ne kuruyor nasıl bir truva atı yerleştiriyorsa. Tekrar kapatıp geçen hafta aldığım imag ile format attım. Açtığımda baktım chromre da girişte kullanıcı olduğum google hesabımı ele geçirilmiş. Diğer önemli tüm şifrelerinin çoğunu değiştirdim. Onlarda sorun olmadı. Ele geçirilen email hesabımın içinde ad soyad tc kimlik bilgilerim gibi bazı bilgiler de vardı. Aynı hesap 14 bin kişilik yotube hesabımıda içeriyordu dediğim gibi. Kurduğum uygulama nasıl bir virüs ise kurtarma e pastasını bile değiştirip iki telefon numarası eklemiş. Hiç bir şekilde kurtaramıyorum. Kurtarma hesabım olan hesap için iki kod görünüyor ama geçerli bir kod değil, 10 haneli kod, nerede kullanacağım belli değil. Hesap içindeki bilgilerin bana ait olduğu belli googleda nereye başvurmam lazım. Bulamadım. Telefonumda hesabın içini ele geçirilmeden önceki halini görebiliyorum, ama müdahale edemiyorum. YouTube da da ne yükleyerek ne yapacak belli değil hesap ile. Lütfen yol yordam gösterecek biri var mı.

Öncelikle geçmiş olsun. Buradan okuyanlara da tavsiyem, tarayıcılarınıza şifre kaydetmeyin. Hacker'ların işini oldukça kolaylaştırırsınız.
Eskiden keylogger ile hangi siteye girdiniz, nereye ne yazdınız, bunların loglarını tutup oradan bilgi almaya çalışırlardı ya da brute-force ile deneme yanılma ile çözerlerdi. Şimdi herkes tarayıcısına kaydediyor, onlar da tarayıcının dosyalarından tek seferde alıyor. "x$U_1m6&fr@g!" tarzında şifreler bile sızdırıldığına şahit oluyoruz. Bu tarz bir şifrenin deneme yanılma ile çözülme ihtimali yok, bahsettiğim gibi kayıtlı verilerinizden ulaşıyorlar.
Bu kadar şifre hatırlanmaz tabii ki ben de kaydediyorum, ama bitwarden vb. güvenli şifre yöneticilerini tercih ediyorum, şimdilik düşünebildiğim en güvenli senaryo bu. Herkesin bu tarz konularda bilinçli olup, kendisine güvenli bir yöntem bulmasını tavsiye ederim.

@oztur sizin konunuza dönecek olursak, internette biraz araştırdım, hesabı geri alma konusunda herkes bir hayli zorluk yaşıyor.

Bu sayfadaki yönergeleri dikkatlice okuyun ve uygulamaya çalışın.
Eğer olumlu sonuçlar alırsanız tecrübelerinizi bizlerle paylaşarak başkalarının zorluk yaşamasını önleyebilirsiniz.
Saygılar, sevgiler. Tekrardan geçmiş olsun.

tarayıcıda tüm şifrelerim yıllardır kayıtlı ve senkronizedir. ama bazı önlemlem gerekli. tarayıcılarım mutlaka ana şifre ile çalışır ve ana şifre kayıtlı değildir unutursan yandın. mozilla kullanıyorum ağırlıklı ana şifre mevcut ve varsayılan tarayıcı değil asla bu önlemleri alırsanız hiç bişey olmaz.

Benzer durum benim de başıma gelmişti. Instagram'da ücretsiz diye gösterilen bi uygulamayı telefonuma kurayım dedim. Kurmamla telefonun kafayı yemesi bir oldu. Uygulamalar kendi kendine çalışmaya başladı. Baştan başlattım, düzelmedi. En sonunda apar topar uygulamayı silip sorunu er ya da geç çözmüştüm. O yüzden siz siz olun, ne olduğunu bilmediğiniz uygulamaları telefon, tablet ya da bilgisayarınıza indirmeyin ve de yüklemeyin. Özellikle dışarıdan yüklenen çoğu oyun ya da uygulama virüslü olabiliyor. (Spotify, Netflix gibi resmî uygulamalar hariç)

Nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorım. 14 bin abonelik Youtube hesabım ve mailim ele geçirildi. Bugün bilgisayara bendeki office key nedir diye öğrenebilmek için bir key programı buldum yükledim. Güvendiğim program sitesinden aldım, ama onun kopyası siteymiş, dikkat etmedim. Uygulama yükledikten sonra bilgisayar ağırlaştı uygulama yüklenmedi. Bir kaç dakika görev yöneticisinden yüklenen şeyi kapatmakla uğraştım olmayınca kapattım bilgisayarı. Fişini pilini bile çıkardım. Tekrar açtım baktım devam ediyor, ne kuruyor nasıl bir truva atı yerleştiriyorsa. Tekrar kapatıp geçen hafta aldığım imag ile format attım. Açtığımda baktım chromre da girişte kullanıcı olduğum google hesabımı ele geçirilmiş. Diğer önemli tüm şifrelerinin çoğunu değiştirdim. Onlarda sorun olmadı. Ele geçirilen email hesabımın içinde ad soyad tc kimlik bilgilerim gibi bazı bilgiler de vardı. Aynı hesap 14 bin kişilik yotube hesabımıda içeriyordu dediğim gibi. Kurduğum uygulama nasıl bir virüs ise kurtarma e pastasını bile değiştirip iki telefon numarası eklemiş. Hiç bir şekilde kurtaramıyorum. Kurtarma hesabım olan hesap için iki kod görünüyor ama geçerli bir kod değil, 10 haneli kod, nerede kullanacağım belli değil. Hesap içindeki bilgilerin bana ait olduğu belli googleda nereye başvurmam lazım. Bulamadım. Telefonumda hesabın içini ele geçirilmeden önceki halini görebiliyorum, ama müdahale edemiyorum. YouTube da da ne yükleyerek ne yapacak belli değil hesap ile. Lütfen yol yordam gösterecek biri var mı.
Hiç telaşa kapılmayın, videoda anlattıklarımı adım adım yaparsanız kanalınızı geri alacağınızdan emin olabilirsiniz. Burada kullanıcı olarak hatalar yapıyor olsak da Google güvenlik sisteminin kolayca aşılabilmesi, kurtarma postası ve telefon numarasının o hesaplara ve telefona erişmeden değiştirilebilmesi de Google'ın açıkları. Aynı şeyi kendimiz yapmaya kalkınca 10 tane onay istiyor ama hackerlar anında değiştirebiliyor.

Takıldığınız yerler olursa buradan yazın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hiç telaşa kapılmayın, videoda anlattıklarımı adım adım yaparsanız kanalınızı geri alacağınızdan emin olabilirsiniz. Burada kullanıcı olarak hatalar yapıyor olsak da Google güvenlik sisteminin kolayca aşılabilmesi, kurtarma postası ve telefon numarasının o hesaplara ve telefona erişmeden değiştirilebilmesi de Google'ın açıkları. Aynı şeyi kendimiz yapmaya kalkınca 10 tane onay istiyor ama hackerlar anında değiştirebiliyor.

Takıldığınız yerler olursa buradan yazın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Sen dünyanın değil evrenin en iyi insanısın

Admin : Konuyu saptırmamak adına buraya ekleme yapıyorum, sağolasın kardeşim ama arkadaşımızın psikolojisini tahmin edebiliyorum, o yüzden konudan çıkma lütfen.

Naptınız, gelişme var mı? Benim de steam hesabım çalındı geçenlerde, firma 1 saatte çözdü. Google ağır abi olduğu için uzun sürecektir

Naptınız, gelişme var mı? Benim de steam hesabım çalındı geçenlerde, firma 1 saatte çözdü. Google ağır abi olduğu için uzun sürecektir
Hesabı kurtaramadım. Yarın siber suçlara gidip en azından içinde bulunan tc kimlik ad soyad ad ile ilgili bir şey olma durumuna göre başvuru yapacağım. İki gündür uyumuyorum. Mailleri iki üç kere şifreleri tereddütden değiştirdim. İkili koruma hatta üçlü koruma faktörü koydum. Ama içim hiç rahat değil. Telegrama da müdahale etmiş, cihazda sadece benim telim var ama yabancı biri bana merhaba demiş. Hemen engelledim. İçinde önemli ne varsa sildim. Dünden bugüne bir şey baktı mı bilmem, yada girebildimi ama artık mesaj gönderemiyorum. Telegeram şüpheli hareketten sanırım mesaj atmamı engellemiş. Beni spam info bot a yönlendiriyor oda Türkçe değil, çevirip tıklamalar yaptım ama olmadı. Kaldığım haller. Psikoloji berbat.

Son düzenleme:
Hesabı kurtaramadım. Yarın siber suçlara gidip en azından içinde bulunan tc kimlik ad soyad ad ile ilgili bir şey olma durumuna göre başvuru yapacağım. İki gündür uyumuyorum. Mailleri iki üç kere şifreleri tereddütden değiştirdim. İkili koruma hatta üçlü koruma faktörü koydum. Ama içim hiç rahat değil. Telegramada müdahale etmiş, cihazda sadece benim telim var ama yabancı biri bana merhaba demiş. Hemen engelledim. İçinde önemli ne varsa sildim. Dünden bugüne bir şey baktı mı bilmem, yada girebildimi ama artık mesaj gönderemiyorum. Telegeram şüpheli hareketten sanırım mesaj atmamı engellemiş. Beni spam info bot a yönlendiriyor oda Türkçe değil, çevirip tıklamalar yaptım ama olmadı. Kaldığım haller. Psikoloji berbat.
Sen fena tuzağa düşmüşsün. Kurtarmayı es geç başta banka hesaplarının şifresi olmak üzeri fiili kartlarında dahil hepsini değiştir. Muhtemelen senin hesaplarını kullanarak Bi dolandırıcılık olayina girişim yapabilirler. Gerekli mecralara zaman kaybetmeden başvurunu yap. Yoksa başın çok ağıra bilir. Fazlada kafana takma olan olmuş bundan sonra ne yapabilirsin ona kafa yor. Önce garantiye al kendini sonra hesaplarını alabilirsen almaya çalışırsın. Büyük geçmiş olsun dostum

Sen fena tuzağa düşmüşsün. Kurtarmayı es geç başta banka hesaplarının şifresi olmak üzeri fiili kartlarında dahil hepsini değiştir. Muhtemelen senin hesaplarını kullanarak Bi dolandırıcılık olayina girişim yapabilirler. Gerekli mecralara zaman kaybetmeden başvurunu yap. Yoksa başın çok ağıra bilir. Fazlada kafana takma olan olmuş bundan sonra ne yapabilirsin ona kafa yor. Önce garantiye al kendini sonra hesaplarını alabilirsen almaya çalışırsın. Büyük geçmiş olsun dostum
Banka şifremlerim bilgisayarda yoktu, ama yinede değiştirmiştim. Kartları da iptal ettim. Kimlik bilgisi ile yada iban bilgisi ile hesap ele geçirilebilir mu?. Bankaya ait bilgisayarımda dekont vardı. Ama iki gündür kontrol ediyorum bankalarda şüpheli durum yok. Kartları değiştirmek yeterli mi. Bankaya bir kaç ay önce şüphe ettiğim bir şey için aradım, sadece kartları blok ettiler, ama kredi hesabı blok etmiyorlar. Bu arada ele geçirilen hesap 2. Hesabımdı, bankalara bağladığım hesap ana hesabım değildi. Onu da almaya çalışmış ama ben çoktan korumaya almıştım. Telegram tam blok koymuş bana. Orada da dekont, alışveriş fişi (garanti için saklamıştım) vardı vb bilgilerim vardı hepsini sildim. Şu an tek benim cihaz bağlı. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Şu an diğer güvenlik işleri ile uğraşıyorum ama dediğinizi en kısa sürede araştıracağım teşekkür ederim.

Geri