Yeteneğinizi gelire dönüştürün

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
224
Biraz meraklıysanız internetten para kazanmayı sizde başarabilirsiniz.

Kısa kısa bilgilerle yapmanız gerekenleri anlatayım, umarım faydalı olur.

1- İlgi Alanınızı Seçin
İlk yapmanız gereken neye ilginiz ve yeteneğiniz olduğunu bulmak. Örneğin çok güzel şiir yazıyor olabilirsiniz, karakalem, yapay zeka ile şarkı, program, yazılım, kodlama vs. vs.
Bu ilgi alanınıza yönelik kategori ve alt kategorileri Bionluk sitesindeki menü kısmından inceleyebilirsiniz.

Sizlere aslında bu siteden gelir elde etmekten bahsedecem.
Bionluk

2- İlan Oluşturun
Ben bionluk sitesini kullanıyorum (kesinlikle reklam değildir) Sizler alternatifleri inceleyebilirsiniz: Fiver, Freelancer, Armut vb.

Bionluk'a Freelancer olarak kayıt oluyoruz. İlk kayıt olarak tek seferlik 69,90 TL ödeme alıyor. Daha sonra ilanlarım kısmından> Yeni İlan Oluştur'u seçerek ilanınızı oluşturun. Minimum 100 TL'lik ilan oluşturabiliyorsunuz. Ben Seo hizmeti olarak Tanıtım Yazısı, Footer Backlink, Backlink Paketi satışı yapıyorum. 200-250 TL'lik fiyatlar ile satış yapıyorum

İlan oluştururken 3'lü paket özelliğini ve ek seçenekleri kullanabilirsiniz. Böylelikle müşteri belki satın almayacağı bir ek hizmeti görüp satın alacak ve sizler de daha fazla kazanç sağlayacaksınız.

Örneğin; Footer Backlink ilanımda 1 Aylık - 3 Aylık - 6 Aylık şeklinde paket oluşturdum. Paketlere göre fiyatları yazdım.
Ek özellik olarak Tanıtım yazısı ilanımda Yazınızı Ben Yazayım, Yazınızı sosyal medyada paylaşayım, yazınızı anında yayınlayım gibi ek özellikler ekledim. Bunlara da ek fiyatlar ekledim. Böylelikle daha fazla kazanç elde etme imkanım oluyor.

3- İlan Oluşturmanın Püf Noktaları
İlan içeriğinizi zengin tutun. Satışını yapacağınız şeyi detaylı olarak yazın. Müşteriyi memnun edecek tüm bilgileri verin.
Güzel bir kapak görseli oluşturun. Görselde ilgi çekici kanca cümle kullanın. Örneğin; "Sevgilinize şarkı yapın" gibi...
İlanınızın metnini çok uzun ve çok kısa yapmayın. Okuyan sıkılmasın. Ama gerekli bilgiyi de alsın.

4- Ne Kadar Kazanırsınız?
Bu tamamen satışını yapacağınız işe, fiyatınıza, müşteri memnuniyetine bağlı.

Örneğin ben mobil uygulamasını indirdim. Biri mesaj attığında anında cevap veriyorum. Ve mesajlara geri dönüş sürem oldukça düşük. Yani bu da insanların benim online ve hizmetimde ilgili olduğumu gösteriyor. Sipariş almasam da giriş yapıyorum ve online gözüküyorum.

Sattığınız ürünün %20'si Bionluk tarafından hizmet bedeli olarak alınıyor. Toplam tutarın %80’i ise size kalıyor. Örneğin 100 TL satışınızda 80 TL ödeme yalıyorsunuz.

Son kazançlarımdan örnekler;
Screenshot 31

4- Para Çekme İşlemi
Siteye girdiğiniz İBAN adresine istediğiniz zaman bakiyenizi çekebiliyorsunuz. Ve genellikle 1 iş gününde yatıyor. Akbank hesabınız varsa anında yatıyor.

Geri