"Yerli ve Milli teknolojiler" Kategori isteği hk.

TheCeRRaNo

Üye
Konular
7
Merhabalar sayın Forum yöneticileri;

Bir kaç gündür aklımda forumumuz ve bizler için öğretici bir kategori açılımı yapılması isteği vardı bende yazmak istedim.
Konumuz "Yerli ve Milli teknolojiler". Herkez buna silahlar veya uçaklar türevinde bakabilir ama genel olarak böyle bir konu hakkında birçok ürünün türevi forumumuzda açılabileceği ümidindeyim. Sizlerin veya bizlerin bir çok bilmediğimiz Türk markası kaliteli teknojileri dünyaya ihraç ettikleri bir çok ürün yapıyor ama bilmiyoruz. Mesela geçen gün youtube da bir kanalda Next markasının yerli imkanlarla fabrikalarında üretim yaptıklarını gördüm ve şahsen göğsüm kabardı. Bu insanlar ürünlerini çinden getirip üstlerine logolarını yapıştırıp piyasaya ürünlerini sürebilirlerdi ama her ne kadar parçalar çinden gelsede İstanbulda ki fabrikalarında toparlanıp piyasaya sürülüyor. Şimdi bazı arkadaşlar illa ki itirazları olabilir; biz parça üretmiyoruz başka ülkeden geliyor diye, olabilir; bu dünyanın her yerinde aynı. Burdan amerikayada gitseniz x bir mamülde y parçayı çinden alıp kullanıp bir mamül geliştirip dünyaya satıyorlar.
Benimde nacizhane isteğim bu "Made in Türkiye" dediğimiz Yerli ve Milli olan teknolojik ürünler için sizden forumda mesela Genel konular içerisine Yerli ve Milli Teknoloji isimli bir kategori açmanız. Görün ki bütün arkadaşlarım yazmak isteyecektir.
Değerlendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

Kategori ismi “yerli ve milli” olabilir. Sadece teknoloji değil, yerli ürünler, yerli yazılımlar, yerli yapay zeka her şey buraya eklenebilir

Geri