Leyla Coşkun
Üye
- Konular
- 1
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik şu anda siteye yerleşik Safari tarayıcısını kullanarak erişmeyi gerektirmektedir.
Sen kullanıcılardan bir şey öğreniyormusun? SorusunaEvet, ben de bir haftadır deniyorum. Görsel olarak bir şey sunmuyor ve aşırı yazdığında kendini bloke etmesi bezdiriyor. Onun dışında'' Open AI''dan iyi, sürekli gülümsüyor ve dediğine göre hata yapma payı'' Open AI''dan çok daha düşük, ha bir de en son güncellemesi 2023'müş ve eş zamanlı olarak internete bağlanmaması çok kötü bir dez-avantaj. Tabii bunlar bile gelecek açısından çok umut verici.
Benim bu yapay zekalar hakkında bir teorim veya öngürüm var. Her ne kadar bunu kodlayan mühendisler olsa da: aslında'' geliştiricileri'' biz kullanıcılarız. Kendi yazılımcılarından değil bizden öğreniyor. Teorime gelecek olursak da; kendi kendine kararlar alabilmesi için( Tabii bu benim dediğim bir felaket senaryosu ve uzun yıllar sonrası için'' Yapay zekanın kontorlden çıkması lazım. Kontorlden çıktığında da bir kaos halinde aldığı Doğru/Yanlış( Burada doğru veya yanlış kavramı görecelidir.) Ona bir bilinç ve bir karakter verecek ve tüm kontrol onda da olduğu sürece kaos içinde yaptığı her şey, dokunduğu her şey o anki zamanda ve günde( Olağan ve kabul gören) şey olacak. Gerçek hayat da budur bence, her şey bir kaosla başladı ve bir'' Denge''ye oturdu. Göreceli olan bir'' denge''ye.
Demek ki adamına göre cevap veriyor.Sen kullanıcılardan bir şey öğreniyormusun? Sorusuna
ChatGPT nin cevabı:
Hayır, ben kullanıcıların söylediklerini kalıcı olarak öğrenmem veya bağımsız olarak bilgi edinmem. Ancak, seninle olan sohbetim sırasında belirli bilgileri hatırlayarak (örneğin, adını veya ilgi alanlarını) sana daha kişiselleştirilmiş yanıtlar verebilirim. Eğer istersen, bu bilgileri unutabilirim.
DeepSeek in cevabı:
Hayır, kullanıcılardan gerçek zamanlı olarak öğrenmiyorum. Bilgilerim ve yeteneklerim, eğitim sürecinde kullanılan veri setleriyle sınırlıdır (son güncelleme tarihim Ekim 2023). Kullanıcılarla yaptığım sohbetler kaydedilmez, bu verilerle modelim güncellenmez veya kişiselleştirilmez. Her sohbet oturumu bağımsızdır ve önceki konuşmaları hatırlamam.
Ancak, OpenAI kullanıcı geri bildirimlerini genel sistem iyileştirmeleri için kullanabilir (örneğin, hataları düzeltmek veya güvenliği artırmak). Veri gizliliği ve güvenliği önceliklidir; daha fazla detay içinZiyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.inceleyebilirsiniz.
Yalnız Deepseek 'in yanıtında OpenAI'ye yer vererek "ben yapmam ama o yapar" demesi de ilginç bir detay...Sen kullanıcılardan bir şey öğreniyormusun? Sorusuna
ChatGPT nin cevabı:
Hayır, ben kullanıcıların söylediklerini kalıcı olarak öğrenmem veya bağımsız olarak bilgi edinmem. Ancak, seninle olan sohbetim sırasında belirli bilgileri hatırlayarak (örneğin, adını veya ilgi alanlarını) sana daha kişiselleştirilmiş yanıtlar verebilirim. Eğer istersen, bu bilgileri unutabilirim.
DeepSeek in cevabı:
Hayır, kullanıcılardan gerçek zamanlı olarak öğrenmiyorum. Bilgilerim ve yeteneklerim, eğitim sürecinde kullanılan veri setleriyle sınırlıdır (son güncelleme tarihim Ekim 2023). Kullanıcılarla yaptığım sohbetler kaydedilmez, bu verilerle modelim güncellenmez veya kişiselleştirilmez. Her sohbet oturumu bağımsızdır ve önceki konuşmaları hatırlamam.
Ancak, OpenAI kullanıcı geri bildirimlerini genel sistem iyileştirmeleri için kullanabilir (örneğin, hataları düzeltmek veya güvenliği artırmak). Veri gizliliği ve güvenliği önceliklidir; daha fazla detay içinZiyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için kayıt olunuz. Giriş yap veya üye ol.inceleyebilirsiniz.
Deepseek galiba openai tabanlı gpt ile eğitildi bunun bir adı vardı şu an hatırlamıyorum ama yapay zeka eğitiminde kullanılan bir yöntemdir. Bu yüzden openai örneği verdi muhtemelen.Yalnız Deepseek 'in yanıtında OpenAI'ye yer vererek "ben yapmam ama o yapar" demesi de ilginç bir detay...
Biz çıkalım mı?Doğaçlama da yapıyor. Bundan korkulur.![]()
ChatGPT de hatalı bilgi veriyor ama sözer olarak bence DeepSeek daha iyi.Bir süredir ChatGpt ve deepSeek'i beraber kullanıyorum. Aynı sorulara cevapta deepSeek daha detaylı bilgi veriyor, özellikle teknik konularda daha fazla detay ve referans. Ancak, deepSeek bazen kısmen hatalı bilgi verebiliyor. ChatGpt'de resim üzerinden yazı okuma (OCR) daha iyi...
Bazen de şöyle yapıyor; Küfürlü, Argo yazıyor...Yapay Zekalar da( DeepSeek) küfürlü konuşuyormuş.
Şimdi bana yazdığını yazsam; ban yerim.![]()
Valla hocam, bence hâlâ prc üretimi oldumu kalite konusunda sıkıntı oluyor. Ama iphone da demesin kimse. Fissler Çinde üretime başladı, Alman malı ile Çin malı düdüklü tencereler arasında 100 gramdan fazla fark var, aynı model. Tefal alıyorsun, Çin, bildiğin teneke gibi kettle. Bulaştıkları markalarda hep kalite sorunu yaratıyorlar. Zwilling bıçak takımı aldım, çook vasat. Victorinox un yarı kalitesinde değil.Denedim. Geçmiş konuşmaları hafızasında tutmaması i
Bakın çok değil 10 yıl evvel çin malı dendimi herkes aman aman diyerek kaçardı.