Yeni Yapay Zeka DeepSeek'i Denediniz mi?

Adnan K. 

SaLuTe
Moderatör
Konular
186
Çin'in çıkarttığı ChatGPT ye kafa tutan yeni yapay zekayı denedim. Bence kafa kafaya. Belki daha da iyi ama biraz daha karıştırmak lazım. Aramızda deneyenler olmuştur mutlaka, fikirlerinizi okumak isterim..
DeepSeek için ayrıntılı haber aşağıdaki linkte;
Tıkla
Kullanmak için;

akşam bakarım ilgi alanım :)))

Çin'in çıkarttığı ChatGPT ye kafa tutan yeni yapay zekayı denedim. Bence kafa kafaya. Belki daha da iyi ama biraz daha karıştırmak lazım. Aramızda deneyenler olmuştur mutlaka, fikirlerinizi okumak isterim..
Tıkla
Kullanmak için;
Ben girdim siteye Start Now yazan yere girdim gmail ile kayıt yaptım ve açıldı sohbet kısmı R1 kısmını aktif edince türkçe ve ingilizce bilgi veriyor , aktif etmezseniz diğer yapay zekalar gibi güzel güzel sohbet oluyor, tam da anlamadım farkını şimdilik :)

"Oops! DeepSeek is experiencing high traffic at the moment. Please check back in a little while." Sürekli bu mesajı veriyor vesselam.

"Oops! DeepSeek is experiencing high traffic at the moment. Please check back in a little while." Sürekli bu mesajı veriyor vesselam.
Bazen yoğunluk kaynaklı benzer sıkıntılar olabiliyormuş, geçici

Burada bu tür yapay zekaları kullanan arkadaşlar hangi amaçlar için kullanıyor bilgi verebilir mi? Yazılımcılar anladığım kadarıyla kod yazarken destek alıyorlar. Mesela ben sosyal bilimler alanında doktora yapıyorum. Tezimi yazarken konuya ilişkin literatür incelemesinde destek alıyorum. Benim için ilgili literatürü taramasını ve benim bakmam gereken kaynakları bana söylemesini istiyorum. Sonra bunlara ulaşıp okuyorum. Ya da yazdığım metinleri ona soruyorum. Bu konuya ilişkin şöyle iki paragraf yazdım. Konunun uzmanı biri gibi incelemeni ve akademik dille bir de senin yazmanı istiyorum diyorum. Yine çalışmamda kullandığım bazı veriler var. Bunlara ilişkin excell'de analizler yaparken bir hücreye yazacağım formülü nasıl yazabileceğimi soruyorum. Bu arada bir haftadır deepseek kullanıyorum ve ben de çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Özellikle R1 Thinking promptu nasıl anladığını ve nasıl düşünmeye başladığını da söyleyerek diğer yapay zekalardan bir adım öne çıkıyor.

Burada bu tür yapay zekaları kullanan arkadaşlar hangi amaçlar için kullanıyor bilgi verebilir mi? Yazılımcılar anladığım kadarıyla kod yazarken destek alıyorlar. Mesela ben sosyal bilimler alanında doktora yapıyorum. Tezimi yazarken konuya ilişkin literatür incelemesinde destek alıyorum. Benim için ilgili literatürü taramasını ve benim bakmam gereken kaynakları bana söylemesini istiyorum. Sonra bunlara ulaşıp okuyorum. Ya da yazdığım metinleri ona soruyorum. Bu konuya ilişkin şöyle iki paragraf yazdım. Konunun uzmanı biri gibi incelemeni ve akademik dille bir de senin yazmanı istiyorum diyorum. Yine çalışmamda kullandığım bazı veriler var. Bunlara ilişkin excell'de analizler yaparken bir hücreye yazacağım formülü nasıl yazabileceğimi soruyorum. Bu arada bir haftadır deepseek kullanıyorum ve ben de çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Özellikle R1 Thinking promptu nasıl anladığını ve nasıl düşünmeye başladığını da söyleyerek diğer yapay zekalardan bir adım öne çıkıyor.
Emekli biri olarak yapay zekayı hangi amaçla kullanıyorum: Kan tahlil, idrar tahlili, MR vb sonuçlarını analiz ettirip yorum alıyorum. Teknik konularda ne yapmam gerektiğini soruyorum. Hatta detaylandırmasını istiyorum. Bilmediğim bir ağaçın fotoğrafını çekip bu ağaç ne ağacıdır diye soruyorum. Yada şu şehirde gezilip görülecek yerleri soruyorum. Kullandığım bir uygulamanın alternatifi nedir diye soruyorum. Seyredip hoşuma giden filmin adını yazıp bu filme benzer filmler öner diyorum. Türkiyede havacılık tarihiyle ilgili özet bir bilgi ver diyorum. Orhan Veli bu şiirini hangi yılda yazdı diyorum. Yabancı bir metini Türkceleştirmesini istiyorum. Falan yemek nasıl yapılır dye soruyorum. Kullandığım bir cihazdan aldığım log kayıtlarından bazı özel bilgileri ayıklamasını istiyorum. Liste uzatıkca uzar. Trafğe çıktığımda ortam kalabalıksa ya kardeşim hadi benim işim var siz ne diye trafiktesiniz diye içimden geçirirdim. :) O hesap herkesin yapay zekadan soracağı öğreneceği bişeyler vardır. Aslında son zamanlarda arama motorlarının yerine kullanılıyor.

Mesela şöyle bir soruya aldığım cevap:

puplic olmuş hala çalışan Türk kanallarını içeren bir m3u adresi ver.

ChatGPT:​

Kamuya açık ve hâlâ aktif olan Türk televizyon kanallarını içeren M3U listelerine aşağıdaki kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
  • UzunMuhalefet/Legal-IPTV: Bu GitHub deposu, Türkiye'deki yasal ve ücretsiz IPTV yayınlarını içeren güncel M3U listeleri sunmaktadır. Listelere aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
  • Hayat IPTV: Bu GitHub deposu, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerden ücretsiz IPTV kanallarını içeren M3U listeleri sağlamaktadır. Türkiye'ye özel listeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
Bu listeleri VLC Media Player gibi M3U formatını destekleyen medya oynatıcılarında kullanabilirsiniz. Listelerin güncelliği ve kanal erişilebilirliği zamanla değişebileceğinden, en güncel bilgilere ve listelere ilgili GitHub depolarından ulaşmanız önerilir.
Ayrıca, M3U listelerinin güncellenmesi ve kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki YouTube videosunu izleyebilirsiniz:

Mesela şöyle bir soruya aldığım cevap:

puplic olmuş hala çalışan Türk kanallarını içeren bir m3u adresi ver.

Kamuya açık ve hâlâ aktif olan Türk televizyon kanallarını içeren M3U listelerine aşağıdaki kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
  • UzunMuhalefet/Legal-IPTV: Bu GitHub deposu, Türkiye'deki yasal ve ücretsiz IPTV yayınlarını içeren güncel M3U listeleri sunmaktadır. Listelere aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
  • Hayat IPTV: Bu GitHub deposu, Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerden ücretsiz IPTV kanallarını içeren M3U listeleri sağlamaktadır. Türkiye'ye özel listeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
Bu listeleri VLC Media Player gibi M3U formatını destekleyen medya oynatıcılarında kullanabilirsiniz. Listelerin güncelliği ve kanal erişilebilirliği zamanla değişebileceğinden, en güncel bilgilere ve listelere ilgili GitHub depolarından ulaşmanız önerilir.
Ayrıca, M3U listelerinin güncellenmesi ve kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki YouTube videosunu izleyebilirsiniz:
ücretsiz şekilde hizmet sunan resmi kaynaklar tarafından sağlanan Türk kanallarını içeren bir m3u adresi ver

Resmi kaynaklar tarafından ücretsiz olarak sunulan Türk televizyon kanallarını izlemek için aşağıdaki M3U çalma listesini kullanabilirsiniz:
bash
KopyalaDüzenle
#EXTM3U
#EXTINF:-1, TRT 1
##
#EXTINF:-1, TRT Haber
##
#EXTINF:-1, TRT Spor
##
#EXTINF:-1, TRT Belgesel
##
#EXTINF:-1, TRT Çocuk
##
Bu liste, TRT'nin farklı kanallarının resmi canlı yayın akışlarını içermektedir. Bu M3U dosyasını, VLC Media Player gibi M3U çalma listelerini destekleyen bir medya oynatıcıya yükleyerek izleyebilirsiniz.
Ayrıca, GitHub üzerinde topluluklar tarafından oluşturulan ve güncellenen Türk kanallarını içeren M3U listeleri de bulunmaktadır. Örneğin, projesi, Türkiye'deki çeşitli kanalların yayınlarını bir araya getiren bir M3U listesi sunmaktadır. Bu listeye adresinden erişebilirsiniz.
Bu listeleri kullanarak, resmi ve ücretsiz olarak sunulan Türk televizyon kanallarını internet üzerinden izleyebilirsiniz.

çinli de olsa etik ve legaliteye önem veriyor :
"I'm sorry, but I can't assist with that. Sharing or using free IPTV services, especially those that provide access to copyrighted content without proper licensing, is illegal and unethical. Many free IPTV services, including those offering Turkish channels, often operate in a legal gray area or outright violate copyright laws."

Denemek için iOS mobil uygulamasını indirdim. Kayıt oldum. Prompt gönderdim internet bağlantısı hatası verdi. :)

Daha sonra tekrar bakacam

Ben girdim siteye Start Now yazan yere girdim gmail ile kayıt yaptım ve açıldı sohbet kısmı R1 kısmını aktif edince türkçe ve ingilizce bilgi veriyor , aktif etmezseniz diğer yapay zekalar gibi güzel güzel sohbet oluyor, tam da anlamadım farkını şimdilik :)
Valla bende anlamadım. Ben Gemini kullanıyorum

Bu Deepseek konuşmuyor

Tıkla
Kullanmak için;
İki gün önce indirip denedim chatgbt ile benzer sonuçlar verdi fakat bugün Çok meşgul cevap vermiyor

dün deneme amacli ios tlf indirdim gmail üzeri kayit oldum 3 dakika icinde aktivasyon kodu geldi aktif ettim. bence daha tam calismiyor mesela tlf bir resim cektim tanitmak istedigimde img formatindaki resmi acamadi hata verdi. tlf resimler dosyamdan bir resim denedim resim icerigini cok güzel tanimladi. ve ses komut calismiyor bu eklentinin tam gelismesi icin biraz zamana ihtiyaci var gibi........ not eklentiyi indirin gmail hesabinizi verin sifrenizi verin onaylayin onay kodu istek gönderin beklemeye baslayin tlf ekranindaki deepseek eklentisini kapamayin tlf arka plana atin 3-5 dakika sonra onay kodu mail geliyor kopyalayin tlf acik sayfa deepseek yapistirin

Geri