Yeni Sahte Android Tablet Dolandırıcılığı!

isimbulamajim

Paylaşımcı
Konular
120
@Sinetech Hocamız son videosunda bahsetmişti.
Screenshot 2025 12 16 15 04 02 652 cominstagramandroid edit

(Bir sıkıntı çıkmasın diye böyle)
Bu şekilde sahte Android tabletler türedi. Genellikle iPhone telefonları taklit ederek tasarımlar yapıyorlar. 16 GB RAM, 1 TB hafıza, Android 16 vb. özelliklerle tableti süslüyorlar ve ayarlar üzerinde gerçekten öyle yazıyor.

Peki ya gerçekten öyle mi?
Hayır tabii ki. Device İnfo HW gibi uygulamalar üzerinden baktığınızda Android sürümü sahte çıkıyor, gerçekte 2 GB RAM'li, 32 GB hafızalı falan oluyor ve çok eski 32 bit tabanlı mobil bir işlemci koyuyorlar. Kameralar direkt sticker. Bir markayı anımsattı, kim acaba? Samsung J5 2016 bile bunları tokat manyağı yapar. Aşırı kalitesiz ve 1 günde elinizde kalacak olan bir ürün olduğunu da hatırlatmak lazım.

Çin'de bilmem kaç merdiven altı fabrikada üretiyorlar böyle ürünler. Radyasyon seviyesi ile 3. bacağınızı çıkartabileceğini ve casus yazılımlı arayüzü ile herşeyinizi çalabileceğini hatırlatmak lazım.

Lütfen bunlara kanmayın ve insanları bilgilendirin. Umarım o satıcıların haberi yoktur ama hiç sanmıyorum. Adam Çin'den gelip "Benim tabletim 16 GB RAM'li, sana vereyim sat" mı diyecek?

Son düzenleme:
Bu tabletleri satanların da, ürünleri çok abartmalarından dolayı durumdan gayet haberdar olduğunu düşünüyorum (yanılıyor olabilirim). Donma takılma olmadan diye cümleye girerken bile tablet tepki vermiyor, insanları nasıl etkileyeceklerini çok iyi bilerek bu reklamları yapıyorlar, işin komik tarafı adamların devletten bir korkusu da yok.

Sadece bunlar da değil, bütün büyük pazar yerlerinde 15 senelik işlemciye sahip bilgisayarlar sıfır diye satılıyor. Arkadaşlarımız, akrabalarımız arıyorlar ve sence nasıl diye soruyorlar, buradaki üç kağıt çok daha uzun yıllardır sürüyor, tamam belki yalan beyan yok sayılabilir ama bu cihazların yeni gibi satılması akıl almaz bir şey, bence bu da bir dolandırıcılık yöntemi.

1765892785808

Bakın satıştaki bilgisayarda i7 860 kodlu işlemci var. Bu işlemci 16 yıl önce piyasaya çıkmış, bu işlemciler AliExpress gibi yerlerde kiloyla satılıyor. Çocuğuna bilgisayar almak isteyen anne, babalar, ekrandaki görselliğe aldanıp bu bilgisayarları satın alıyorlar. 25 bin lira da ucuz değil, çok daha iyisi güncel bir şekilde satın alınabilir. Ama devletin daha önemli işleri olduğu için, insanlar mağdur olduklarının farkında olmadığı için, bu adamlar ürün satmaya, artarak devam ediyorlar. Kanuna uygun bir şekilde yapılan dolandırıcılık.

1765892924667

Ucuz etin yahnisi yenmez, yapmayın arkadaşlar ülkemizdeki enflasyonu biliyosunuz maalesef dolar, euro sürekli artıyor, artık gelişmekte olan ülke değiliz maalesef gelişmemiş-geri kalmış hatta ekonomik, adalet, eğitim vb. olarak ciddi anlamda sürekli geri giden bir ülkeyiz bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de toplumsal ahlakın çökmüş olması. Nüfus dahi azalıyor 10 sene sonrasını düşünemiyorum ne yazık ki bunlar yalnızca iha, siha üretmekle düzelecek şeyler değil.

Geri