Yardım Yeni Mi Stick İle İlgili Birkaç Sorum

reyiz11

Üye
Konular
2
Herkese merhaba
Yeni mi stik kullanıcıyım yavaş yavaş öğreniyorum takıldığım bir kaç nokta var yardımlarınızı bekliyorum.
1. Uygulamalarda çıkan reklamlar için ne yapabilirim nasıl engellerim?
2. Ana ekran da uygulamaların altında film önerileri var nasıl kaldırırım?
3. Ana ekran uygulamalar geçiş yaptığımız yerde alışveriş adında menü eklendi kendiliğinden onu da kaldırmak istiyorum.
4. Modemin dibinde olmama rağmen çok geç ve zor bağlanıyor normal mi?
Son olarak önerebileceğiniz uygulama ayar vs varsa bilmek isterim şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba
Yeni mi stik kullanıcıyım yavaş yavaş öğreniyorum takıldığım bir kaç nokta var yardımlarınızı bekliyorum.
1. Uygulamalarda çıkan reklamlar için ne yapabilirim nasıl engellerim?
2. Ana ekran da uygulamaların altında film önerileri var nasıl kaldırırım?
3. Ana ekran uygulamalar geçiş yaptığımız yerde alışveriş adında menü eklendi kendiliğinden onu da kaldırmak istiyorum.
4. Modemin dibinde olmama rağmen çok geç ve zor bağlanıyor normal mi?
Son olarak önerebileceğiniz uygulama ayar vs varsa bilmek isterim şimdiden teşekkürler.

Adguard DNS adresleri reklamları engelliyor.
Cihazın bağlı olduğu kablosuz ismine tıklayıp IP seçeneğini DHCP'den Sabit IP olarak değiştirip ileri dedikçe sadece DNS kısımlarını;
94.140.14.14
94.140.15.15
olarak değiştirmek yetecektir.

O öneriler yüklü uygulama kanallarından geliyor. Ana ekranda en alta inip düzenleme seçeneğinden aktif kanalları açıp kapatabilirsiniz.

Alışverişin olayı Arayüz uygulaması ile ilgili.
İsterseniz Store ile Projectivy Launcher uygulamasını kurup onunla kullanın. Ana ekranı ona göre düzenleyip ikinci sorudaki probleminizi de halledersiniz.

Çekim gücü olarak normalde bende problem yok. 5Ghz bandında bile oldukça iyi çekiyor. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım yani. Ne bağlanmasında ne hızında ne de farklı bir yerde kullanırken. Anında geçiş yapıyor iki farklı bağlantı kayıtlıysa bile. Belki sizin modeminiz ile alakalıdır.

keşke mi stick almasaydınız bu sorunları çözümü sinetech isimli youtube kanalında ugulamalı olarak var ancak her şeyi halletseniz bile mi stick size keyifli bir deneyim sunmayacak.

keşke mi stick almasaydınız bu sorunları çözümü sinetech isimli youtube kanalında ugulamalı olarak var ancak her şeyi halletseniz bile mi stick size keyifli bir deneyim sunmayacak.
Mi Stick 4k kullanıyor ve gayet de keyifli kullanıyorum. Bırakın artık şu her konuyu veya kullanılan uygulama/cihazları kötülemeyi.

Arkadaş yeni almış, keyfini çıkartmak istiyor ve siz baştan heves kırıyorsunuz.

gerçeklerin kırıcı bir etkisi olduğu doğrudur

Cihazın bağlı olduğu kablosuz ismine tıklayıp IP seçeneğini DHCP'den Sabit IP olarak değiştirip ileri dedikçe sadece DNS kısımlarını;
94.140.14.14
94.140.15.15

O öneriler yüklü uygulama kanallarından geliyor. Ana ekranda en alta inip düzenleme seçeneğinden aktif kanalları açıp kapatabilirsiniz.

İsterseniz Store ile Projectivy Launcher uygulamasını kurup onunla kullanın. Ana ekranı ona göre düzenleyip ikinci sorudaki probleminizi de halledersiniz.

Çekim gücü olarak normalde bende problem yok. 5Ghz bandında bile oldukça iyi çekiyor. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım yani. Ne bağlanmasında ne hızında ne de farklı bir yerde kullanırken. Anında geçiş yapıyor iki farklı bağlantı kayıtlıysa bile. Belki sizin modeminiz ile alakalıdır.
bu bahsedilen işlemleri ben yaptım derim ama kanıtlayamam :D
Şaka bir yana projectivy launcher i kesinlikle öneririm.cihaz aşırı rahatlıyor.
birde kullanmadığınız uygulamaları patch wall,xioami tv,google play filmler gibi uygulamaları ayarlarından devre dışı bırakınız.
çekim problemi bende yaşamadım.ilk açıldığı gibi çatır çatır bağlanıyor.
birde stickin gücünü tv deki usb den alıyorum ben tv kapandığında stickde kapanıyor.böylelikle boş yere çalışması önleniyor.
uygulama olarak ta önerebileceklerim
ip tv için televizio (forumda full mevcut)
rec tv,inat box
ace stream media (genelde mor kanal kaliteli yayın için kullanıyorum)
dizi film için cloud stream
yabancı kaliteli (gerçek 4k)film ve dizi için ise stremio (türkçe dil yok denilecek kadar az altyazı seçeneği mevcut)
telefona indirdiğiniz programları tv ye atmak için local files tek geçerim (2 cihaz aynı ağ üstünde olması gerekli)
telefonunuzu mause ve klavye olarak kullanmak için bluetooth keybord&mause
aklıma gelenler şimdilik bunlar.zaten bunlar oldukça başka birşey aramazsınız.

birde kullanmadığınız uygulamaları patch wall,xioami tv,google play filmler gibi uygulamaları ayarlarından devre dışı bırakınız.
Tıpkı ben 😅
🛜
birde stickin gücünü tv deki usb den alıyorum ben tv kapandığında stickde kapanıyor.böylelikle boş yere çalışması önleniyor.
Ben de TV'ye USB ile bağlı kullanıyorum ama kapanmasıyla alakalı değil de prizde yer kalmadığından dolayı 😅 Uzatma, menzil arttırıcı derken neyse ki cihaz gücünü TV'den alabiliyor.

94.140.14.14
94.140.15.15

Hocam öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim.
Dns ayarını yaptım çok sağol oldu.
Kanal öerileri falan hepsi kapalı ancak inatla geliyor :)
Modemden kaynaklı olabilir oldukça eski bir modem
Launcher ı en kısa sürede deneyeceğim.
Bir sorum daha olacak müsadenizle chrome u drive dan indirdim (sinetech) giriyorum ama adres çubuğu olan üst kısım hiç yok.Ne web adresi yazabiliyorum ne başka birşey yapabiliyorum. Tv nin çözünürlüğü ile alakalı olabilir mi?

bu bahsedilen işlemleri ben yaptım derim ama kanıtlayamam :D
Şaka bir yana projectivy launcher i kesinlikle öneririm.cihaz aşırı rahatlıyor.
uygulama olarak ta önerebileceklerim
ip tv için televizio (forumda full mevcut)
rec tv,inat box
ace stream media (genelde mor kanal kaliteli yayın için kullanıyorum)
dizi film için cloud stream
yabancı kaliteli (gerçek 4k)film ve dizi için ise stremio (türkçe dil yok denilecek kadar az altyazı seçeneği mevcut)
telefona indirdiğiniz programları tv ye atmak için local files tek geçerim (2 cihaz aynı ağ üstünde olması gerekli)
telefonunuzu mause ve klavye olarak kullanmak için bluetooth keybord&mause
aklıma gelenler şimdilik bunlar.zaten bunlar oldukça başka birşey aramazsınız.
kullanım ve uygulama önerilerinizi dikkate alacağım cevabınız için teşekkür ederim. zaten hali hazırda o dediğiniz uygulamaları devre dışı bırakmıştım :)
muhtemelen modemimle alakalı bağlanma sorunu.

Hocam öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim.
Dns ayarını yaptım çok sağol oldu.
Kanal öerileri falan hepsi kapalı ancak inatla geliyor :)
Modemden kaynaklı olabilir oldukça eski bir modem
Launcher ı en kısa sürede deneyeceğim.
Bir sorum daha olacak müsadenizle chrome u drive dan indirdim (sinetech) giriyorum ama adres çubuğu olan üst kısım hiç yok.Ne web adresi yazabiliyorum ne başka birşey yapabiliyorum. Tv nin çözünürlüğü ile alakalı olabilir mi?
Rica ederim, ne demek.

Evet olma ihtimali var. Eğer ondansa; Ayarlar/Cihaz Tercihleri/Ekran ve Ses içerisinden İçeriği eşleştir seçeneğini aktif edin ve Ekran Çözünürlüğü ayarından da çözünürlüğü otomatik seçi açabilir ya da kendiniz belirlersiniz.

Ayrıca mouse ile kullanmadıkça Chrome'u kullanmak eziyet olur.

Bu arada evet bazı kanallar kapatılabiliyor ama bazılarına müdahale ettirmiyor. Projectivy Launcher önerimiz bu yüzdendi. Hem istediğiniz kategorileri oluşturup altına uygulama eklersiniz hem istediğiniz uygulama desteği varsa o uygulamanın kanallarını kullanırsınız gibi gibi.

YouTube üzerinden arama yapıp bakarsanız bir çok video çekilmiştir onunla ilgili. Yüklemeden önce bile sonuçlarını görme şansınız olur.

Siz eski sticki biliyorsunuz,yenisi mükemmel.Bende 5 adet var.Ucuz buldum bol bol aldım.Boxtan hiçbir farkı yok
ben performansı kastederek negatir bir yorumda bulunmadım. cihazın ufak olması ısı sorunları oluşturacak bu da ömrünü kısaltacak. az daha koyup box sürümü alınmalı. okuduğumuzu anlayalım anlamayanları uyaralım. ayrıca sosyal platformlarda özgürce düşüncelerimizi ifade edebilmeli ve bunun karşısında ''milletin hevesını kursağında'' bırakma gibi taşra uslubunu kullananlarla aramıza mesafe koymalı onları yalnız hissettirmeliyiz. esen kalın.

Rica ederim, ne demek.

Evet olma ihtimali var. Eğer ondansa; Ayarlar/Cihaz Tercihleri/Ekran ve Ses içerisinden İçeriği eşleştir seçeneğini aktif edin ve Ekran Çözünürlüğü ayarından da çözünürlüğü otomatik seçi açabilir ya da kendiniz belirlersiniz.

Ayrıca mouse ile kullanmadıkça Chrome'u kullanmak eziyet olur.

Bu arada evet bazı kanallar kapatılabiliyor ama bazılarına müdahale ettirmiyor. Projectivy Launcher önerimiz bu yüzdendi. Hem istediğiniz kategorileri oluşturup altına uygulama eklersiniz hem istediğiniz uygulama desteği varsa o uygulamanın kanallarını kullanırsınız gibi gibi.

YouTube üzerinden arama yapıp bakarsanız bir çok video çekilmiştir onunla ilgili. Yüklemeden önce bile sonuçlarını görme şansınız olur.
teşekkürler deneyim tekrar. fırsat bulunca dediğniz ayarlara bakacağım.

Ben xiaomi tv stick 4K kullanıyorum ne ısınma ne internete bağlanma gibi sorunlarla karşılaşmıyorum.

ben performansı kastederek negatir bir yorumda bulunmadım. cihazın ufak olması ısı sorunları oluşturacak bu da ömrünü kısaltacak. az daha koyup box sürümü alınmalı. okuduğumuzu anlayalım anlamayanları uyaralım. ayrıca sosyal platformlarda özgürce düşüncelerimizi ifade edebilmeli ve bunun karşısında ''milletin hevesını kursağında'' bırakma gibi taşra uslubunu kullananlarla aramıza mesafe koymalı onları yalnız hissettirmeliyiz. esen kalın.
Bende 3 adet mibox gen2 vardı ve onlardan kurtulup aldım stick 4K yı.Boxın 2.nesili inanılmaz yazılım hatalarına sahip.İlkinde olan çoğu sey sorunlu.Ayrıca stick 4Kda ısınma işinide çözmüşler.Ben inanılmaz seviyorum..İsteyen tabiki box alsın.Ama yetiyor fazlasıyla.

Box veya stick tamamen kişisel ihtiyaca göre değişir. Biz burada sadece tecrübelerimizi belirtiriz. Herkes kendi kararını verir sonuçta.
Yapılan yorumlar herkesin kendini bağlar.
Ayrıca herkes belli bir saygı çerçevesinde istediği fikri belirtmekte özgürdür.
Son olarak sosyal ayrımcılığa karşıyız. Burada güzel bir aile ortamı var. Herkese eşit mesafede yaklaşmalıyız. Taşra, burjuva vb. benzetmeler bir aileye yakışmaz.

Geri