Yardım yeni fiber destekli modemlerde fiber giriş neden yok.

goker61

Üye
Konular
17
arkadaşlar turknet fibere geçtim hiçbir sorun yok internette fakat modemde doğru dürüst ayar yok, çok sade modem gibi .yeni modem bakıyorum beğendiklerim var fakat hiçbirinde fiber giriş port yeri yok nasıl olacak aparat vs mi gerekiyor.resimdeki gibi fiber kablo ucu ama çoğu yeni modemlerde yok bu giriş.

bunu beğendim ama resimlerde fiber giriş ucu yok

0

İlk kez bu sene kiralıdığım evde fiber altyapı vardı. Başvurduk geldiler. Altyapı şirketi geldi aparat bağladı gitti. Sonra operatör geldi aparat kablo takıp modeme bağladı. 2 tane cihaz var. Benim ev bu şekilde başka şekli var mı bilmiyorum

arkadaşlar turknet fibere geçtim hiçbir sorun yok internette fakat modemde doğru dürüst ayar yok, çok sade modem gibi .yeni modem bakıyorum beğendiklerim var fakat hiçbirinde fiber giriş port yeri yok nasıl olacak aparat vs mi gerekiyor.resimdeki gibi fiber kablo ucu ama çoğu yeni modemlerde yok bu giriş.

Ekli dosyayı görüntüle 9131
Bu kablo ONT cihazına takılan kablo. Siz ethernet kablosuyla modem/router cihazınızın wan girişine bağlanacaksınız. Sizin görselde gönderdiğiniz kablo için cihaz yok diye biliyorum TR'de. Zaten fiber dönüşümünde telekom bu cihazı temin eder size sonra Türknet gelir modem takar. Kısaca siz beğendiğiniz modem/router'ı alın diğer modemden ethernet kablosunu çıkartıp yeni modeme wan portuna takın. Sonra ayarlarda kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip internete bağlanın20250616 03443820250616 034444

Son düzenleme:
Şu anda genelde GPON ayrı geliyor olsa da öyle cihazlar var aslında Türkiye'de.

İki hafta önce başka bir konuda konuşurken @neocan kullandığı cihazı söylemişti o yüzden, Superonline ile.

optixstar hg8245x6-10 bu cihazı kullanıyor WiFi 6.
Görseline bakınca anlıyorsunuz zaten ;))

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 9131

Sadece router istersen bunu alabilirsin

Şu anda genelde GPON ayrı geliyor olsa da öyle cihazlar var aslında Türkiye'de.

İki hafta önce başka bir konuda konuşurken @neocan kullandığı cihazı söylemişti o yüzden, Superonline ile.
optixstar hg8245x6-10
bu cihazı kullanıyor WiFi 6.
Görseline bakınca anlıyorsunuz zaten ;))
Bu kablo ONT cihazına takılan kablo. Siz ethernet kablosuyla modem/router cihazınızın wan girişine bağlanacaksınız. Sizin görselde gönderdiğiniz kablo için cihaz yok diye biliyorum TR'de. Zaten fiber dönüşümünde telekom bu cihazı temin eder size sonra Türknet gelir modem takar. Kısaca siz beğendiğiniz modem/router'ı alın diğer modemden ethernet kablosunu çıkartıp yeni modeme wan portuna takın. Sonra ayarlarda kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip internete bağlanın
superonline modemde aparat yoktu direk kablo takılıyordu.demek beklicez direk bağlanan modemleri.

superonline modemde aparat yoktu direk kablo takılıyordu.demek beklicez direk bağlanan modemleri.

O zaman sizin şuan başka modem kullanma şansınız yok maalesef. @Latte nin dediği gibi sadece şuan superonline'ın verdiği optixstar hg8245x6-10 cihaz var o da sizde vardır zaten

Yada bi tane router alıp sizdeki cihazın wifisini kapatıp iki cihazı ethernet kablosuyla bağlayıp Access Point olarak yeni alacağınız router'ı kullanabilirsiniz

İlk kez bu sene kiralıdığım evde fiber altyapı vardı. Başvurduk geldiler. Altyapı şirketi geldi aparat bağladı gitti. Sonra operatör geldi aparat kablo takıp modeme bağladı. 2 tane cihaz var. Benim ev bu şekilde başka şekli var mı bilmiyorum
süperonline fiber de direk kablo ucu takılıyor modeme aparat yok.

O zaman sizin şuan başka modem kullanma şansınız yok maalesef. @Latte nin dediği gibi sadece şuan superonline'ın verdiği optixstar hg8245x6-10 cihaz var o da sizde vardır zaten

Yada bi tane router alıp sizdeki cihazın wifisini kapatıp iki cihazı ethernet kablosuyla bağlayıp Access Point olarak yeni alacağınız router'ı kullanabilirsiniz
birşey daha sorayım biliyorsanız .bu aparat denilen şeyin hepsi aynımı yani internet kalitesi için model farkediyormu.

Merhaba
Türk Telekom kurulum yaparken fiber sonlandırmadan sonra Gpon cihazı koyuyor. Gpon cihazından modeme ethernet kablosu geliyor. Modeminizin WAN potuna takıp gerekli ayarları yaparsanız internete bağlanırsınız. Yanlış hatırlamıyor isem süperonline kullanıcı bilgilerini müşterileri ile paylaşmıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 2
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 2
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    77.4 KB · Görüntüleme: 2
@Latte bu aparat denilen şeyin hepsi aynımı yani internet kalitesi için model farkediyormu. bilginiz varmıdır

@Latte bu aparat denilen şeyin hepsi aynımı yani internet kalitesi için model farkediyormu. bilginiz varmıdır
ISS firmaları genelde kendi anlaştıkları marka modelleri kullanıyorlar ve onun size etkisi aslında yok. O eve getirilen cam fiber kablonun sonlandırıldığı aparat cihaz. İnterneti router cihazına bir ethernet kablo ile o cihazdan aktarırlar. Eve kadar fiber olmayan kullanımlarda yani altyapı yeni değilse direkt olarak router WAN portuna kablo takılır ki bu da 100 Mbps ile sınırlı bir internettir diyebiliriz.

Bu cihaz kullanılıyorsa yüksek hızları alabileceğinizi de anlayabiliyorsunuz.
Güç kablosu, fiber girişi ve ethernet kablosu dışında başka kullanılabilir bir özelliği yoktur. Reset ve kapatma açma tuşları hariç tabi ki.

Yani interneti dağıtan yine router cihazdır. Ona interneti veren ise bu aparattan gelen ethernet kablosu.

Superonline'ın getirip taktığı bu mesela.
1000063497

Buradaki siyah kablo güç kablosu, sarı kablo router WAN girişine giden kablo ve yeşil ise fiber kablo.

Bu da router üzerine giriş noktası.
1000063498

Merhaba
Cihazların diğerlerinden farkı eğer evinize Gpon cihazı verilmemiş ise @Latte'nin belirttiği SFP yuvalı modem / router alıp direk modeme takarak kullanabilirsin. SFP yuvası'nın amacı ilerleyen süreçte 1000 mbps üzeri internet çıkarsa kullanabilmek için 2,5 Gbps 10 Gbps gibi kalitesine göre değişmektedir. Türk Telekom'un verdiği bütün cihazlar 1 Gbps desteği vermektedir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    347.7 KB · Görüntüleme: 2
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    392.2 KB · Görüntüleme: 2
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    107.7 KB · Görüntüleme: 2

Geri