Yapay Zekayı En Çok Ne İçin Kullanıyorsunuz?

Yapay Zekayı En Çok Ne İçin Kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    18

Adnan K. 

SaLuTe
Moderatör
Konular
186
Yapay zeka, insan zekasını taklit eden ve öğrenme, problem çözme, karar verme gibi görevleri yerine getirebilen teknolojik sistemlerdir.
Peki bunu nasıl kullanıyoruz?

ChatGPT nin telefon uygulamasını indirdim ve siri nin çok akıllı bir versiyonuyla konuşuyormuşum gibi gündelik sohbetler ediyorum. Bazende microsoftun copilotu veya pinokio ile zihnimde canlandırdığım görselleri çizdirmeye çalışıyorum.

Kan tahlil sonuçlarını, MR sonucunu yorumlattığım oldu. Yada bilgisayarda takıldığım yerde yardım aldım. Şu uygulamanın muadili ne dediğinde harika önerileri oluyor. Kısacası öyle saniyorum zaman içinde günlük hayatımızın vazgecilmezi olacak gibi gözüküyor.

Alışveriş için kullanan kimse yokmuş :) sahi alışveriş için nasıl mantıklı bir kullanım olabilir

Yapay zeka, insan zekasını taklit eden ve öğrenme, problem çözme, karar verme gibi görevleri yerine getirebilen teknolojik sistemlerdir.
En çok kodlama için Gemini 2.0 ve Cursor.
Copilot da yardımcı olabiliyor.

AI Studio Google Dev üzerinden ve Android Studio ile entegre çalışabilmesi işe yarar bir durum Gemini için.

Cursor başlı başına değişik ve el değdirmeden yardımcı olanı. Hem kodları verip hem düzenlemeleri yapması harika. Sadece yaptığın projeyi veya dosyayı açman direkt olarak dosyalara ulaşmasına ve eklenecek ya da düzenlenecek yeni veriler için otomatik dosya ve klasör oluşturmasına yetiyor. Bu konuda en azından benim için çok yardımcı oluyor.

Copilot'u da kullanıyorum ama bir yerden sonra pes edip sadece Google sonucu gibi sonuçlar veriyor. Yani yetemediği çok konu var. Ayrıca az iş yükü olan işlemler yaparken bile fazlaca hata verip restart artırabiliyor uygulamaya. Sadece konuşma ekranında diyalog kurarken bile Edge'in arka planda 6 GB ram kullanması çok saçma. Gemini veya diğerlerinde böyle birşeye rastlamadım.

Tek çare Copilot olsaydı 16 GB ram genelde yetersiz kalır ve 32'den aşağısı kurtarmaz derdim ama neyseki çok fazla alternatif var.

İLHAM VERECEKSE.

CİNE10TV İPTV PLAYER ŞİMDİKİ Uygulamamı A-Z yapay zeka ile yaptım ve hayla her gün geliştiriyorum.

bir tavsiye isterseniz yapay zekayı kullanmak için daha verim li. size benim biraz anladığım dili söylim.

1- Aptala anlatır gibi her şeyi anlatın. A-Z
2-Bir kod yazdığı zaman bir kaç yeri hatalı olabilir ( onu düzenlemesi için yeniden ona verdiğiniz zaman bunu bozma bu kod sadık kal v.s ) kesin yazın.
sanmayın o aklında tutuyor hayır tutmuyor bu sefer çalışan varolan koduda bu yüzden bozyuyor hatalı yeri tam söyleyin yine tam anlatın.
3- yapay zekayı en fazla 1 saat kullanın ne oluyorsa 1 saat ısınıyormu ne bu sefer her yaptıgı kod çok yanlış oluyor mola verin arabelleğinizi temizleyin.

Chat gpt gün ve gün daha da metin üzerine gelişiyor, Gemini de tabii ki onun bir burun farkla peşinden geliyor. Copilotu sadece resim için kullanıyorum. Cursor de kullanmak istiyorum ama beni ezikliyor, ne kadar cahil olduğumu yüzüme kodluyor, ben küsüm onunla!

Chat gpt gün ve gün daha da metin üzerine gelişiyor, Gemini de tabii ki onun bir burun farkla peşinden geliyor. Copilotu sadece resim için kullanıyorum. Cursor de kullanmak istiyorum ama beni ezikliyor, ne kadar cahil olduğumu yüzüme kodluyor, ben küsüm onunla!
Beraber hakkından geliriz onun 🙂

Ya bir çengel bulmaca oyun apksini versem reklam engeli modlayacak bir yiğit var mıdır ki? :D (reklam engeli uygulaması kullanmak istemiyorum)
@patr0n @diziproo ve diğer yiğitler?

Geri