Yapay Zeka 'Site-Uygulama' Efektif Kullanım ( Öneri ve Görüşler )

tekkan

Paylaşımcı
Konular
64

Selamlar

'Yazı 'Yapay Zeka' Desteklidir.'

-Konu:

-Kullanım açısından varsa ( Etkili ) öneriler
-Yapay zeka' neler yapabilir ( resim-yazı-kod vs. )
-Bilinen ilgili (
site-uygulama) içerik ve kullanımı.

Bildiğiniz 'Yapay Zeka ' Destekli siteleri açıklamasını yaparak (örnek varsa )
Link bırakabilirsiniz.

Örn:
Elinden geldiğince her konuda yardımcı olan 'Chatgpt' ( blog oluşturma ,resim düzenleme vs.)

Konu'ya katkıda bulunmak için ,lütfen yorumlara yazın.

Örnek Soru :
( Yapay zeka nedir ,Kullanım alanları, Efektif kullanım ) cevabı aşağıda.

Cevap:

Yapay Zeka Nedir?​

Yapay Zeka (YZ), makinelerin insanlar gibi düşünmesini, öğrenmesini ve kararlar almasını sağlayan algoritma ve sistemlerin genel adıdır. Bilgisayar sistemlerinin örüntüleri tanıması, verilerden anlam çıkarması ve belirli görevleri otomatikleştirmesi temel hedefidir. Makine öğrenmesi, derin öğrenme ve doğal dil işleme gibi alt dalları sayesinde günümüzde çok geniş alanlara uygulanabilmektedir.

Yapay Zeka Hangi Alanlarda Kullanılır?​

1. Sağlık: Görüntüleme sistemlerinde tümör tespiti, kişiselleştirilmiş tedavi önerileri ve hasta takibi.
  2. Finans: Sahtecilik tespiti, otomatik yatırım algoritmaları, kredi risk analizi.
  3. Eğitim: Öğrenci performans analizi, kişiye özel öğretim materyalleri, sınav değerlendirme sistemleri.
  4. Perakende ve Pazarlama: Müşteri alışkanlıklarına göre öneri sistemleri, stok yönetimi, talep tahminleri.
  5. Ulaşım ve Lojistik: Otonom araçlar, rota optimizasyonu, trafik tahmin sistemleri.
  6. Hukuk ve Kamu: Yargı karar analizi, belge sınıflandırma, vatandaş taleplerine otomatik yanıt.
  7. Yaratıcı Alanlar: Metin, müzik ve görsel sanat üretimi; senaryo yazımı.

Yapay Zekaya Nasıl Sorular Sormalıyız? (Efektif Kullanım İçin İpuçları)​

1. Açık ve Net Olun: Ne istediğinizi doğrudan ve anlaşılır şekilde ifade edin. Örneğin:
    • Kötü: “Bir şeyler öner.”
    • İyi: “Evde yapılabilecek düşük kalorili akşam yemeği tarifleri önerir misin?”
  2. Bağlam Verin: Yapay zeka, ne kadar çok bağlama sahipse o kadar isabetli yanıt verir.
    • Örnek: “Yazılım mühendisliği öğrencisiyim, Python öğrenmeye yeni başladım, hangi projelerle başlamalıyım?”
  3. Adım Adım İlerleyin: Karmaşık bir şey sormak yerine aşamalı sorun.
    • İlk olarak temel bilgileri öğrenin, sonra detaylara geçin.
  4. Yeniden Yönlendirme Yapın: Aldığınız yanıttan memnun değilseniz, sorunuzu yeniden formüle edin.
    • “Bunu biraz daha basit anlatabilir misin?” veya “Bu konuyu örnekle açıklar mısın?” gibi ek sorularla ilerleyin.
  5. Format Belirtin: Yazı, liste, tablo gibi nasıl bir çıktı istediğinizi söyleyin.
    • “Bana bu bilgileri tablo halinde gösterir misin?”
Saygılar.

Son düzenleme:

Selamlar

'Yazı 'Yapay Zeka' Desteklidir.'

-Konu:

-Kullanım açısından ( Etkili ) önerileriniz
-Yapay zeka' neler yapabilir ( resim-yazı-kod vs. )

'Yapay Zeka' ya Sorulan Soru :
( Yapay zeka nedir ,Kullanım alanları, Efektif kullanım ) cevabı aşağıda.
Konu'ya katkıda bulunmak için ,lütfen yorumlara yazın.

Yapay Zeka Nedir?​

Yapay Zeka (YZ), makinelerin insanlar gibi düşünmesini, öğrenmesini ve kararlar almasını sağlayan algoritma ve sistemlerin genel adıdır. Bilgisayar sistemlerinin örüntüleri tanıması, verilerden anlam çıkarması ve belirli görevleri otomatikleştirmesi temel hedefidir. Makine öğrenmesi, derin öğrenme ve doğal dil işleme gibi alt dalları sayesinde günümüzde çok geniş alanlara uygulanabilmektedir.

Yapay Zeka Hangi Alanlarda Kullanılır?​

1. Sağlık: Görüntüleme sistemlerinde tümör tespiti, kişiselleştirilmiş tedavi önerileri ve hasta takibi.
  2. Finans: Sahtecilik tespiti, otomatik yatırım algoritmaları, kredi risk analizi.
  3. Eğitim: Öğrenci performans analizi, kişiye özel öğretim materyalleri, sınav değerlendirme sistemleri.
  4. Perakende ve Pazarlama: Müşteri alışkanlıklarına göre öneri sistemleri, stok yönetimi, talep tahminleri.
  5. Ulaşım ve Lojistik: Otonom araçlar, rota optimizasyonu, trafik tahmin sistemleri.
  6. Hukuk ve Kamu: Yargı karar analizi, belge sınıflandırma, vatandaş taleplerine otomatik yanıt.
  7. Yaratıcı Alanlar: Metin, müzik ve görsel sanat üretimi; senaryo yazımı.

Yapay Zekaya Nasıl Sorular Sormalıyız? (Efektif Kullanım İçin İpuçları)​

1. Açık ve Net Olun: Ne istediğinizi doğrudan ve anlaşılır şekilde ifade edin. Örneğin:
    • Kötü: “Bir şeyler öner.”
    • İyi: “Evde yapılabilecek düşük kalorili akşam yemeği tarifleri önerir misin?”
  2. Bağlam Verin: Yapay zeka, ne kadar çok bağlama sahipse o kadar isabetli yanıt verir.
    • Örnek: “Yazılım mühendisliği öğrencisiyim, Python öğrenmeye yeni başladım, hangi projelerle başlamalıyım?”
  3. Adım Adım İlerleyin: Karmaşık bir şey sormak yerine aşamalı sorun.
    • İlk olarak temel bilgileri öğrenin, sonra detaylara geçin.
  4. Yeniden Yönlendirme Yapın: Aldığınız yanıttan memnun değilseniz, sorunuzu yeniden formüle edin.
    • “Bunu biraz daha basit anlatabilir misin?” veya “Bu konuyu örnekle açıklar mısın?” gibi ek sorularla ilerleyin.
  5. Format Belirtin: Yazı, liste, tablo gibi nasıl bir çıktı istediğinizi söyleyin.
    • “Bana bu bilgileri tablo halinde gösterir misin?”
Saygılar.
@tekkan selamlar bizden
Bize yapacak iş bırakmaz yakında bu yapay zekalar😉

Geri