Wirelles display girince internet bağlantısı kesiliyor tv de

Wireless display açınca sadece
Televizyon modelinizi bulamadım ama araştırdığıma göre Toshiba TV'lerde bu şikayetten var bolca.

Ayrıca şöyle bir durum var. Wireless display için TV'nin internete ihtiyacı yok. Ayrıca kablosuz olarak tek bağlantı alabiliyorsa normal olarak kablosuz yansıtma için WiFi kanalını boşa çıkartıyordur. Böylece diğer cihazlar ona wifi üzerinden bağlanıp ekranlarını yansıtıyorlar.

Yani aslında bu bir sorun değil doğal bir durum gibi görünüyor bana.

Televizyon modelinizi bulamadım ama araştırdığıma göre Toshiba TV'lerde bu şikayetten var bolca.

Ayrıca şöyle bir durum var. Wireless display için TV'nin internete ihtiyacı yok. Ayrıca kablosuz olarak tek bağlantı alabiliyorsa normal olarak kablosuz yansıtma için WiFi kanalını boşa çıkartıyordur. Böylece diğer cihazlar ona wifi üzerinden bağlanıp ekranlarını yansıtıyorlar.

Yani aslında bu bir sorun değil doğal bir durum gibi görünüyor bana.
Çözümü var mı peki

Çözümü var mı peki
Wireless display kullanırken wifi kesilmesi normal olabilir ama wireless display kapatınca hiçbir şekilde wifi bağlantısı kendi kendine bağlanmıyor ve yeniden başlatma istiyorsa ancak cihaz üreticisinin bir yazılım ihtiyacı var demektir.
Fakat internet hep olsun diyorsanız ethernet ile bağlanma şansınız varsa o şekilde bağlanabilir ya da çok kanallı bir wifi dongle kullanmayı deneyebilirsiniz.

Wireless display kullanırken wifi kesilmesi normal olabilir ama wireless display kapatınca hiçbir şekilde wifi bağlantısı kendi kendine bağlanmıyor ve yeniden başlatma istiyorsa ancak cihaz üreticisinin bir yazılım ihtiyacı var demektir.
Fakat internet hep olsun diyorsanız ethernet ile bağlanma şansınız varsa o şekilde bağlanabilir ya da çok kanallı bir wifi dongle kullanmayı deneyebilirsiniz.
Hiç bişey anlamadım

Hiç bişey anlamadım
;)

Dediğim şuydu:
Ekran yansıtma özelliğini kullanabilmek için kablosuz ağını kapatıp baştan açıyordur boşta ve alıcı modunda böylece diğer cihazlar bağlanabiliyordur.
Bunun olması normal olabilir ama wireless display kapatıldıktan sonra WiFi ile internete otomatik bağlanmıyorsa yazılım güncelleme ihtiyacı olabilir.

Alternatif kullanım olarak da varsa ethernet yani kablo ile de internete bağlayabilir ve wireless display sırasında (neden gerekiyor size bilmiyorum) internete bağlı kalabilir.

Bir diğer alternatif olarak da çok kanallı kablosuz alıcı kullanarak wifi ile internete onunla bağlanabilirsiniz. Yine de garantisi yok kopmayacağının. Yazılımsal bir sorunu varsa televizyonun yani. Denemeden bilemezsiniz ama.

Wi Di ayrı bir çip kullanmıyor bu yüzden Wi-Fi kapatıyor. Başka bir cihszı yansıtırken Wi-Fi ne için kullanılacak. İlla net bağlantısı istiyorum derseniz kablolu bağlamanız gerekebilir

Ben hiçbir şey yazmamışım gibi davranıp aynı cümleleri arka arkaya koyup yazmak...

Çok yardımcı olmuştur artık son mesaj. Sorunu kökünden çözmüştür.

Ben hiçbir şey yazmamışım gibi davranıp aynı cümleleri arka arkaya koyup yazmak...

Yazdığını okumamıştır kuvvetle muhtemel. :)

Evet mobilden bağlanıp, yazdım gece vakti. Görmedim sizin mesajı. Ellerinize sağlık aynı şeyleri düşünmüşüz.

Hayat bu kadar hassas olmaya değmez sütlükahve kardeşim.

İsterseniz bol bol özür dileyip, mesajımı silip, bundan sonra bir daha böyle bir şey yapmayacağıma yemin billah edebilirm.

İyi forumlar..

Evet mobilden bağlanıp, yazdım gece vakti. Görmedim sizin mesajı. Ellerinize sağlık aynı şeyleri düşünmüşüz.

Hayat bu kadar hassas olmaya değmez sütlükahve kardeşim.

İsterseniz bol bol özür dileyip, mesajımı silip, bundan sonra bir daha böyle bir şey yapmayacağıma yemin billah edebilirm.

İyi forumlar..
Rica ederim ve teşekkürler. Özür dilemeye gerek yok. Tahmin ettiğimiz gibi siz de okumamışsınız zaten.

Ben mesajlarımı biraz uzun yazarım. Bazıları uzun olduğu için okumaz. Konuyu açan arkadaş da belki o yüzden "aslında bunun bir sorun değil malumun ilanı olduğunu" yazdığımı anlamamış olabilir.

Konunun gittiği yere bakarsanız eğer sonunda "hiçbişey anlamadım" yazmıştı.

Konuyu toparlamak gerekirse:

Ekran yansıtma özelliği cihaz ekranında başka bir ekranı göstermeye yaradığı için o anda cihazın internete bağlı kalmasının hiçbir önemi yok. Kablosuz internet ile bağlıysanız ve aynı donanım üzerinden diğer cihazlar ekranlarını yansıtıyor ise WiFi bağlantısının kesilmesi bir problem değil normal olandır.
Zaten kablosuz ekran yansıtma özelliği kapatılınca WiFi bağlantısı yeniden kurulabiliyor diye de yazmış konu sahibi.

Geri