Winrar,WinZip,7Zip Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ENS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ENS

Müdavim
Puan 167
Çözümler 1
@ENS
Dosya sıkıştırma ya da sıkıştırılmış dosyaları açma programları her bilgisayarda ve telefonda mevcut. En çok kullanılanlar Winrar, Winzip ve 7Zip. Siz telefon ve bilgisayarda hangisini kullanıyorsunuz? Nedeni nedir? Sürekli otomatik güncelleme alıp almaması, çok iyi sıkıştırma yapması, veri kaybına neden olmaması, bilgisayarı ya da telefonu çok yormaması, daha çok formatta çalışıyor olması gibi özellikler olabilir. Detaylıca yazıp bilgi ve tecrübelerinizi paylaşınız lütfen. Saygılar.

7-Zip tamamen ücretsiz olması, yüksek sıkıştırma oranı ve sistem kaynaklarını az kullanması nedeniyle genel kullanımda en iyi ve en avantajlı seçenektir. WinRAR daha hızlı sıkıştırma performansı ve popüler .rar formatı için idealdir. WinZip, daha çok kurumsal özelliklere odaklanır ancak diğerlerine göre yavaştır. WinRAR'ı lisans uyarısı çıksada ücretsiz kullanabilirsiniz.

Telefonda zarchiver bana çok pratik geliyor, pc'de duruma göre winrar ya da 7zip. Mesela apk lar için 7zip

Kendini otomatik güncelleyen görmedim bilgisayar için? Bileniniz var mı?

Ben de winrar kullanıyorum, zamanında lisansını da destek amaçlı almıştım.

Evet winrar kendisini otomatik güncellemiyor ama Kaspersky, Winrar'ı da güncelliyor :)

7zip hem free hem hizli hem kabuk etkilesimi iyi hemde cok az yer kaplar.

Telefonda zarchiver bana çok pratik geliyor, pc'de duruma göre winrar ya da 7zip. Mesela apk lar için 7zip
Siz deyince baktım. Bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

çok fazla sıkıştırılmış dosya ile işim olmuyor ama yıllardır bu işler için winrar kullanırım. zip dosyalarını açabilmesi ve zip olarak sıkıştırması da işime yarıyor bazen. birde pc de bir programı portatif yapmak ve aynı hali başka pc de kullanmak içinde winrar çok faydalı benim için.

• Beğen
Tepkiler: ENS
Ben de winrar kullanıyorum, zamanında lisansını da destek amaçlı almıştım.

Evet winrar kendisini otomatik güncellemiyor ama Kaspersky, Winrar'ı da güncelliyor :)
Bunun için Kaspersky denen virüsü yüklemek... 🙂

Windows 10'da 7zip kullanıyordum ama 11'de sağ tık menüsü için hala düzeltme yapmadıkları için winrar kurdum şimdilik.
7zip'in arayüzünü eski bulanlar
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
de deneyebilir.

winrar harici hiç kullanmadım.çok eskiden winzip kullanırdım

Windows 10'da 7zip kullanıyordum ama 11'de sağ tık menüsü için hala düzeltme yapmadıkları için winrar kurdum şimdilik.
7zip'in arayüzünü eski bulanlar
Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
de deneyebilir.
Yeni uygulamalar öğrenmeye devam ediyoruz. Teşekkürler.

.7zip benim için vazgeçilmez çünkü komut satırı (CLİ) desteği tam...

Örnek bir VBScript Komut Dosyası (.vbs) örneği :

Kod:
Kod içindeki içeriği görmek için giriş yapın veya kayıt olun.

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png

Geri