*** Windows'un En İyi Lite Sürümleri 7-10-11

dehakan7

Müdavim
Konular
370
Eski bilgisayarlar için 300 MB'LIK Windows 7 Nano Lite Sürümü

Windows 10 Lite 1 GB iso yaklaşik 750 MB ram yiyor

Windows 11 Nexus LiteOS 2GB

arkadaşlar editlenmiş özellikle dış kaynaklı olan Windowslar da güvenlik açısından kişisel bilgilerinizi örneğin bankacılık işlemleri gibi bilgileri kullanmayın .Benzeri windowsları sanal (virtualbox…),usb (Windows go , winpe ) veya ana bilgisayarınız haricin de örneğin eski donanımlı bir bilgisayara güncel bir sistem kurup bunu oyun, ofis, internet ,video ve çeşitli programlar için kullanılabilir…

ÖZELLİKLER
windows 10 ve 11 light ve bunların ultra light sürümlerini bulabilirsiniz güncel olanlarını indirmeniz daha uygun olur

ayarlardan Türkçe dil i indirin. TÜRKÇE oluyor

TPM, Güvenli Önyükleme, RAM, CPU ve Depolama Kontrollerini atlar
➡️ Kurulum / Yükleme sırasında Microsoft'un Zorunlu Hesap Oluşturma özelliğini atlar

Ayrıntılı bilgi ve indirmek için;

Web sayfası;

(editlenmiş windowslar istemeden veya kasıtlı olarak güvenlik açığına neden olabilir)

bu tür sistemlerde ,oluşturulan sistem bütünlüğü korunması için genelde güncelleme önerilmez.

Merhaba

Alternatif olması açısından;

@ero35 arkadaşın belirtiği gibi lite sistemler çok iyide çıkabilir çok kötüde çıkabilir. Eski bilgisayar olduğu için bazen bu riski almak zorunda kalıyoruz. Tamamen şans meselesi :)

arkadaşlar editlenmiş özellikle dış kaynaklı olan Windowslar da güvenlik açısından kişisel bilgilerinizi örneğin bankacılık işlemleri gibi bilgileri kullanmayın .Benzeri windowsları sanal (virtualbox…),usb (Windows go , winpe ) veya ana bilgisayarınız haricin de örneğin eski donanımlı bir bilgisayara güncel bir sistem kurup bunu oyun, ofis, internet ,video ve çeşitli programlar için kullanılabilir…

ÖZELLİKLER
windows 10 ve 11 light ve bunların ultra light sürümlerini bulabilirsiniz güncel olanlarını indirmeniz daha uygun olur

ayarlardan Türkçe dil i indirin. TÜRKÇE oluyor

TPM, Güvenli Önyükleme, RAM, CPU ve Depolama Kontrollerini atlar
➡️ Kurulum / Yükleme sırasında Microsoft'un Zorunlu Hesap Oluşturma özelliğini atlar

Ayrıntılı bilgi ve indirmek için;

Web sayfası;

(editlenmiş windowslar istemeden veya kasıtlı olarak güvenlik açığına neden olabilir)

bu tür sistemlerde ,oluşturulan sistem bütünlüğü korunması için genelde güncelleme önerilmez.
Bilgiler doğru katılıyorum, bende bu tür windowsları kullanırım yıllarca ama mail bile açmam , alış veriş banka vs, için Linux sistemim var onun üzerinde yapıyorum o tür işleri çünkü bende güvenmiyorum, windowsu bende sadece eğlence amaçlı oyun vs kullanıyorum ...

Konu ilgili alanına taşınmıştır. Sayın @dehakan7 lütfen konu açarken dikkat edelim. (;))

Konu ilgili alanına taşınmıştır. Sayın @dehakan7 lütfen konu açarken dikkat edelim. (;))
Teşekkür ederim, konu eskiydi ben açtığımda Windows kısmı yoktu ,
belki taşıma olur diye üste almıştım.
doğru yerde olursa daha faydalı olur demi :)

Teşekkür ederim, konu eskiydi ben açtığımda Windows kısmı yoktu ,
belki taşıma olur diye üste almıştım.
doğru yerde olursa daha faydalı olur demi :)
Günde 30 kere konuşuyoruz, söylesene ya hu :)

Geri