WİNDOWS ALTERNATİFİ İŞLETİM SİSTEMLERİ

Adnan K. 

SaLuTe
Moderatör
Konular
184
Merhaba arkadaşlar, @cine10tv programını açamaması nedeniyle araştırmaya girdim ve aşağıda bilgileri yazan bilgisayara daha hafif daha kolay çalışan bir işletim sistemi ne kurabilirim diye sizlere danışmak istedim. Bu özelliklere göre ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler..
1731430058905

laptop da 1 ram slotu daha varsa 8gb daha taktırırsan bu laptop işini fazlasıyla görür.
bu laptop hertürlü amülatör de uygulama calıştırır.
Sorun bence windows 8 kulanman, windows 10 kurmanı öneririm.

laptop da 1 ram slotu daha varsa 8gb daha taktırırsan bu laptop işini fazlasıyla görür.
bu laptop hertürlü amülatör de uygulama calıştırır.
Sorun bence windows 8 kulanman, windows 10 kurmanı öneririm.
Slotdan emin değilim, win 10u denedim ama kurmadı, 8 bile sıkıntı çıkarıyor. 10 yükseltme uyarısı veriyor. O yüzden kullanımı daha hafif olabilecek bir sistem olabilir mi diye düşündüm

Merhaba arkadaşlar, @cine10tv programını açamaması nedeniyle araştırmaya girdim ve aşağıda bilgileri yazan bilgisayara daha hafif daha kolay çalışan bir işletim sistemi ne kurabilirim diye sizlere danışmak istedim. Bu özelliklere göre ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler..
Ekli dosyayı görüntüle 585
Dostum selam bu Konu iyi oldu bende o tarz pc elidem yok hepsini ayrı ayrı yapmam imkansız.
Aldığın Hata tam olarak nedir.? Bende EXE dönüştürdüğüm program için bakarım

• Beğen
Tepkiler: Pl1
Dostum selam bu Konu iyi oldu bende o tarz pc elidem yok hepsini ayrı ayrı yapmam imkansız.
Kurulum aşamasında,
1731432116064
Bu uyarıyı veriyordu. Sonrasında kurabildim fakat uygulamayı açmak istediğimde uygun versiyon değil gibi bir uyarı veriyor.

Win 8.1 pro bu sistem için gayet ideal bir sistem üstelik 64 bit kurulu yani işletim sistemi değiştirme gereği yok

abi imkan varsa win 10 home 64 bit fakat yedek vs alman gerekecek bilgin olsun bana sorarsan uğraşmana değmez

minimum win 10 da çalışacak şekilde yazmış olabilir misin programı?

şöyle bir bilgisayar nasıl ufacıcık bir programı çalıştırmada zorlanır ve kullanıcısını daha hafif bir işletim sistemi aramaya sevk eder ;)

bende g serisi 3. nesil işlemci 8 ram ssd ve win11 var herşeyide kurup açabiliyorum bilgi için yazdım...

şöyle bir bilgisayar nasıl ufacıcık bir programı çalıştırmada zorlanır ve kullanıcısını daha hafif bir işletim sistemi aramaya sevk eder ;)

bende g serisi 3. nesil işlemci 8 ram ssd ve win11 var herşeyide kurup açabiliyorum bilgi için yazdım...
Minimum win10 çalıştıracak şekilde dizayn edilmiş sanırım

Minimum win10 çalıştıracak şekilde dizayn edilmiş sanırım
olabilir @Adnan K. mantıklı geldi , ama win8 de kullandım kısa bir süre bu tarz engellemeler çok oluyordu, os içinden ayarlara bakmak lazım güvenlik duvarı antivirüs gibi...

Öncelikle Merhaba , İ7 Cpu / 4.Nesil / 8 GB ram için windows 10 paylaşabilirim dilersen düzenleyip. ama güncellemeleri yapmaman gerekli. Sadece donanım driver kurup kullanabilirsin ve donanım driverları güncelleyeilirsin. Bence kanalda bulunan cloudstreem videosunu da izleyerek sonrası karar ver derim.

Alternatif olarak o pc'ye android tabanlı işletim sistemide yükleyebilirsin.
Alternatif olarak o pcye android tabanlı işletim sistemide yükleyebilirsin.

• Phoenix OS
  • Primeos.
  • Bliss OS.

Bunlarıda araştırın derim.

Öncelikle Merhaba , İ7 Cpu / 4.Nesil / 8 GB ram için windows 10 paylaşabilirim dilersen düzenleyip. ama güncellemeleri yapmaman gerekli. Sadece donanım driver kurup kullanabilirsin ve donanım driverları güncelleyeilirsin. Bence kanalda bulunan cloudstreem videosunu da izleyerek sonrası karar ver derim.
Lazım olacak sanırım, paylaşabilirseniz sevinirim. Sormak istediğim, güncelleme yapmak neyi bozuyor?

Bence maceraya hiç gerek yok bu bilgisayar bu haliyle (eğer ssd varsa) çok rahat Windows 11 de çalıştırır.

Neden Windows 10 kuruyorsunuz ki? Şimdiden neredeyse 10 yıl geriye gitmiş oluyorsunuz. Hemen hemen aynı performansı alabiliyorsunuz, 11 varken 10 kurmanın bence manası yok.
Tabi ki haklısınız. Sonuçta eski pc. Kaldırmazsa diye düşündüm sadece. Gerçi 11 kurayım, bir sıkıntı olursa 10 u denerim. Teşekkürler

Konuyu görüntüleyenler

Geri