Windows 11 Emülatörsüz APK Kurulumu Hk.

Konular
15
Windows 11’de Android uygulamalarını çalıştırabilmek için bazı ön hazırlıkların yapılması gerekir. Bunlardan ilki, sistemin sanallaştırma özelliğinin etkinleştirilmesidir. Sanallaştırma, bilgisayarın donanım destekli sanal makineleri çalıştırmasına olanak tanır ve birçok modern işlemcide yerleşik olarak bulunur. Bunun açık olup olmadığını kontrol etmek için Görev Yöneticisi’ni açıp "Performans" sekmesi altındaki "CPU" bölümüne bakılabilir. Eğer sanallaştırma devre dışıysa, BIOS veya UEFI ayarlarına girerek etkinleştirilmesi gerekir.

İndirme Bağlantısı 1-
İndirme Bağlantısı 2-

Bunun yanı sıra, Windows Özellikleri içerisinde bulunan "Virtual Machine Platform" ve "Windows Subsystem for Android" bileşenlerinin aktif olması önemlidir. Bu bileşenler, Android ortamının Windows 11 içinde çalışmasını sağlayan temel sistemleri oluşturur. Bunları etkinleştirmek için Denetim Masası’ndan "Windows Özelliklerini Aç veya Kapat" menüsüne girilerek ilgili kutucukların işaretlenmesi yeterlidir. İşlemin ardından bilgisayarın yeniden başlatılması gerekir.Ayrıca, Windows Subsystem for Android’in güncel olup olmadığı kontrol edilmelidir. Microsoft Store üzerinden en son sürümün yüklü olması, performans ve uyumluluk açısından faydalı olacaktır. Sistem gereksinimlerinin karşılanması ve gerekli bileşenlerin aktif hale getirilmesi, Windows 11 üzerinde Android uygulamalarını çalıştırmak için önemli bir adımdır.

Not : Forumda paylaşılan Android sürümlerini denedim ama bir türlü sonuca ulaşamadım. Eğer alternatif olarak denemek isterseniz deneyebilirniz.

Windows subysystem kurulumunu denemiştim isimlerinden bahsetmek istemediğim bir çok uygulama başarılı olmuş ve çalışmıştı fakat üzerinde denediğim PC oldukça eski donanıma sahip olduğu istediğim performansı sağlamadığı ve kasmalar meydana geldiği için sistemi kullanmadım.
Belki daha üst donanımlı cihazlarda subysystem performans sağlayabilir.

Benim bilgisayarda 12 yıllık şimdilik çalışıyor. İlerleyen süreçte sorun olur mu bunu zaman gösterecek.

Geri