WhatsApp Transkript / Sesli mesajı yazıya çevirme

Latte

Geliştirici
Konular
72
WhatsApp yakın bir zamanda bu özelliği aktif hale getirmiş.
Size gelen sesli mesajları dinlemenize gerek kalmadan yazılı olarak gösterilmesini sağlıyor.

Maalesef android telefonlar için sadece 4 dil seçeneği var ve bunların arasında Türkçe yok. Fakat iOs kullananlar Türkçe dil seçeneğinden yararlanabiliyorlar.

Özelliğe gitmek ve aktif hale getirmek için WhatsApp>Ayarlar>Sohbetler>Sesli mesaj transkriptleri şeklinde ilerlemelisiniz.

İngilizce seçip test etmek istedim ama sesli mesaj Türkçe olduğu için Transkript kullanılamıyor hatası veriyor. Bu yüzden Türkçe dil eklenene kadar bizim gibi Android kullanıcıları için kullanışlı diyemeyiz ama yine de iPhone kullananlar bu özelliği kullanabilirler.
Annem maalesef telefondan yazı yazmayı beceremediği için sadece sesli mesaj gönderir. O'nun sesini duymak dünyalara bedel yine de metne çevirme özellikle dışarıdayken veya sesli ortamlardayken çok işime yarayabilirdi kesinlikle.

Android kullananlar sesli mesajı seçip sağ üstteki üç noktalı menüye basınca Metne Çevir yazısını görüyorsa da iPhone kullananlar sesli mesajın üzerine basılı tutunca bu özelliği görecekler.
Screenshot 2024 12 20 02 23 55 94 6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7

Screenshot 2024 12 20 02 24 11 47 6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7

Son düzenleme:
"Maalesef android telefonlar için sadece 4 dil seçeneği var ve bunların arasında Türkçe yok." sonrasını okumadım.

Aramızda gizli ios cular mı var😜

Aynı şeyi oyun yada programlarda da yaşıyoruz, açıyorum dil seçenekleri bir sürü abuk subuk dil var türkçe yine yok :)

Aynı şeyi oyun yada programlarda da yaşıyoruz, açıyorum dil seçenekleri bir sürü abuk subuk dil var türkçe yine yok :)
Şükür deepL çıktı da motor çeviri yamalar biraz daha hızlandı oyunlara. (onu da evvelsi gün denemeler sonucu Premium yaptım. Başka bir forum konusu o da.)

Uzay Yolu dizisini 70 li yıllarda izlerken , galaksiler arası canlıların bir biri ile konuşarak anlaşması saçma ve imkansız görünürdü ... 🫣

Geri