UYGUN UCUZ ROUTER KULLANAN ??

dacunha10

Paylaşımcı
Konular
91
TL-WA854RE, 300 Mbps Kablosuz Menzil Genişletici

Mi Wifi Pro Sinyal Yaklaştırıcı - Güçlendirici 300Mbps (Xiaomi Türkiye Garantili)​

bunları kullanan var mı veya önerileriniz

pratik iş gören bişe odada uydunet modem var salon da çeksin yeter :) mesafe 20 30 adım filan :D :D :D :D

Mantık olarak bu cihazlar sizin modemden kablosuz olarak aldığınız sinyali genişletiyor. fakat denemelerim sonucu internet hızınızı katlediyor.Misal bu cihazdan aldığınızda hızınız yarı yarıya birçok yerde yarıdan fazla düşüyor.bağlantı süreleriniz uzadıkça uzuyor. tam bir pazarlama taktiği sergiliyorlar.
Fakat şöyle bir durum var bu cihazı koyacağınız yere ana modemden cat 5 veya 6 kablo çekerseniz ancak o zaman belirtildiği gibi kullanılıyor.hız düşmesi ve gecikme aynı modeme bağlanmış gibi gecikmesiz oluyor.
Geçen sene Dolap uygulaması üstünden zte h298a almıştım 2.el 200tl ye kargo dahil. fiber modem olarak geçiyor fakat kablo çektiğim için access point olarak kullanıyorum. hem 2.4 hem 5 ghz de hiç sorun yaşamadan halen kullanıyorum.
Alrıken bunları değerlendiriseniz sonuç olarak hüsrana uğramamış olursunuz. :)

Ben bundan kullanıyorum birini modemin yanına taktım kablo ile modeme bağladım diğerini arka balkona taktım oradan da kablo ile interneti alıyorum, binanın elektrik tesisatı üzerinden veriyor interneti ve hız düşmesi de olmuyor, yazın terasta da kullanıyorum tavsiye ederim.

Ben bundan kullanıyorum birini modemin yanına taktım kablo ile modeme bağladım diğerini arka balkona taktım oradan da kablo ile interneti alıyorum, binanın elektrik tesisatı üzerinden veriyor interneti ve hız düşmesi de olmuyor, yazın terasta da kullanıyorum tavsiye ederim.

Evet abi bunlar daha performanslı çalışıyor.menzil genişleticilere göre.Fakat ethernet olarak çıkış sağlıyor kablosuz yayın yapmıyor :(
Aklıma gelmemişti hatırladım şimdi :)

Evet abi bunlar daha performanslı çalışıyor.menzil genişleticilere göre.Fakat ethernet olarak çıkış sağlıyor kablosuz yayın yapmıyor :(
Aklıma gelmemişti hatırladım şimdi :)
Evet yani kablosuz verenleri var mı bilmiyorum ama benim elim ayağım yani her yere götürüyorum bazen tv ye takıyorum kablolu daha hızlı oluyor wifiye göre :)

Mantık olarak bu cihazlar sizin modemden kablosuz olarak aldığınız sinyali genişletiyor. fakat denemelerim sonucu internet hızınızı katlediyor.Misal bu cihazdan aldığınızda hızınız yarı yarıya birçok yerde yarıdan fazla düşüyor.bağlantı süreleriniz uzadıkça uzuyor. tam bir pazarlama taktiği sergiliyorlar.
Fakat şöyle bir durum var bu cihazı koyacağınız yere ana modemden cat 5 veya 6 kablo çekerseniz ancak o zaman belirtildiği gibi kullanılıyor.hız düşmesi ve gecikme aynı modeme bağlanmış gibi gecikmesiz oluyor.
Geçen sene Dolap uygulaması üstünden zte h298a almıştım 2.el 200tl ye kargo dahil. fiber modem olarak geçiyor fakat kablo çektiğim için access point olarak kullanıyorum. hem 2.4 hem 5 ghz de hiç sorun yaşamadan halen kullanıyorum.
Alrıken bunları değerlendiriseniz sonuç olarak hüsrana uğramamış olursunuz. :)
200 bedava galiba evde 25 2.4 modem dedigim gibi 50 adım bile mesafe yok modem ve salon ortasına fişe şunu taksam kesilerek alırım ve hız düşer o zaman herhalde kablo kullanmadıkça ?

200 bedava galiba evde 25 2.4 modem dedigim gibi 50 adım bile mesafe yok modem ve salon ortasına fişe şunu taksam kesilerek alırım ve hız düşer o zaman herhalde kablo kullanmadıkça ?
Dediğim gibi hüsrana uğrayabilirsiniz. wifi sinyalin çekimi doğal olarak hızı evlerde genellikle araya giren duvar sayısına göre düşer.(kuşbakışı mesafede araya kaç duvar giriyor.)deneyimlerime göre 3.duvardan sonrası çekse de (2 diş misal) mutlaka problem yaratıyor.

Ben size bu ürünü öneririm.Evin her noktasında hız ve sinyal modemden kabloyla alınan hızda.3 lüsüde cok uygun fiyata..

n11'den TP-Link Deco E4 1200 Mbps 5 GHz Wi-Fi Mesh Sistemi 3'lü seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

TL-WA854RE, 300 Mbps Kablosuz Menzil Genişletici

Mi Wifi Pro Sinyal Yaklaştırıcı - Güçlendirici 300Mbps (Xiaomi Türkiye Garantili)​

bunları kullanan var mı veya önerileriniz

pratik iş gören bişe odada uydunet modem var salon da çeksin yeter :) mesafe 20 30 adım filan :D :D :D :D
Ben Mercusys ME10 kullanıyorum. Daha iyi versiyonları vardır elbette ama bu işimi görüyor.
Modem salona ve mutfağa hem duvarlardan hem de mesafe olarak uzak kaldığı için aldım. Özellikle mutfakta sıfıra yakın çekiyordu.

İki seçeneği var birisi menzil genişletme diğeri erişim noktası. Yani kablosuz alıp kablosuz dağıtabiliyor ya da kablo ile bağlanıp kablosuz yayın yapıyor. Ben salona kadar ethernet kablosu çekip orada fişe takarak kabloludan kablosuz yayınını kullanıyorum.
Bu şekilde olunca normal olarak modemdeki hız neyse onu veriyor. Eh buradaki internet VDSL2 en fazla da 50 Mbps civarında olduğu için sadece 2.4 Ghz bandında olması da sorun olmuyor.

Ayrıca kendi içerisinden de DHCP ve DNS ayarları yapılabiliyor. Yani sadece buna bağlı olduğunuzda çalışacağı için tüm ağı etkilemiyor.

Bunu kesinlikle alın diyemem ama en azından özelliklerine göre veri kaybı olmadan kullanma şansı olabiliyor eğer iyi bir cihaz ise.

Screenshot 2024 12 17 17 57 44 19 06f6fce983e5b5f07bb41645699cba39
Screenshot 2024 12 17 17 58 18 04 06f6fce983e5b5f07bb41645699cba39

Merhabalar Bende yıllardır Zyxel in elektrik tesisatı uzerinden iletişim sağlayan powerline adaptör setini kullaniyorum bunun disinda menzil genisletici olarakta yine zyxel in WRE6602 isimli genişleticisini kullaniyorum 100Mbit interneti 5 duvar aşarak ortalama 80Mbit seviyesinde iletebiliyor.Önerim eğer bütçeniz var ise mesafede uzak ama evin elektrik tesisatı sağlam ise powerline adaptör kullanmanız.

Powerline adaptorde dikkat etmeniz gerek bir diğer husus ise akım korumali priz ile calismamasi bilginize...

Konuyu görüntüleyenler

Geri