🔌 Ustalarımızın işçilik ücretleri üzerine 😔

dehakan7

Müdavim
Konular
415
Beni bile elektrikçi yaptınız, ekmek size haram..!
Dün 2 tane avize aldım.
Montajı için arka sokaktaki elektrikçiyi aradım ve benden 4K para istedi.
1000₺ vereyim dedim, yüzüme kapattı.
Ben de gittim 1.000₺’ye merdiven aldım, kendim yaptım.

İhtiyaç olan 3 kalem var 😂😂

1 kontrol kalemi
2 Yıldız Tornavida
3 Sandalye/Merdiven

+++ siz elektrik konusunda bilgili değilseniz lütfen bu işlemi yapmayın. Güvenlik için profesyonel destek almalısınız, hayati tehlike söz konusudur.

1752760023563 1752760048987

Yıl 2007 iş yerinde bilgisayar arızalandı bilgisayarcıya sordum dedi ki format atılması lazım o zaman xp kullanıyorduk ve adam 50 tl istedi bende 30tl vereyim dedim ama çok zoruma gitmişti :mad: ve bu format işini öğrenmem lazım dedim kendime o zamandan beri bilgisayarcılara para vermiyorum kendi işimi kendim hallediyorum işyerinde :D

her işte elbecerinize göre gerekli güvenlik önlemlerini alarak bir çok iş yapılabilir. örneğin elektrik kapatırım şalterleri işimi yaparım sonrada açarım havaya uçmadıysak iş bitmiştir:)

Dün 2 tane avize aldım.

1 kontrol kalemi
2 Yıldız Tornavida
3 Sandalye/Merdiven

+++ siz elektrik konusunda bilgili değilseniz lütfen bu işlemi yapmayın. Güvenlik için profesyonel destek almalısınız, hayati tehlike söz konusudur.

Ekli dosyayı görüntüle 10515 Ekli dosyayı görüntüle 10516
Kötü komşu insanı mal sahibi yapar. Elektrikçi de seni merdiven sahibi yapmış. 🙂

Dün 2 tane avize aldım.

1 kontrol kalemi
2 Yıldız Tornavida
3 Sandalye/Merdiven

Ekli dosyayı görüntüle 10515 Ekli dosyayı görüntüle 10516
Ne Demis Atalarimiz Davul Calmayi Bile Ogren Gun Gelir Lazim Olur Gun Gelcek Tamirci Elektrikci Lastikci Boyaci Kaportaci Frenci Sibopcu Bircok Meslegelsin.ndan Ustayi Bulamiycaz Kendisi Anlayarsa isten Sorrun cozulcek + istedikleri para az cok onun derdinde degilim hatta tek isin cabuk olsun pazarlik etmeyi gectim 4 vercene iyi 5 vereyim desenizde paramizla bile is yaptiramicaz sartlar bunu gosteriyor ne guzel isinizi gormussunuz hocam insanin elinden her is gelecek sartlara uyum saglayacak kendinide surekli gelistirecek bunun tahsille bir ilgisi yok icinden gelcek en iyisini yapmissiniz hocam ada o avizeyi 1 saat demicek takmasi 4 bin cok istemis 1.5 2 dese tamam gene malzeme hazir bir merdiven bir kontrol kalemi bir bant yarim saat is 4 bin cok haklisiniz saygilarimla kolay gelsin Kargo1975

İyi yapmışsınız hocam. Onlarca ülkede bulundum. Gördüğüm kadarıyla ev işlerini herkes kendi kendine hallediyordu. Çok büyük tadilat gibi işler dışında usta çağıran olmuyor. Artık elimizde sonsuz bilgi kaynağı olan internet var. İstediğimiz her bilgi ve videoya saniyeler içerisinde ulaşabiliyoruz. İnsanımız bunun kıymetini bilmiyor. İnterneti sadece sosyal medyadan ibaret sanıyorlar. Aldıkları ürünün arkasını çevirip 20 saniye okumaya bile üşeniyorlar. Bir tane Youtube kanalı bu ürünlerin içindekileri paylaşınca, sanki inanılmaz bir iş yapmış gibi övgüye boğuyorlar. Çok değişik kafalar.

Ortalama 5 bin TL'ye full set takım çantası yapabilirsiniz. Uzun vadede Yüz binlerce TL cebinizde kalır. Çünkü artık hiçbir şey sağlam değil. Ben de geçen gün arıtma cihazının filtresini kendim değiştirdim. 1500 TL cebimde kaldı.

Taşınma nedeniyle boya tamirat işi vardı boya işini herzaman kendim yapardım altı duvarın eski boyasını kazıdım macun çekilecekti ustaya sordum 30k istedi oha dedim aq ,
usta emekli adamım bu çok dedim, iki kişi çalışıcaz işine gelirse dedi gittim 700₺ geniş macun spatulası ve mala aldım az çok biliyordum zaten kendim yaptım ,
piyasada herkes tuttuğunu öpüyor artık ortam kötü:(

Geri