Ülke olarak elektrikli otomobilde ne kadar iyiyiz?

Akyol 

Geliştirici
Admin
Konular
211
Elektrikli otomobillerin günden güne yaygınlaştığını hatta satış oranlarının arttığını görüyoruz biliyoruz. Ülkemizin yerli markası olan Togg ile bizde bu piyasaya girdik. Peki ne kadar iyiyiz?

Neredeyse bütün marka elektrikli otomobillerin yandığı haberlerini izlemişizdir. Bazen hatalı şarj etmekten bazen tuzlu suya temas etmekten birçok sebepten meydana gelmiştir.

Togg’un ve Tesla’nın kaza haberleri ile sık sık karşılaşmışızdır….

Ama bunlar tüm arabalarda olan şeyler. Bir de kronik sorunlar, yazılım desteği, hatasız çalışma gibi durumlar var.

Sadece tesla elektrikli aracı bir tanıdığın sayesinde kullanmış biri olarak bizler ülke olarak Togg ile ne kadar başarılıyız merak ettim. Çünkü Togg kullanan birçok kişiden yazılım hataları duyuyorum, sosyal medyada görüyorum. Bu diğer markalarda da var mı?

Yoksa sırf yerli markamız diye Togg’un yazılım hataları daha mı çok gündem oluyor?

Mesela Cherry kendi ürettiği araçları ülkemize sattı şimdi de Samsun’da fabrika açma girişimlerinde bulunuyor. Piyasaya daha fazla giriyor. Diğer markalardan olumlu haberler olurken Togg için neden okuyamıyoruz.

Tartışmaya, kullanım deneylerini paylaşmaya açık bir konu…

Bu tarz girişimleri desteklersek pazar büyür, her marka için başlangıç biraz sancılı olur ama zamanla Togg da kendini bulacaktır hatalar ilk modellere göre daha az artık ve hızla gelişiyor, diğer markalarda ülkemize gelip yatırım yaparlarsa yan sanayide gelişecek doğru yoldayız :)

Bu tarz girişimleri desteklersek pazar büyür, her marka için başlangıç biraz sancılı olur ama zamanla Togg da kendini bulacaktır hatalar ilk modellere göre daha az artık ve hızla gelişiyor, diğer markalarda ülkemize gelip yatırım yaparlarsa yan sanayide gelişecek doğru yoldayız :)
Marka gözetmeksizin ülke olarak elektrikli otomobil piyasasında olmamız gerçekten güzel. Piyasadan sağlam bir pay alırız inşallah

Özellikle bu sene piyasa çok daha canlı olacak sanırım çünkü avrupa birliği sınırlarındaki markalara , üretimlerinin en az %20 si elektrikli araç olmak zorunda diye diretince onlarda giriyorlar ülkemiz pazarına zaten çinliler yatırım yaparsa satabilecekler ama korelileride unutmayalım onlarda %10 ÖTV ile geliyor , güzel bir rekabet olur diye düşünüyorum

Bayiler ve vergi toplayanlar götürüyor, hatta üreticiden fazla kazanıyorlar ülkemizde ;)

Elektrikli oto kullanıcısı olarak cevap vereyim.

Tesla kullanıyorum. TOGG gayet başarılı. Yeni modeli heyecanla bekliyorum. Gelirse evdeki 2. araç olan VW ile vedalaşabiliriz.
T10x ile güzel başladık. T10F ile domine edebiliriz piyasayı. Elektirkli Tesla'ya 1866 K ₺'ye binebiliyorsam TOGG sayesindedir.
Vergisiz fiyatı 1450 K ₺'yi ve Motor gücü 160 Kwatt'ı aşmayan araçlarda ÖTV %10'dur. Egea baz donanımda bile %80..
Trugo sayesinde yüksek hızlı şarj istasyonları heryerde.
Kısacası yeni trend harika bir yerden yakalandı. Araçta sıkıntılar olabilir. Hangisinde yok ki?
Yanma patlama olayları ise biraz manipülasyon biraz da algıda seçicilik.
Bir zamanlar da ana haber bültenlerinde LPG'li araç yandı haberlerinden geçilmezdi.

İçten yanmalı araçlara göre alışkanlık değişikliği gerekiyor.
Ancak güvenli, konforlu, otonom, akıllı sürüş yanında en önemlisi yüksek verimli olan elektirkli araçlar eninde sonunda galip gelecekler.
Herkese güvenli sürüşler..

bir biz yaptık başka bu teknolojii bilen yok bizi kıskanan örnek almanlar çinliler şu anda sokaklarında petrolle çalışan araç yok mesela çin.

Ben TOGG kullanıcısıyım ama 1000 km kadar Tesla da kullandım ve eşimin amcasına ait olduğu için hala arada bir kullanma şansım oluyor.

Bence diyerek fikirlerimi yazayım, sizin fikirleriniz farklı olabilir, tabii ki saygı duyuyorum, zaten fikirlerimi videolarımda da anlattım.

TOGG bence daha iyi bir otomobil, konfor, iç mekan, multimedya, bagaj vs.

Tesla yazılım konusunda çok daha önde, takıldığını donduğunu 1000 km kullandığım sürece görmedim, anahtarsız giriş, uzaktan çalıştırma, yine uzaktan kameralarına ulaşabilme vs.

TOGG daha bir klasik otomobil deneyimi sunuyor, torpidoyu menüden açmıyoruz :) Tesla'da ekrandan açıyorsunuz, sanırım 4'lü dışında bir tuş yok.

TOGG ile yaşanan problemlerin %99'u geçmişte kalmış, satın almadan önce gördüğüm problemlerin neredeyse hiç biriyle karşılaşmadım. Bir kere ekran açılmadı mesela ama onu Peugeot 408'de de Citroen C5 Aircross'ta da yaşamıştım, tabii TOGG'da ekranların olmaması daha büyük bir sorun, pek çok özellik de devre dışı kalıyor.

Anlatılacak çok şey var, BYD direk otomobilini kendi satsa ve tam Türk mantığı ile çalışan bir distrübitörü olmasa çok daha fazla satabilir.

Eski markalar treni bence kaçırdılar, yenileri (TOGG'u bile) yakalamaları zor gibi geliyor bana. Artık kendi interneti olmayan bir arabaya binmek istemiyorum.

Tesla ilk tanışma videosu

Tesla uzun yol videosu

Hangi elektrikli aracı almalıyım videosu

Neden TOGG aldığımı ve satın alma sürecindeki yaşadıklarımı anlattığım ilk video

Neden TOGG aldığımı ve satın alma sürecindeki yaşadıklarımı anlattığım 2. video

Taslanın otomobil konusunda bir iddiası yok zaten. Verimlilik, güvenlik, inovasyon, otonomi, kuralları yeniden yazmak konusunda öne çıkıyor.
Kamp modu tek başına efsane.
Sürekli yazılım güncellemesi.
Bakım zorunluluğu olmaması.
İlk anda aklıma gelenler.
Togg t10x güzel bir araç. İyi ki var ve biz ev kullanıcıları teslaya, hyundaiye, miniye %10 la binebiliyoruuz. Trugoda mis gibi yüksek hızla şarj ediyoruz. Var olsun modellerin devamı gelsin. Rekabet iyidir...

Taslanın otomobil konusunda bir iddiası yok zaten. Verimlilik, güvenlik, inovasyon, otonomi, kuralları yeniden yazmak konusunda öne çıkıyor.
Kamp modu tek başına efsane.
Sürekli yazılım güncellemesi.
Bakım zorunluluğu olmaması.
İlk anda aklıma gelenler.
Togg t10x güzel bir araç. İyi ki var ve biz ev kullanıcıları teslaya, hyundaiye, miniye %10 la binebiliyoruuz. Trugoda mis gibi yüksek hızla şarj ediyoruz. Var olsun modellerin devamı gelsin. Rekabet iyidir...
Yeni modeline piknik modu da eklemişler, bayıldım :)

O nedir ben bilmiyorum?
Aracın ön bagajına soğutma ve gider eklemişler sıvı dökülmesine karşı , tam detayları bende bilmiyorum ama piknik modu diye geçiyor, soğuk içeceklerini koy yanına buz at , etinide at içine sür piknik alanına ;)

Ben otopark işletiyorum 4 adet toog geldi hepside bozulur mu arkadaş

Araba çalışmıyor reset işlemi yapıyorsunuz ama baya uzun işlem
Birde bir tanesi daha önce başına gelmiş üç sigorta çıkardı 1dk bekledi yerine taktı çalıştı ama bu seferde hiç bir ekran yok
Çalıştı diyor ben böyle giderim dedi ve gitti

Evet onları bende duymuştum, ama zamanla düzelecek işte, çinliler de ilk çıkardıklarında herkes olmaz diyordu gülüyordu, adamlar çalıştı şimdi bize gülüyorlar :)

Byd bu ara patladı heryerde onlardan var

Geri