KRAL27
Paylaşımcı
Arkadaşlar merhaba. Tv boxta gereksiz kullanmadığım uygulamalar var kaldırmak istiyorum bir türlü kaldıramıyorum. Forumda varsa aradım bulamadim. Bu konuda yardıminizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler
Cihazlara yerleşik olarak gelen bazı uygulamalar normal yolla kaldırılamaz.Arkadaşlar merhaba. Tv boxta gereksiz kullanmadığım uygulamalar var kaldırmak istiyorum bir türlü kaldıramıyorum. Forumda varsa aradım bulamadim. Bu konuda yardıminizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler
TV Box'ınızın Ayarlar menüsüne gidin. Uygulamalar > Tüm uygulamaları gör seçeneğine tıklayın. Kaldırmak istediğiniz gereksiz uygulamanın üzerine gelip OK tuşuna basın. Varsa önce Güncellemeleri kaldır seçeneğine basın. Ardından Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin. Bu işlem uygulamanın arka planda çalışmasını durdurur, güncellemelerini silerek hafıza kazandırır ve ana ekranınızdan kaldırır.Arkadaşlar merhaba. Tv boxta gereksiz kullanmadığım uygulamalar var kaldırmak istiyorum bir türlü kaldıramıyorum. Forumda varsa aradım bulamadim. Bu konuda yardıminizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar merhaba. Tv boxta gereksiz kullanmadığım uygulamalar var kaldırmak istiyorum bir türlü kaldıramıyorum. Forumda varsa aradım bulamadim. Bu konuda yardıminizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler
TV Box'ınızın Ayarlar menüsüne gidin. Uygulamalar > Tüm uygulamaları gör seçeneğine tıklayın. Kaldırmak istediğiniz gereksiz uygulamanın üzerine gelip OK tuşuna basın. Varsa önce Güncellemeleri kaldır seçeneğine basın. Ardından Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin. Bu işlem uygulamanın arka planda çalışmasını durdurur, güncellemelerini silerek hafıza kazandırır ve ana ekranınızdan kaldırır.
ADB (Android Debug Bridge) ile Tamamen Kaldırmak (İleri Düzey) Sistem uygulamalarını cihazınızdan kökten silmek istiyorsanız bilgisayar ve ADB komutlarını kullanmanız gerekir.Bağlantı linkini görmek için giriş yapın veya kayıt olun.
Ayrıntılı adımlar şöyle;
Hazırlık Aşaması
- Geliştirici Modunu Aç: Android Box'ın Ayarlar > Cihaz Tercihleri > Hakkında kısmına gel. "Derleme" (Build) yazısının üzerine kumandayla arka arkaya 7-8 kez tıkla. "Artık bir geliştiricisiniz" yazısını göreceksin.
- USB Hata Ayıklamayı Aktif Et: Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri menüsüne gir ve USB Hata Ayıklama (USB Debugging) seçeneğini aç.
- Aynı Ağa Bağlan: Bilgisayarın ve Android Box'ın aynı internet ağına (Wi-Fi) bağlı olduğundan emin ol.
- ADB Kurulumu: Bilgisayarında ADB (Platform-tools) araçlarının kurulu olması gerekiyor.
Bilgisayardan Cihaza Bağlanma
- Bilgisayarda komut satırını (CMD veya Terminal) aç.
- Box'ının IP adresini öğren (Ayarlar > Ağ ve İnternet kısmından bulabilirsin).
- Şu komutla cihaza bağlan (IP adresini kendi cihazınkiyle değiştir
adb connect 192.168.1.X<br>- Televizyon ekranında bir uyarı belirecek, "İzin Ver" de. Komut ekranında connected yazısını gördüğün an bağlantı tamamdır.
Uygulama Kodunu (Paket Adını) Bulma
Kaldırmak istediğin uygulamanın sistemdeki gerçek adını bilmen gerekiyor. Cihazdaki tüm uygulamaları listelemek için şunu yazabilirsin:
adb shell pm list packages<br>
Sadece sonradan yüklenen uygulamaları görmek için ise:
adb shell pm list packages -3<br>
Uygulamayı Tamamen Kaldırma
Paket adını öğrendikten sonra (örneğin Netflix için com.netflix.ninja), şu komutu yazarak uygulamayı kökten silebilirsin:
adb shell pm uninstall --user 0 <paket_adi><br>
- --user 0 komutu, uygulamanın ana kullanıcı için tamamen kaldırılmasını sağlar. İşlem bittiğinde ekranda "Success" yazısını görürsün.